تماس فوری
پیام از طریق واتساپ
موقعیت جغرافیایی مالزی

موقعیت جغرافیایی مالزی | نقشه مالزی در آسیا و جهان

زمان مطالعه: 12 دقیقه
4.8/5 - (235 امتیاز)

موقعیت جغرافیایی مالزی و نزدیکی به خط استوا است که این کشور را تبدیل به بهشتی از نهرهای روان، جزایر شگفت‌انگیز، آب‌های زلال، جزایر مرجانی، جنگل‌های انبوه همیشه بارانی با درختانی سر به فلک کشیده کرده است. نقشه مالزی در آسیا و جهان، حکایت از سرزمینی جذاب و دوست داشتنی برای تحصیل، زندگی و مهاجرت دارد.

مشاوره شریف، از تجربیات 20 سال زندگی در مالزی می‌گوید. مالزی را از دریچه نگاه ما رصد کنید.

دوس داری مالزی زندگی کنی؟

اینجا کلیک کن

موقعیت جغرافیایی مالزی روی نقشه 

نقشه کشور مالزی

با نگاهی به موقعیت جغرافیایی مالزی روی نقشه، سرزمینی دو تکه‌ای را می‌بینید که در میان آب ها محصور شده است. این دو تکه خشکی کشور malaysia نام دارد. در جغرافیای کشور مالزی، 2 بخش اصلی وجود دارد:

  1. شبه جزیره غربی. شبه جزیره غربی مالزی سرزمینی با وسعت 800 کیلومتر است. این بخش از کشور مالزی از تنگه کرا تایلند تا سنگاپور و مجمع الجزایر اندونزی به سمت جنوب امتداد دارد.
  2. شبه جزیره شرقی، بخش شرقی مالزی که شامل دو بخش صباح و ساراواک است و وسعتی به طول 600 کیلومتر دارد.  مالزی شرقی با طبیعتی سرسبز و فوق العاده عالی، ساختمان‌هایی مدرن و زیرساخت‌های به روز، کشوری ایده‌آل برای زندگی، کار و تحصیل است.

دلیل اصلی ایجاد فاصله جغرافیایی مالزی، دریای جنوب چین است. این دریا باعث دور شدن 400 مایلی یا 640 کیلومتری دو بخش شرقی و غربی مالزی از یکدیگر شده است. از کل مساحت 265 مایل مربع یا 690 کیلومتری کشور مالزی، 49 درصد آن سهم بخش غربی و 60 درصد هم سهم شبه شرقی شرقی می‌شود. 

موقعیت جغرافیایی مالزی

موقعیت جغرافیایی مالزی جنوب شرقی آسیا
موقعیت استراتژیک در امتداد تنگه مالاکا و جنوب دریای چین جنوبی
مساحت کل مالزی  127354 مایل مربع یا 329,847 کیلومتر مربع
مساحت زمین 126894 مایل مربع یا 328,657 کیلومتر مربع
مساحت منطقه آبی  459 مایل یا مربع 1,190 کیلومتر مربع
مرزهای زمین 1658 مایل یا 2,669 کیلومتر
خط ساحلی  2905 مایل یا 4,675 کیلومتر
موقعیت مکانی بالاترین نقطه  گونونگ کینابالو 4100 متر
منابع طبیعی مالزی قلع، نفت، الوار، مس، سنگ آهن، گاز طبیعی، بوکسیت
مختصات جغرافیایی مالزی  2 30 N, 112 30 E
نوع خاک  دشت های ساحلی که به تپه ها و کوه ها می رسند

مالزی در کدام قاره است؟

مالزی کشوری است که در قاره آسیا و در جنوب شرقی آن واقع شده است. این کشور یکی از زیباترین و بهترین کشورهای قاره آسیا است که به دلیل موقعیت جغرافیایی و نزدیکی به خط استوا، آب و هوایی عالی و مطلوب دارد. این کشور در بهترین موقعیت جغرافیایی برای ارتباطات تجاری و اقتصادی میان آسیا و اروپا قرار دارد و یکی از مهمترین مسیرهای تجاری در جهان به شمار می‌رود. 

اخذ ویزای مالزی برای بازدید از این کشور

کلیک کنید

چه کسانی به نقشه مالزی نیاز دارند؟ 

نقشه مالزی نشان دهنده‌ی موقعیت جغرافیایی این کشور است و در آن مناطق مختلفی مانند شهرها، جاده‌ها، رودخانه‌ها، کوه‌ها و دیگر عناصر مهم به تفکیک رنگ مشخص شده‌اند. نقشه مالزی می‌تواند برای مسافران و گردشگرانی که قصد سفر به این کشور را دارند، بسیار مفید باشد. این نقشه برای محققان و دانشجویانی که برای مهاجرت تحصیلی این کشور را انتخاب کرده‌اند نیز کارآمد و مفید است.

مزایای استفاده از نقشه مالزی

  • با استفاده از نقشه مالزی، به راحتی می‌توانید مسیر سفر و جاذبه‌های گردشگری مختلف مالزی را پیدا کنید.
  • نقشه مالزی به شما کمک می‌کند تا به راحتی به مقصد و محل سکونت خود برسید. 
  • با استفاده از نقشه مالزی، می‌توانید لوکیشن اصلی دانشگاه و محل تحصیل خود را پیدا کرده و برای رسیدن به آن برنامه‌ریزی کنید.
  • با استفاده از اطلاعات موجود در نقشه کشور مالزی، می‌توانید بهترین وسیله حمل و نقل را برای سفر خود انتخاب کنید.
  • از دیگر مزایای استفاده از نقشه مالزی، دسترسی به اطلاعات جامع و کامل در مورد مناطق مختلف کشور، روستاها، شهرها، جاده‌ها و جزایر است.

