آداب و رسوم مردم مالزی ریشه در آیین های آبا و اجدادی آنها دارد. سفر به مالزی برای آشنایی با آداب و رسوم مردم، تجربیات و اکتشافات زیادی برایتان به همراه میآورد. فرهنگ مالزی را باید از نزدیک دید تا باور کرد! همین امروز با اخذ ویزای توریستی مالزی به این سرزمین عجیب گرمسیری بروید تا تجربهای همه جانبه از این کشور آسیایی داشته باشید و خاطراتی فراموش نشدنی برای تعطیلات تان رقم بزنید.
مشاوره شریف، با معرفی آداب و رسوم مردم مالزی شما را برای سفرهای توریستی، تحصیلی و غیره در مالزی آشنا میکند.
دلت می خواد از آداب و رسوم مردم مالزی بیشتر بدونی؟
آشنایی با آداب و رسوم مردم مالزی
آداب و رسوم مردم مالزی، بسیار متنوع و ترکیبی از تأثیرات جوامع شرق و غرب است. تنوع فرهنگ مردم در این کشور باعث تعجب و حیرت افرادی میشود که برای اولین بار به مالزی سفر میکنند. کسانی که با ویزای توریستی مالزی، مهمان این کشور شدهاند، با قدم زدن در خیابانها، چهرهها و زبانهای مختلفی میبینند که تفاوتهای زیادی با هم دارند.
همین تفاوت در آداب و رسوم مردم است که این کشور را تبدیل به یکی از بینظیرترین کشورهای جنوب شرق آسیا کرده است. تلاقی فرهنگی مردم باعث شده این کشور جایی متفاوت با سایر نقاط آسیا و حتی دنیا باشد.
در آداب و رسوم این کشور به برگزاری جشنها و فستیوالهای ملی و مذهبی اهمیت زیادی داده میشود. مردم کشور مالزی از هر نژاد و ملیتی، میتوانند به صورت کاملاً آزاد، فستیوالها و جشنهای مربوط به گروههای مذهبی و محلی خاص خود را برگزار کنند و جالبتر این که همه آدمهای فارغ از نژاد و دین و مذهب در این جشنها شرکت میکنند.
سایر سنتهای مالزی، ناشی از اتحاد اقوام مختلف و آداب و رسوم حاکم بر آنها است. یکپارچگی و اتحاد میان نژادها و اقوام گوناگون مالزی، الگویی ویژه برای مردم تمام جهان است.
برای زندگی و اقامت و حتی گردش باید با فرهنگ و آداب و رسوم مردم مالزی آشنا باشید و سبک زندگی آنها را بدانید. اخذ ویزای سوشال مالزی، راهکاری برای کسب تجربه زندگی در کنار اقوام مختلف و آشنایی با فرهنگ مردم در این کشور است.
شناسنامه کشور مالزی |
|
نام | کشور مالزی |
تعداد ایالت | 11 ایالت |
نوع قانون گذاری | مجلس شورای اسلامی |
رهبر مالزی | نخست ویزر |
زبان | باهاسا مالزی |
دین | اسلام |
فرهنگ | چند فرهنگی |
دانستنی هایی درباره کشور مالزی
ترکیب جمعیتی مالزی
مالزی سرزمینی چند قومیتی و چند فرهنگی است. ترکیب جمعیتی مردم این کشور از این قرار است:
- مالاییها
- چینیها
- هندیها
- اورنگها یا مردم بومی مالزی
هر کدام از فرهنگ ها در مالزی هویت فرهنگی منحصربهفردی دارند و به آداب و رسوم خود پایبند هستند.
آداب و رسوم جشن های مالزی
در مالزی قومیتهای مختلفی میبینید که به پیروی از فرهنگها و مذاهب نیاکان خود ادامه میدهند. بسیاری از جشن های در کشور مالزی، نشانههایی از حضور اقوام مختلف است که در سراسر کشور، صرف نظر از نژاد یا اعتقاد، پذیرفته شده است.
تقویم مالزی مملو از جشن ها و تعطیلات رسمی ملی و مذهبی است که در سراسر کشور برگزار میشود، در میان جشن های کشور مالزی، 5 جشن مهم وجود دارد که در آداب و رسوم مردم مالزی پررنگتر از بقیه است.