نقشه مالزی در آسیا و جهان

نقشه مالزی در جهان برای مسافران و گردشگرانی که به این کشور سفر کرده‌اند، یک راهنمای مفید است تا آن‌ها بتوانند به بهترین شکل از سفر خود لذت ببرند.

نقشه مالزی در آسیا نمایش‌دهنده‌ی تصویری از کشور مالزی، مناطق، شهرها، رودخانه‌ها، کوه‌ها، جاده‌ها و مسیرهای حمل و نقل است. این نقشه به صورت گسترده در کتب و مقالات جغرافیایی، راهنماهای گردشگری و کتاب‌های درسی استفاده می‌شود. نقشه مالزی در آسیا جنوب شرقی این قاره است. از نظر موقعیت جغرافیایی مالزی روی نقشه آشای، بین خط عرض 2 درجه و 7 درجه شمالی و بین خط طول 100 درجه و 119 درجه شرقی واقع شده است.

کشورهای اطراف مالزی

کشورهای اطراف مالزی در هر دو بخش غربی و شرقی با هم متفاوت هستند. مالزی با سه کشور مرز خشکی و سه کشور مرز آبی دارد. بیشترین مرز مشترک با اندونزی در جنوب و شرق است، در حالی که کمترین مرز را با برونئی در شمال شرقی دارد. با کشورهای دو بخش شرقی و غربی شبه جزیره مالزی آشنا شوید:

کشورهای اطراف شبه جزیره غربی مالزی

  1. اندونزی و تایلند با 506 کیلومتر مرز مشترک
  2. و سنگاپور

کشورهای اطراف شبه جزیره شرقی مالزی

  1. فیلیپین و اندونزی با 1782 کیلومتر مرز مشترک
  2. برونئی به عنوان یک کشور داخلی در این شبه جزیره 38 کیلومتر مرز مشترک با مالزی دارد

نقشه اندونزی و مالزی

در نقشه اندونزی و مالزی، دو همسایه جنوب شرقی آسیا، جذابیت‌های زیادی وجود دارد. در نقشه اندونزی و مالزی خواهید دید که اندونزی در جنوب مالزی واقع شده و هر دو کشور در نزدیکی خط استوا هستند. این موقعیت جغرافیایی به ایجاد اقلیم گرم و مرطوب در هر دو کشور کمک می‌کند.

در نقشه اندونزی تصویری از جزایر فراوان و تنوع زیستی متنوعی از این کشور را خواهید دید. بیش از ۱۷٬۰۰۰ جزیره که این کشور را تبدیل به یکی از کشورهای متنوع جهان کرذه است. این تنوع جغرافیایی منجر به ایجاد محیط‌های مختلف زیستی و فرهنگ‌های منحصر به فرد شده است.

در نقشه مالزی نیز دو قسمت مجزا را خواهید دید، مالزی غربی و مالزی شرقی. 

موقعیت مناطق طبیعی در جغرافیای مالزی

مالزی سراسر جزیره؛ جنگل، کوه رودخانه و دریا است. در این بخش می‌خواهیم برایتان از جغرافیای طبیعی کشور مالزی شامل کوه ها، جزایر جنگل ها و رودخانه ها بگوییم:

جغرافیای طبیعی مالزی

جزایر مالزی  بانگی، سیپادان، ردانگ، لابوان، پنانگ و جزایر لنکاوی
رودخانه های اصلی راجانگ، سوگوت، پاهانگ، کلانگ
رشته کوه های اصلی  کراکر، بینتانگ، شیلنگ، کوه کینابالو 
غارهای مالزی غارهای مولو، اتاق غار سارواک و غار گوزن
جنگل‌های مالزی پارک ملی و جنگلی Kinabalu، و پارک ملی Gunung Mulu

1- موقعیت جغرافیایی جزایر مالزی

وقتی صحبت از جزایر مالزی می‌شود بزرگ‌ترین مصداق آن، همین شبه جزیره مالزی که در آب‌های دریای چین محصور شده است. حالا تصور کنید در دل این جزیره دهها و صدها جزیره ریز و درشت دیگر هم سر در آورده باشند. 

  • جزیره بانگی در صباح بزرگ ترین جزیره مالزی است. البته که این انتخاب با وجود وسعت 440.7 کیلومتر مربع (170 مایل مربع) جزیره بانگی چندان هم نابجا نیست.
  • جزیره بتروت ساراواک، لنکاوی در کداه و جزیره پنانگ در ردیف‌ بعدی بزرگ ترین جزایر مالزی قرار دارند.
  • جزیره سیپادان، یک کوه زیر آب است که نقش تنها جزیره اقیانوسی در مالزی را بر دوش دارد.
  • بزرگترین جزیره مشترک با کشورهای دیگر نیز بورنئو است.
  • صخره‌های مرجانی هم سهم بسزایی در جغرافیای جزایر مالزی دارند، این صخره‌ها در اطراف جزایری مانند جزیره سیپادان ، صخره پرستو، وجزیره ردانگ واقع شده‌اند. 