مهمترین جشن های مالزی
- هاریرایا یا جشنگیری با همدیگر (Hari Raya Puasa) عیدالفطری معروف ترین عید مسلمانان در مالزی است. این جشن یکی از شادترین فستیوال های مالزی است که توسط مسلمانان سراسر کشور پس از ماه رمضان در مالزی جشن گرفته میشود.
- سال نو چینی، یکی از فستیوالها در آداب و رسوم مردم مالزی است که در سراسر کشور تعطیلات دو روزه دارد. در این زمان کشور مالزی کاملاً قرمز میشود، چون خانوادهها و مشاغل چینی خانهها و خیابانهای خود را با تزئینات سنتی قرمز برای دفع ارواح شیطان تزئین میکنند.
- جشن هندی دیپاوالی، هیچ کدام از جشن های مالزی به اندازه فستیوال هندی دیوالی رنگارنگ و زنده نیست، دیپاوالی که به جشنواره نورها معروف است به معنای پیروزی نور و امید بر تاریکی است.
- جشن وساک Wesak، وساک یک جشن بودایی است که برای ادای احترام به تولد، روشنگری و رسیدن به نیروانا در زندگی لرد بودا جشن گرفته می شود. این جشن در سپیدهدم و با جمع شدن بوداییها در معابد برای دعا، مراقبه و ارائه غذا و خیریه به فقرا آغاز میشود.
- جشن کریسمس، از بین جمعیت مالزی تنها 9 درصد مسیحی هستند ولی با این وجود، جشن کریسمس یکی از جشن های مردمی در مالزی و از جشن های ملی این کشور است.
جشن ها و فستیوال های مسلمانان مالزی
از آنجا که اکثریت جمعیت مالزی مسلمان هستند جشن ها و فستیوال های مسلمان مالزی هم بخش زیادی از تقویم مالزی را در برگرفته است. برخی از جشن های مسلمانان در آداب و رسوم مردم مالزی از این قرار است:
- جشن هاریرایا یا جشنگیری با همدیگر (Hari Raya Puasa) عیدالفطری معروف ترین عید مسلمانان در مالزی است.
- جشن هاریرایا عیدالاضحی یا عید قربان (Hari Raya Haji )
- اول ماه محرم یا سال جدید اسلامی
- روز تولد پیامبر (ص) یا مولد الرسول
جشن ها و فستیوال های چینی ها در مالزی
چینیها با مهاجرت از قسمتهای مختلف کشور خود به مالزی در حال حاضر حدود یک چهارم جمعیت مالزی را تشکیل میدهند. چینیها با به ارمغان آوردن ترکیب وسیعی از آداب و رسوم و فرهنگ چینی به مالزی، به چند گروه تقسیم میشوند.
چینیهای مقیم مالزی نیز جشنهای مهم ملی و مذهبی خود را مانند دیگر مهاجران، آزادنه برگزار میکنند. از معروفترین جشنهای چینیها، جشن سال جدید است که ۱۵ روز به طول میانجامد و با (جشن فانوس) به پایان میرسد. از دیگر جشنهای برگزار شده توسط چینیها در مالزی نیز میتوان به جشن کینگمینگ، جشن قایق اژدها و جشن میانه پاییز اشاره کرد. علاوه بر جشنهای سنتی چینی، بودائیهای چینی نیز جشن روز وساک را برگزار مینمایند.
جشن های هندی های مقیم مالزی
و اما هندیهای مقیم مالزی؛ این مهاجران اکثرا از شرق هند به مالزی مهاجرت کردهاند و آداب و رسوم، پوشش، مذهب و غذاهای خاص خود را دارند.
اکثر هندیهای مالزی هندو هستند و جشن دیپاوالی (دیوالی)، یا جشن نور برگزار میکنند. تایپوسام نیز مراسمی است که در سراسر کشور مالزی نیز با تجمع هندوها در باتو کیوز (غارهای باتو) برگزار میگردد. گذشته از هندوها، سیکها نیز جشن وایساکی، یا سال جدید سیکها را در این کشور به راحتی برگزار میکنند.
تقویم و تعطیلات رسمی مالزی
آداب و رسوم دینی مالزی
از آنجا که بخش عمدهای از جمعیت مالزی مسلمان است و دین مالزی نیز اسلام است ولی باز هم تنوع مذهبی در این کشور پر رونق است. در کشور مالزی مجموعهها و محلههای متمایز معابد، مساجد، زیارتگاههای بودایی، معابد چینی و کلیساها و عبادتگاههای متعددی وجود دارد که در آنها به آرامش میرسید.
توجه به این نکته ضروری است که رعایت آداب و رسوم مردم مالزی در اصول دینی، برای مسلمانان اجباری است، در حالی که برای سایر ادیان هیچ اجباری نیست و آنها مجاز به انجام فرایض دینی مورد نظر خود هستند.
آیینهای دینی در مالزی
- در مالزی همه مسلمانها با پیروی از اعمال اسلامی حوالی ظهر در نماز جماعت مسجد شرکت میکنند.
- روزهای جمعه اکثر کسب و کارها در مالزی یک استراحت طولانی مدت 2 ساعته دارند تا علاوه بر صرف ناهار در نماز جمعه شرکت کنند.
- در بسیاری از جاها جلسات صبحگاهی مدارس زودتر از موعد به پایان میرسند و جلسات بعد ازظهر دیرتر شروع میشوند تا دانش آموزان و والدین فرصت شرکت در نماز را داشته باشند.
- اگر تاریخ ویزای توریستی یا ویزای سوشال شما برای ماه رمضان باشد، باید بدانید در این ماه اغلب مسلمانان روزه میگیرند و ساعت تعطیلی مراکز خرید کمی کوتاهتر است.
آداب و رسوم لباس و پوشش در مالزی
آداب و رسوم مردم مالزی در پوشش و لباس از جذابیتهایی است که گردشگران زیادی را مجاب به اخذ ویزای توریستی مالزی میکند. فقط کافی است چند روز در مالزی بمانید تا با آداب و رسوم لباس و پوشش در مالزی به خوبی آشنا شوید.
پوشش رسمی مردان مالایی باجو ملایو است، یک پیراهن آستین بلند و گشاد که روی یک شلوار پوشیده میشود. اکثر مردان مالایی هنگام رفتن به مسجد، کلاه سفیدی به نام کوپیا بر سر میگذارند. اگر مردان مالایی را با کلاه مخملی و کفش چرمی دیدید در جریان باشید که قصد شرکت در مراسم رسمی دارند.
لباس سنتی زنان مالایی باجو کورونگ است. این لباس تونیک گشادی است که روی دامن بلند پوشیده میشود. زنان مسلمان مالایی برای پوشاندن سر از شالی معروف به سلندانگ استفاده می شود.
دیدن دخترانی که حجاب کامل اسلامی را رعایت میکنند نیز در مالزی بسیار متداول است. پارچهای که به وسیله آن زنان مالایی موی خود را میپوشانند در اصطلاح مالایی tudung و به معنای پوشش است.
پوشش؛ برای زنان مسلمان از نظر دینی واحب است، اما با وجود دولت دموکرات مالزی، آنها در انتخاب حجاب آزاد هستند ولی جالب اینجاست که تمامی زنان مسلمان در مالزی، حجاب کامل را برگزیدهاند.
از قلم نیفتد: در صورتی که با ویزای توریستی مالزی مسافر این کشور شدهاید، بهتر است به آداب و رسوم مردم مالزی احترام بگذارید و لباستان را مطابق با هنجارهای مردم منطقهای که هستید تنظیم کنید. هرچند در شهرهای بزرگ مالزی، مانند کوالالامپور محدودیت زیادی برای پوشش وجود ندارد.
پوشش مردم مالزی
آداب و رسوم احوالپرسی در مالزی
- در آداب و رسوم مردم مالزی، زنان ممکن است با مردان دست ندهند، بنابراین هرگز برای دست دادن با بانوان پیشقدم نشوید، چون مایه ناراحتی آنها میشوید. هرچند ممکن است ببینید که یک بانوی مالایی با مردان و زنان دست میدهد، اما به صلاحدید خود!