جزایر مالزی

کلیک کنید

2- کوه ها در نقشه مالزی 

اگر در ایالت صباح دنبال کوه هستید باید برایتان بگوییم کوه کینابالو، بلندترین نقطه مالزی است که در صباح واقع شده است. بلندترین کوه در نقشه مالزی، کوه کینابالو است که در بورنئو قرار دارد. این کوه علاوه بر اینکه یکی از میراث جهانی یونسکو است، جزو مهم ترین مکان های زیستی جهان به شمار می‌رود.

  • کوه کینابالو با 1453.2 متر یا 4768 فوت بلندتر از کوه Trusmadi دومین کوه بلند مالزی است.
  • تپه بومبالای در صباح تنها آتشفشان فعال در مالزی است. 
  • یک رشته کوه با ارتفاع 2,100 متری هم درست در مرکز شبه جزیره غربی مالزی سر از خاک درآورده و شبه جزیره مالزی را به 2 قسمت نامساوی تقسیم کرده است. 
  • رشته کوه اصلی مالزی، کوه های تیتیوانگسا است که شبه جزیره را بین سواحل شرقی و غربی آن تقسیم می کند.
  • مرتفع‌ترین رشته‌کوه‌ های شرق مالزی در مرز بین مالزی و اندونزی است. این کوه‌ها با قله‌های سنگی و آهکی ناهموار، خوراک خوبی برای صخره نوردان است. 
  • بلندترین قله در شبه جزیره غربی کوه Tahan و دومین قله مرتفع کو کوربو است.  

3- موقعیت جغرافیایی غارها در مالزی 

در کشور مالزی غارهای متعددی هست که از فرسایش سنگ آهک در اثر جریان آب به وجود آمده‌اند.

معروف‌ترین غارها در نقشه مالزی، غارهای مولو در شرق این کشور و از بزرگترین غارهای جهان است.

موقعیت جغرافیایی غارهای مولو، بین رشته کوه پنامبو و برونئی است که یکی از جاذبه‌های توریستی بزرگ این کشور به شمار می‌رود. 

از غار مولو که بگذریم نوبت بزرگ‌ترین اتاق غار جهان می‌شود، اتاق ساراواک با 700 متر طول و 70 متر (230 فوت) ارتفاع، نام بزرگترین اتاق غار جهان را بر پیشانی دارد. غارهای معروف دیگر غار گوزن 1.6 کیلومتری (1 مایل) و غار لنگ هستند. 

4- نقشه جنگل های مالزی 

اگر بخواهیم از موقعیت جغرافیایی جنگل های مالزی برایتان بگوییم، باید این طور توضیح دهیم که مالزی جنگلی عظیم است که شهرهایی در دل آن سبز شده‌اند.

  • تقریباً 58.2 درصد از نقشه زمین های مالزی را جنگل پوشانده است. اکثر مناطق شهری مالزی، قبلاً جنگل‌های بارانی و انبوهی بوده‌اند که در حال حاضر تبدیل به شهرها شده‌اند.
  • بسیاری از جنگل‌های مالزی به خاطر وسعت شهرها پاکسازی شده‌اند. به دلیل افزایش بی‌رویه قطع درختان از سال 1960 برخی از دولت های ایالتی مالزی، اقداماتی برای توقف تخریب جنگل‌های بارانی انجام داده‌اند. 
  • برخی از مناطق جنگلی این کشور به عنوان پارک های ایالتی یا پارک های ملی، تحت کنترل اداره حیات وحش و پارک ملی مالزی حفاظت می‌شوند.
  • از سال 2000، دو پارک ملی Kinabalu و پارک ملی Gunung Mulu در ردیف میراث جهانی مالزی ثبت شدند.  

موقعیت جغرافیایی شهرها و ایالت های مالزی 

در بررسی موقعیت جغرافیایی شهرها و ایالت های مالزی دو بخش اصلی شرقی و غربی مالزی را بررسی کردیم. هر دو بخش شرقی و غربی مالزی، شباهت‌های زیادی با هم دارند؛ دشت‌های سرسبز، جنگل‌های بارانی و جزایری زیبا. آب و هوا نیز در این دو قسمت، یکسان است. بادها و باران‌های موسمی شامل حال مالزی شرقی و غربی می‌شود و این دو سرزمین را به فیض می‌رساند. تفاوت این دو بخش در شهرها و ایالت‌های آن است. 

آشنایی با موقعیت جغرافیایی ایالت های مالزی

3 قلمرو فدراسیون کوالالامپور، پوتراجایا و لابوان
11 ایالت شبه جزیره غربی مالزی جوهور، کداه، کلانتان، نگری سمبیلان، پاهانگ، پراک، پرلیس، سلانگور و ترنگانو، ملاکا و پنانگ
2 ایالت شبه جزیره شرقی مالزی صباح و ساراواک

 3 منطقه فدرال مالزی

سه منطقه فدرال در مالزى عبارتند از:

  1. کوالالامپور و پوتراجایا در مالزی غربی 
  2. جزیره کوچک لابوان در کنار ایالت صباح در مالزی شرقی 

11 ایالت‌ شبه جزیره غربی مالزی

تعداد نام ایالت مرکز مساحت و جمعیت
1 جوهور (Johor) شهر جوهور بارو (Johor Baharu) ۱۹۹۸۵ کیلومترمربع و جمعیت 3.35 میلیون نفر
2 کداح (Kedah) آلوستار (Alur Setar)  ۹،۴۳۵ کیلومتر و جمعیت 1.95 میلیون نفر
3 کلانتان (Kelantan) کوتا باهارو (Kota Baharu) ۱۴،۹۳۰ کیلومتر و جمعیت 1.54 میلیون نفر
4 ملاکا (Melaka) شهر ملاکا (Melaka) ۱،۶۵۰ کیلومتری و جمعیت 820 هزار نفر
5 نگرى سمبیلان (Negari Sembilan) سرمبان (Seremban) ۶۰،۶۴۳ کیلومتر و 1.02 میلیون نفر
6 پاهانگ (Pahang) کوانتان (Kuantan) ۳۵،۹۶۵ کیلومتر وجمعیت 1.50 میلیون 
7 پینانگ (Pinang) جورج تاون (George Town) ۱،۰۰۳ کیلومتر و جمعیت 1.56 میلیون نفر
8 پراک (Perak) ایپوه (Ipoh) ۲۱،۰۰۵ کیلومتری و جمعیت 2.35 میلیون نفر
9 پرلیس (Perlis) کنگر (Kangar) ۷۹۵ کیلومترمربع و 230 هزار نفر
10 سلانگور (Selangor) شاه عالم (Shah Alam) ۸،۲۰۰ کیلومترمربع و 5.46 میلیون نفر
11 ترنگانو (Trenccanu) کوالاترنگانو (Kuala Terengganu) ۱۲،۹۵۵ کیلومترمربع مساحت دارد و جمعیت آن 1.04

ایالت‌های مالزى شرقى یا بورنئو   

تعداد نام ایالت مرکز مساحت و جمعیت
1 صباح (Sabah) شهر کینابالو ۷۳،۷۱۱ کیلومترمربع مساحت جمعیت 3.21 میلیون نفر
2 ساراواک (Sarawak) شهر کوچینگ ۱۲۴،۴۴۹ کیلومتری و جمعیت 2.47 میلیون نفری

كوالالامپور؛ مدرن‌ترین شهر در جغرافیای مالزی

اقامت مالزی

برای پیدا کردن کوالالامپور در نقشه مالزی، باید به دنبال برج های بلندی باشید که از هر طرف شهر به وضوح دیده می‌شود. کوالالامپور شهری مدرن به‌روز که به دلیل امکانات پیشرفته و مراکز خرید لوکس نام  پایتخت مالزی را به دوش می‌کشد. اولین چیزی که از کوالالامپور به چشم می‌آید برج‌های دوقلوی پتروناس است. شهری جذاب که برای هر سلیقه‌ای یک جاذبه دیدنی رو می‌کند.

بازارگردی در کوالالامپور یکی از جذاب‌ترین تفریحات است! برای خرید اجناس لوکس مرکز خرید سوریا، پاویلیین، میدولی، وان اوتاما و تایم اسکوئر را پیشنهاد می‌کنیم. البته شاید آنقدر محو تماشای فروشگاه‌های لاکچری شوید که خرید کردن را فراموش کنید.

در همان اطراف رستوران‌های بین‌المللی پر زرق و برقی را خواهید دید که منویی از خوشمزه‌ترین غذاها را در اختیار شما قرار می‌دهند. برای گشت درون شهری می‌توانید از LRT و یا قطار شهری استفاده کنید که هزینه اندکی روی دستتان می‌گذارد.

جاذبه‌های دیدنی کوالالامپور

  • برج کی ال؛ یکی از 4 برج بلند مخابراتی در دنیا
  • موزه‌ی هنرهای اسلامی
  • بنای سلطان عبدالصمد
  • خیابان بوکیت بینتانگ
  • کی ال سی سی
  • بازار سونگای ونگ
  • باغ پروانه‌ها، آهوها و گل‌های ارکیده
  • غارهای باتو
  • معبد تیان هو
  • مجموعه تفریحی گنتینگ هایلندز

آشنایی با پوتراجایا در نقشه مالزی

برای یافتن موقعیت جغرافیایی پوتراجایا، باید رد آن در جنوب کوالالامپور دنبال کنید. این شهر پایتخت اداری کشور مالزی است.

ایده ساخت پوتراجایا به عنوان پایتخت اداری مالزی که جایگزین شهر کوالالامپور باشد، در اواخر سال ۱۹۸۰ و در زمان حاکمیت ماهاتیر محمد چهارمین نخست وزیر مالزی شکل گرفت.

هدف از تأسیس شهر اداری پوتراجایا در این موقعیت جغرافیایی، کم شدن تراکم و شلوغی شهر کوالالامپور و انتقال مراکز اداری، تجاری و مالی از پایتخت به این شهر بود. پوتراجایا در ۱۹ اکتبر ۱۹۹۵ بنا شد. این شهر سومین منطقه فدرال مالزی پس از کوالالامپور و لابوان است. 

هر چند ادارات دولتی از پایتخت به این شهر منتقل شدند؛ با این وجود، همچنان کوالالامپور به‌عنوان پایتخت ملی و قانونی مالزی به شمار می‌رود و پوتراجایا تنها پایتخت اداری مالزی است.