- در فرهنگ مردم چین دست دادن کمی طولانی است. برای دست دادن با چینیها در مالزی محدودیتی ندارید و میتوانید با مردان و زنان چینی دست بدهید، اما باز هم برای رعایت ادب منتظر بمانید که ابتدا زن دست خود را دراز کند.
- باید بدانید که هندی ها با افراد همجنس خود دست میدهند، اگر غربی هستید که با یک زن هندی ملاقات میکنید، باید منتظر بمانید تا ابتدا او دست خود را دراز کند. وقتی شما را به فردی از جنس مخالف معرفی میکنند، فقط تکان دادن سر و لبخند زدن کافی است.
آداب هدیه دادن و مهمانی رفتن در مالزی
- اگر برای شام به خانه یک مالایی دعوت شدید، شیرینی یا شکلات های باکیفیت با خود ببرید. هرگز برای مالاییها الکل هدیه نبرید. فراموش نکنید که سگ اسباب بازی یا خوک را هم به کودکان مالایی هدیه ندهید.
- آداب و رسوم مردم مالزی در مهمانیهای چینی ها کمی پیچیده تر است، اگر به خانه یک فرد چینی دعوت شده اید، هرگز گل هدیه ندهید، زیرا گل های خاصی برای چینی ها معنای خاصی دارند. هدایایی از کشور شما همیشه مورد استقبال و قدردانی قرار می گیرد و هر نوع کیک یا شیرینی هدیه جذابی برای چینی های مالزی است.
- برای قدردانی از هندی ها به آنها محصولات چرمی و الکل هدیه ندهید، مگر اینکه مطمئن باشید گیرنده نوشیدنی مینوشد، در این صورت ویسکی انتخاب خوبی است.
- بهترین گزینه برای هدیه دادن به فرد هندی در مالزی گل یا کیک یا شیرینی است.
- به خاطر داشته باشید که الکل یا اقلامی با پوشش پوست خوک را به مالایی ها هدیه نکنید.
- اگر به یک خانه چینی میروید، هدایایی را در بستهبندی قرمز یا زرد روشن بپیچید، اما گل همراه خود نبرید، چون از این هدایای برای مراسم خاکسپاری استفاده میشود.
- اگر به هندیها پول میدهید، بهتر است مضربی از اعداد یا شمارههای فرد باشد.
فرهنگ غذایی مالزی
- برنج و رشته فرنگی در همه غذاهای مالزی استفاده میشود.
- در فرهنگ غذایی مالزی غذاهای تند کاربرد زیادی دارد.
- میوه های استوایی با طعمهای خاص و منحصر به فرد چاشنی بینظیری در فرهنگ غذایی مالزی هستند.
- میوه مورد علاقه محلیها دوریان است که با پوسته میخ دار و گوشت تخمیر شده اش شناخته می شود. این میوه با عطر و طعم تند، طرفداران زیادی در مالزی دارد.
- مسلمانان از خوردن گوشت خوک که مورد علاقه مردم چین است اجتناب میکنند.
- گوشت گاو در فرهنگ غذایی هندوهای مالزی جایی ندارد.
- برخی از بودایی ها گیاهخوار هستند.
- در آداب و رسوم مردم مالزی که مسلمانان هستند، مصرف الکل جایی ندارد.
- مالزیایی ها بسیار مهمان نواز هستند و برای مهمان چای یا قهوه همراه با میان وعده های کوچک تهیه میکنند. مهمان به رسم ادب باید حداقل نوشیدنی را بنوشد و غذای ارائه شده را بچشد.
- در جشنهای مهم قومی و مذهبی، بسیاری از خانوادههای مالزیایی از دوستان و همسایههای خود دعوت میکنند، دیدار افراد اقوام و مذاهب دیگر در این مناسبت ها شاهدی بر دوستی ملی مالزی تلقی میشود.