شهر جدید پوتراجایا با معماری مدرن و سیستم‌های هوشمند به شهر الکترونیکی مالزی مشهور است. برای بازدید از این شهر که در فاصله 26 کیلومتری کوالالامپور قرار دارد می‌توانید از قطارهای سریع السیر استفاده کنید. 

نام پوتراجایا پس از اولین نخست وزیر مالزی، تونکو عبدالرحمان پوترا و از روی نام او بر این شهر گذاشته شد. در زبان مالایی، واژهٔ «پوترا» که از سانسکریت ریشه گرفته، به معنی پادشاه و «جایا» به معنی عالی‌مقام یا پیروزمند است.

جاهای دیدنی پوتراجایا

 از جمله جاهای دیدنی پوتراجایا که می‌توانید در این شهر شاهدش باشید: 

  • سینما جی اس سی آلاماندا ( GSC Alamanda )
  • پارک رقابت ( Challenge Park )
  • پل سری واواسان ( Seri Wawasan Bridge )
  • پل پوترا ( Putra Bridge )
  • فلایبورد سواری ( Flyboard )
  • ایوان فلوریا ( Anjung Floria )
  • باغ گیاه شناسی ( Taman Botani )
  •  مجموعه ورزشی حوزه استخر ( Kolam Renang Presint )
  • مسجد پوترا ( Putra Mosque )
  • بنای یادبود هزاره ( Millennium Monument )
  • دریاچه پوتراجایا ( Putrajaya Lake )
  • پارک تالاب پوتراجایا ( Putrajaya Wetlands Park )
  • دارالعلوم ایستانا ( Istana Darul Ehsan )

1- ايالت سلانگور مالزی در نقشه مالزی

موقعیت جغرافیایی ایالت سلانگور در نقشه مالزی، جایی در ساحل غربی است که به دارالاحسان شهرت دارد. ایالت سلانگور یکی از 13 ایالت این سرزمین بوده که حیف است به جاذبه‌های دیدنی‌اش سر نزنید. نمونه‌ای از بهترین جاهای دیدنی ایالت سلانگور برای دارندگان ویزای توریستی، کلونی کرم‌های شب تاب است که در پارک طبیعی Kuala Selangor قرار دارد. در موقعیت جغرافیایی مالزی به دنبال روستای عجیب و غریب می‌گردید؟ سری به جزیره Carey بزنید! در این مکان قبیله‌ای به نام Mah Meri زندگی ‌می‌کنند که با ساختن مجسمه و ماسک چوبی با ارواح ارتباط برقرار می‌کنند.

جاهای دیدنی ایالت سلانگور

  • دهکده Shah Alam Royal
  • مسجدی با گنبدی فیروزه‌ای به نام Shah Alam
  • مجتمع تفریحی و پارک آبی Sunway
  • مجتمع تفریحی Mines با پارکی بسیار زیبا
  • موزه‌ی موسسه‌ی تحقیقاتی جنگل‌داری FRIM
  • و تپه Melawati در نزدیکی ساحل شهر Kuala Selangor 
2- آشنایی با ايالت نگری سمبیلان

اولین چیزی که در ایالت نگری سمبیلان نگاه شما را می‌دزدد، سقف‌های شاخ شکل خانه‌های این ایالت است. معماری متفاوت، آداب و رسوم خاص و رقص‌های محلی جذاب جزو چیزهایی‌ است که باید در ایالت نگری سمبیلان به دنبالش باشید. با بودجه اندک هم می‌شود ویزای توریستی مالزی گرفت و به این کشور سفر کرد. در جغرافیای مالزی، ایالت نگری سمبیلان برای گشت و گذار عالی‌ است؛ چون هزینه‌های ناچیزی برای تفریح خواهید پرداخت.

جاذبه‌های توریستی ایالت نگری سمبیلان

  • موزه‌ی سلطنتی Sri Menanti
  • ساختمان چوبی که بدون میخ و یا پیچ ساخته شده
  • دریاچه Gardens
  • پارک Ulu Bendol Recreational در تپه ot’Angsi
  • تفریحگاه Port Dickson
  • سواحل زیبای Port Dickson
  • فانوس دریایی Tanjung Tuan

3- ايالت پاهانگ، جایی عالی برای گذران تعطیلات

سواحل ناب ایالت پاهانگ جان می‌دهد برای شنا کردن. بعد از کمی آبتنی حسابی گرسنه می‌شوید، در ساحل چراتینگ ایالت پاهانگ، انواع غذاهای لذیذ در انتظار شماست. در همان حوالی چشمتان به جنگل‌های استوایی سرسبز گره می‌خورد؛ لحظه‌ای به سرتان می‌زند به دل جنگل بروید. این یکی از بهترین ایده‌ها برای گذراندن تعطیلات است. غصه اقامتگاه را هم نخورید؛ موقعیت جغرافیایی مالزی در این منطقه دارای چندین هتل بین‌المللی با بهترین امکانات است.

 شهر Kuantan مرکز ایالت Pahang است که در اطرافش زیباترین تفریحگاها وجود دارد. از جاذبه‌های گلچین شده ایالت پاهانگ، موزه تونل زمان، تله کابین گنتینگ و مزارع چای کامرون باهارات است. از قلم نیفتد که این ایالت بهترین مکان برای تجارت نیز شناخته می‌شود.

زیباترین جاذبه‌های گردشگری ایالت پاهانگ

  • Tasik Bera؛ بزرگترین دریاچه‌ی آب شیرین مالزی 
  • ارتفاعات سرسبز و زیبای کامرون
  • تپه Fraser’s
  • پناهگاه Bukit Tinggi
  • ارتفاعات Genting
  • معبد چین سویی کیو
  • سواحل چشم‌نواز Cherating
  • جنگل موسی
  • بخشی از پارک ملی Taman Negara
  • و پارک‌های Kenong Rimba و Endau Rompin

4- موقعیت جغرافیایی ايالت ترنگانو مالزی

تلألو نور در آب‌های لاجوردی، به‌یادماندنی‌ترین تصویری است که از ایالت ترنگانو به خاطر می‌سپارید. از دیگر شگفتی‌های این منطقه، سواحلی با شن‌های سفید است که در امتدادش، چشمتان به جنگل‌های سرسبز خیره می‌ماند. باید در جغرافیای مالزی در بخش شرقی به دنبال ایالت Terengganu باشید تا دهکده‌های کوچکی را پیدا کنید که بکرترین مکان برای ماهیگیری است.

از به نام‌ترین سواحل ایالت ترنگانو سواحل Redang و Perhentian است که برای ورزش‌های آبی‌ ایده‌آل به نظر می‌رسد؛ بخصوص برای شنا! آب‌های زلالش با آدم حرف می‌زنند. حتی اگر شناگر ماهری هم نباشید دوست دارید تنی به آب بزنید. مرکز ایالت ترنگانو، Kuala Terengganuاست. در اطراف کوالا ترنگانو مکان‌هایی فراوانی برای تفریح وجود دارد.

مناطق دیدنی ایالت ترنگانو

  • موزه ایالتی ترنگانو با 10 تالار زیبا
  • محله چینی‌ها
  • دریاچه کنیر
  • مسجد کریستالی
  • مسجد شناور تنکو تنگا زاهارا
  • ساحل تلوک ککه 
  • ساحل لانگ
  • ساحل زیبا و معروف پاسیر پانجانگ
  • و مراکز خرید مسرا مال و بازار مارانگ

 5- ايالت كلانتان؛ بهشت موزه‌ دوستان

مرکز ایالت Kota Bharu بازار بسیار زیبایی دارد که اکثر بازرگانانش، خانم هستند. آب و هوای دلپذیر ایالت کلانتان بین 20 تا 27 درجه سانتی‌گراد متغیر است. شهری رویایی با آب و هوای بهاری. در ایالت Kelantan کلانتان موزه‌های فراوانی در انتظار تاریخ‌دوستان هستند. کلانتان به مرکز فرهنگ ملایو مشهور است. 

اگر سبک زندگی روستایی برایتان جذاب است، موقعیت جغرافیایی ایالت کلانتان در نقشه مالزی به خاطر بسپارید و آن را به لیست جاهای دیدنی مالزی با ویزای توریستی اضافه کنید.

6- موقعیت جغرافیایی ايالت كداح مالزی

در حوالی شمال غربی جغرافیای مالزی، ایالتی به نام کداح وجود دارد که بیش از 77 درصد مردمش، مسلمان هستند. اینطور به نظر می‌رسد که کداح، مکان خوبی برای زندگی در مالزی است. مرکز این ایالت، یعنی آلور ستار، شهر ساختمان‌های قدیمی باشکوه است. ایالت کداح به دلیل پخت منحصربه‌فرد برنج، در میان مردم بومی به Rice Bowl یا ”جام برنج“ مالزى شهرت دارد. قهوه، ادویه و شکلات از سوغاتی‌های مهم این ایالت است. 

مکان‌های دیدنی ایالت کداح

  • پارک Pulau Payar Marine
  • دریاچه Pedu؛ مکانی مناسب برای ورزش‌های آبی
  • جزیره‌ی افسانه‌ای Langkawi با سواحل زیبا و جادویی
  • موزه‌ی سلطنتی Royal
  • مراکز خرید شیک و لوکس مانند Dataran Lang و Galeria Perdana 
  • مسجد Zahirl
  • دهکده‌های Langkawi Book ،Masher Mausoleum ،Padang Matsirat یا Field of Burnt Rice

7- ايالت پنانگ روی نقشه جغرافیایی مالزی 

ایالت پنانگ روی نقشه جغرافیای مالزی، جزیره‌ای زیبا است که غذاهای لذیذش در دنیا شهرت دارد. نام معروف‌ترین غذاهای این منطقه hawker fare است. پنانگ تاریخ دور و درازی دارد که به قرن چهارم سر می‌رسد. در آن دوره دریانوردان چینی تصمیم گرفتند ایالت پنانگ را به موقعیت جغرافیایی مالزی اضافه کنند. پس از آنها انگلیسی‌ها نیز پا به این جزیره گذاشتند و هنوز هم آثاری از آن‌ها در شهر جذاب جورج تاون یافت می‌شود. پنانگ مالزی معروف به مروارید شرق است. 