- غذاهای گوشتی رایج در فرهنگ غذایی مالزی، می گورنگ مامک یا نودل زرد، گوشت گاو و میگو، لاکسا یا سوپ رشته فرنگی با ماهی، روتی جان یاساندویچ گوشت چرخ کرده و رندانگ یاشیر نارگیل و گوشت کاری است.
- غذاهای گیاهی مالزی مانند آپام بالیک یا برنج، پنکیک، کویه یاشیرینی های شکری، پوپیا باسا یا اسپرن رول مرطوب، و بوبور یا فرنی شیر نارگیل، طعم های بیشماری هستند که باید یکی یکی آنها را مزه کنید.
- چاشنیهای طعم دهنده غذاها در مالزی عبارتند از نارگیل، انگور، تمر هندی، ادویه جات.
- برای خوردن غذاهای محلی مقرون به صرفه، غرفههای دستفروش خیابانی گزینه مطلوبی است.
آداب و رسوم خانوادگی مالزی
- در آداب و رسوم مردم مالزی، بلند کردن صدا و مجادله کردن در ملاء عام، تقلب محسوب میشود، بنابراین دعوا را به مشاجرههای بلند تبدیل نکنید.
- هنگام صحبت کردن با دیگران از دست زدن به سر خودداری کنید، چون این کار در آداب و رسوم خانوادگی مالزی بی ادبی محسوب می شود.
- برای دادن و گرفتن چیزها فقط از دست راست استفاده کنید.
- هنگام ملاقات با محلیها در مالزی، به یاد داشته باشید که برخی ممکن است با دست دادن با جنس مخالف راحت نباشند، به خصوص وقتی صحبت از زنان مسلمان میشود.
- در خانوادههای مالایی فرزندان بر اساس عرف جامعه متعهد به احترام و اطاعت از والدین هستند.
- حتماً برایتان جالب است که بدانید زنان مالایی تا چهل روز پس از تولد فرزند از خانه بیرون نمیروند. در پایان این چله نشینی، مراسمی به نام برچوکور برگزار می شود و پس از تراشیدن موهای سر نوزاد، زندگی عادی از سر گرفته میشود.
- اگر وارد خانهای شدید و میزبان با عبارت «السلام علیکم Assalamualaikum» به شما خوشامد گفت، تعجب نکنید؛ هر جند اینجا عربستان نیست، ولی میزبان با این کار به شما سلام میکند.
- اگر با مالایی ها سر میز غذا نشستید باید بدانید آنها همه کارهای خوبشان را با دست راست انجام میدهند، از غذا خوردن و قاشق و چنگال گرفتن تا گرفتن کتاب مقدس قرآن!
مراسم عروسی در مالزی
اگر شانس با شما یار بود و به مراسم عروسی در مالزی دعوت شدید، در جریان باشید که مراسم عروسی در مالزی جزو مراسمات بزرگ و مهم است. در این مجلس عروس و داماد روی مبلی به نام پلامین که نشانه تأیید و برکت است مینشینند و مهمانان روی این زوج آب معطر و برنج زرد میپاشند.
در پایان مراسم اگر به شما کادوی شبیه به تخم مرغ دادند تعجب نکنید؛ این Bunga Telur، یک تخم مرغ تزئینی است که با گل آراسته شده و به عنوان نشانه باروری به میهمانان داده میشود.
آداب و رسوم مالزی در تشییع جنازه
جالب است بدانید مالزیاییها علاقه شدیدی به متافیزیک دارند و از هر داستانی که درباره ارواح و دنیا پس از مرگ باشد استقبال میکنند. خانههایی که در اطراف قبرستانهای مالزی هستند به خاطر شایعات زیاد، قیمت بسیار پایینی دارند.
آداب و رسوم مردم مالزی و سنت های مربوط به تشییع جنازه برای مسلمانان با سایر اقوام متفاوت است. وقتی یکی از مسلمانان فوت کند، کل محله در خانه متوفی جمع میشوند تا جسد را برای دفن آماده کرده و نمازهای لازم را بخوانند.
شخص متوفی بلافاصله پس از مرگ دفن میشوند. مسلمانان مالزی در مراسم عزاداری حداقل احساسات خود را نشان میدهند تا مبادا تصمیم الهی را رد کنند.
در فرهنگ مالزی قبرستانها، مزارع وسیعی است که مخصوصاً برای اقوام چینی به صورت خانوادگی بوده و سنگ قبر مسلمانان با سنگ های دوقلو پوشیده شده است.
آداب و رسوم موقعیتهای اجتماعی
- در آداب و رسوم مردم مالزی، نخبگانی که در دانشگاههای خارج از کشور تحصیل کردهاند، بسیار وطن پرست هستند و به طبقه متوسط مالزی اهمیت میدهند.
- مالزیاییهای تازهثروتمند با پیروی از خانواده سلطنتی مالایی و خانوادههای تجاری مرفه چینی تبار، به مصرف گرایی روی آورده و با تلفن همراه، جواهرات طلا و لباس های مد روز، موقعیت و رتبه بالای اجتماعی خود را به دیگران نشان میدهند.
- در فرهنگ مالزی مثل بسیاری از کشورها، وسیله نقلیه و ملک نشان دهنده موقعیت طبقاتی افراد است. اکثر مالزیایی ها می توانند تفاوت بین خودروها را تشخیص دهند و دسترسی به حداقل یک موتور اسکوتر شرط لازم برای مشارکت در زندگی اجتماعی معاصر مالزی است.
- رنگ پوست افراد در مالزی اغلب نشاندهنده زمان کمتر یا بیشتر کار کردن در آفتاب داغ استوایی است و جایگاه شغلی فرد را نشان میدهد.
- نوع گفتار و شیوه حرف زدن افراد در مالزی، گواهی از موقعیت اجتماعی آنها است. داشتن دانش زبان انگلیسی برای ارتقای جایگاه اجتماعی بسیار حیاتی است و تسلط یک فرد به زبان دیگر مخصوصاً انگلیسی، پرستیژ اجتماعی او را نشان میدهد.
- بعضی از خانوادههای بومی مالزی از زبان انگلیسی به عنوان زبان اصلی در محاورات خود استفاده میکنند.
تفسیر زبان بدن در کشور مالزی
جامعه شناسی غیر کلامی یا زبان بدن، نوعی برداشت از رفتار افراد است. بیشتر ژستهای ارتباطی آدمهای سراسر دنیا یکسان و مشابه است. حرکات و زبان بدن یا body language انسانها در فرهنگهای مختلف، ریشه در گذشته، عقاید و باورهای آنها دارد. هر چند شخصیت افراد با سخن گفتنشان آشکار میشود، ولی body language هم ناگفتههای بسیاری دارد مخصوصاً در جاهایی که زبان مشترکی برای برقراری ارتباط وجود ندارد.
برای آشنایی با آداب و رسوم مردم مالزی و زبان بدن آنها باید به چهرهها دقت کنید. ارزیابی چهره مخصوصاً در میان اقوام چینی، هندی و مالایی اهمیت زیادی دارد. هرچند در این کشور آدمها از خارجیها انتظار چندانی ندارند و کسی از آنها توقع رعایت استانداردهای زبان بدن رایج را ندارد. با این وجود بد نیست با برخی از نشانههای زبان بدن که در آداب و رسوم مردم مالزی مفهوم خاصی دارد آشنا شوید:
body language مالزی
- در ارزیابی زبان بدن مالزیاییها با افراد غریبه به راحتی به این نکته میرسید که آنها تلاش میکنند دین شما را حدس بزنند. در واقع با این کار میخواهد با شما ارتباط برقرار کنند، به طور مثال مسلمانان از سلامهای آشنای عربی فقط برای سایر مسلمانان استفاده میکنند.
- مالاییها برای تخمین سن افراد غریبه و ناشناس از عبارتهایی مانند “عموی محترم” و در مورد بانوان از “خاله” استفاده میکنند.
- مالایی ها پس از دست دادن در اولین ملاقات، دست را به سمت قلبشان میبرند.
- احوالپرسی در مالزی با دست راست که دست غالب زندگی مالزیایی است انجام میشود.
- دست چپ برای پاکسازی بدن استفاده میشود. برای همین از دست چپ برای هدیه گرفتن، دادن پول، نشان دادن جهت