جاذبه‌های گردشگری ایالت پنانگ

  • موزه اسباب بازی
  • پل پنانگ؛ یکی از طویل‌ترین پل‌های دنیا
  • تپه پنانگ
  • معبد خوکونگسی
  • باغ‌های داروهای گیاهی
  • میدان تاریخی Burmah
  • معبد بودایی کک لوک سی؛ بزرگ‌ترین معبد در جنوب شرق آسیا
  • معبد هندو Sri Mariamman

پنانگ مروارید شرق مالزی

کلیک کنید

8- ايالت پراک در جغرافیای کشور مالزی 

پراک، ایالتی بسیار بزرگ است که در سواحل غربی جغرافیای کشور مالزی قرار دارد. پراک به شهر نقره‌ای شهرت دارد. موزه گردی، قایق سواری و گشت و گذار در گالری‌های گوناگون؛ فقط چند نمونه از کارهای جذابی‌ست که می‌توانید در ایالت پراک انجام دهید. مرکز این ایالت Ipoh با سابقه تاریخی دور و درازش، حکایت‌های بسیاری دارد.

جاذبه‌های دیدنی ایالت پراک

  •  دهکده‌ی زیبا و سلطنتی Kuala Kangsar
  • موزه‌ی سلطنتی چوبی
  • برج ساعت Teluk Intan’s leaning
  • جزیره Pangkor با سواحل خیره‌کننده و آب‌های درخشان
  • چشمه‌های آبگرم فلدا رزیندس
  • باغ وحش تایپینگ و نایت سافاری
  • منطقه جنگلی رویال بلوم
  • دهکده‌ی تاریخی Taiping
  • دریاچه زیبای Gardens
  • و چندین غار افسانه‌ای

برای آشنایی با شهرهای مالزی

اینجا رو کلیک کن

9- موقعیت جغرافیایی ايالت پرليس مالزی

در نقشه جغرافیایی مالزی، جایی در همسایگی تایلند، دقیقا در ساحل غربی مالزی، ایالتی کوچک به نام پرلیس دیده می‌شود. از دور هم تپه‌های سرسبز، مزارع برنج و در هم لولیدن آسمان و زمین را می‌توان دید. در ایالت پرلیس میوه‌های گرمسیری به خوبی پرورش می‌یابند.

شهری با حیات وحش متفاوت که مارها و سوسمارها جزو مهم‌ترین آنها هستند. پرلیس جنگل‌های زیبا و چشمه‌های خروشانی دارد؛ بی‌شک طبیعت‌ دوستان عاشق این ایالت می‌شوند. انواع گونه‌های گیاهی را در این منطقه خواهید دید؛ حتی گیاهان نادر و کمیاب.

جاذبه‌های زیبای ایالت پرلیس

  • غار گوا کلام 
  • مسجد شناور الحسین
  • مزارع نیشکر
  • ریمبا هربا؛ زیستگاه بیش از 1000 گونه از گل و گیاهان زیبا
  • پادانگ بسار، مرکز تجاری معروف
  • پارک ایالتی پرلیس، تفریحگاهی جنگلی با درختان سر به فلک کشیده
  • Kuala Perlis، محل پرورش مار و آموزش رفتار با مارها

10- ایالت ملاكا در نقشه مالزی 

رد ایالت ملاکا را باید در قسمت جنوبی نقشه مالزی پیدا کنید. سرزمینی که به عنوان میراث جهانی در یونسکو ثبت شده است! ملاکا (Melaka) قدیمی‌ترین شهر مالزى است. در ملاکا شاهد ویرانه‌ها و بناهای تاریخی خواهید بود که از دوره پادشاهی پرتغالی‌ها در این منطقه به یادگار مانده است. شهری موسوم به معدن اشیاء عتیقه؛ اگر عاشق اشیاء قدیمی هستید به ملاکا سفر کنید و یک کلکسیون زیبا برای خود بسازید. تارت آناناس و شکلات دودل از سوغاتی‌های معروف این ایالت است.

جاهای دیدنی ایالت ملاکا

  • مسجد Kampung Hulu، مربوط به سال ۱۷۲۸ میلادی
  • معبد Cheng HoonTeng، بناشده در سال ۱۶۴۶ میلادی
  • کلیسای St Peter’s، اثری از سال ۱۷۱۰ میلادی
  • دریاچه ملاکا
  • ساحل رویایی Pantai Kundor 
  • جزایر Besar و Upeh
  • بنای تاریخی Famosa A و میدان Portuguese
  • موزه Baba و Nyonya Heritage
  • پارک Air Keroh، محل پرورش پروانه‌های زیبا

11- ايالت جوهور

باز هم به جنوب مالزی سفر می‌کنیم؛ ایالت جوهور یکی از بهترین مکان ها برای زندگی در مالزی است. جزایر زیبای جوهور با سواحل طلایی، دل گردشگران را می‎‌برد. تفریحات آبی در جوهور مانند کایاک سواری، قایق سواری، ماهیگیری، غواصی و حمام آفتاب است. مرکز این ایالت Johor Bahru است که به عنوان دروازه‌ی ورودی به جزیره مالزی شناخته می‌شود. جالب است بدانید جوهور با یک پل به سنگاپور متصل مى‌شود.

مناطق گردشگری جوهور مالزی

  • پارک معروف Endau Rompin
  •  جنگل‌های استوایی مملو از گیاهان و جانوران زیبا
  • آبشار Kota Tinggi با برکه‌ای کوچک و زیبا برای آبتنی
  • سواحل زیبای Desaru ،Teluk Ramunia و Tanjung Balau
  • رودخانه‌ی شهر Muar
  • یکی از رویایی‌ترین مناطق مالزی Istana Besar 
  • مسجد Sultan Abu Bakar با صد سال قدمت و چشم‌اندازی زیبا از تنگه Johor
  • دهکده‌ی گل‌های ارکیده
  • موزه سلطنتی Royal Abu Bakar Living
  • میدان شهر
  • پارک‌های آبی زیبا
  • دهکده‌ی ماهیگیری Mersing
  • فروشگاه‌های متنوع و بازارهای زیبا
  • رستوران‌هایی با انواع غذاهای لذیذ

12- ایالت صباح در جغرافیای مالزی  

برای مهاجرت به مالزی، یکی از بهترین مکان‌ها، ایالت صباح است. موقعیت جغرافیایی نقشه صباح مالزی، جایی میان دریای چین، دریای Sulu و دریای Celebes، ایالت صباح است. بهترین منطقه برای شنا کردن همراه با زیباترین مناظر دنیا. صباح برای کوهنوردان هم یک سورپرایز خوب دارد! کوه Kinabalu که بلندترین کوه در جنوب شرقی مالزی است؛ حتما صعود به آن یکی از بهترین تجربه‌های عمرتان خواهد بود. مرکز ایالت صباح Kota Kinabalu بوده که یکی از معروف‌ترین شهرهای مالزی است.

جاذبه‌های دیدنی صباح

  • پارک آبی Tunku Abdul Rahman
  • پارک‌های ملی Dusun Kadaxan ،Murut و Bajau
  • موزه ایالتی Sabah Foundation
  • بازار مرکزی waterfront
  • ساحل زیبا و دیدنی Sutera Harbour و Tanjung Aru
  • دهکده زیبای Danum
  • منطقه توریستی Semporna
  • مکان‌های دیدنی Mabul ،Sipadan و Layang Layang
  • swiftlets، مخفیگاه پرندگان 
  • یکشنبه بازار Belud’s Kota
  • پناهگاه اورانگوتان‌ها

13- موقعیت جغرافیایی ايالت ساراواک مالزی

در همسایگی صباح و کشور اندونزی، یکی از بزرگترین ایالات مالزی به نام ساراواک به چشم می‌خورد. موقعیت جغرافیایی این ایالت وسیع در بخش شمال غربی جزیره بورنئو است که آب و هوای دلپذیری دارد. ایالتی که به تازگی قوانین جدیدی برای اقامت در مالزی اعلام نموده که تحت عنوان اقامت S-MM2H شناخته می‌شود. Sarawak، ایالتی سرسبز با بهترین دما که برای زندگی فوق‌العاده است.

مرکز این ایالت، شهر کوچینگ است که حتما از زیبایی‌هایش چیزهایی شنیده‌اید. این ایالت دارای بهترین امکانات رفاهی برای زندگی می‌باشد. از فرودگاه‌ بین‌المللی گرفته تا خطوط اتوبوس و تاکسی. ایالت ساراواک، بهترین مکان برای گذراندن تعطیلاتی به یادماندنی است. مراکز خرید بسیاری در این منطقه وجود دارد که انواع صنایع دستی مانند حصیربافی، منجوق دوزی و … را که کار دست قبایل بومی است برای فروش می‌گذارند.

جاهای دیدنی ساراواک مالزی

  • موزه‌ی معروف ساراواک
  • پارک ملی Gunung Mulu
  • آب‌نمای Kuching
  • برج و باروی Fort
  • رودخانه Skrang و جنگل‌های اطرافش که پناهگاه اورانگوتان‌ها است.
  • غارهای Great، یکی از بزرگ‌ترین غارهای دیدنی جهان
  • پارک ملی Niah با بیش از 40 هزار سال قدمت

سؤالات متداول درباره جغرافیای مالزی

1- مالزی کجاست؟

مالزی کشوری در قاره آسیا است که در جنوب شرقی آن واقع شده است. 

2- جمعیت مالزی در سال 2023 چقدر است؟

جمعیت فعلی مالزی در سال 2022 حدود 32,486,814 نفر بوده که این آمار براساس آخرین داده های رسمی است. براساس این آمار تا اواسط سال 2023 جمعیت مالزی حدود 33,365,999نفر تخمین زده شده است.

3- موقعیت کشور مالزی روی نقشه چیست؟

مالزی روی نقشه از دو شبه جزیره شرقی و غربی تشکیل شده است. 

اخذ فوری ویزای مالزی با مشاوره شریف

‌مشاوره شریف بهترین راهنما برای مهاجرت به مالزی است. ما پس از دو دهه تجربه‌ی فعالیت و ارائه‌ی خدمات در خصوص اخذ ویزای مالزی، ارائه دهنده بهترین خدمات برای تحصیل و اقامت در مالزی هستیم. 

برای اخذ فوری ویزای مالزی، پذیرش دانشگاه، مدارس و کالج های زبان مالزی با ما تماس بگیرید. مشاوره شریف تنها ایجنتی است که ویزای فوری مالزی را ظرف ۴۸ ساعت به شما می‌رساند.

همین حالا تماس بگیرید۲۲۸۴۰۱۴۰ – ۰۲۱
منبع:
https://en.wikipedia.org/wiki/Geography_of_Malaysia
https://www.countryreports.org/country/Malaysia/geography.htm

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *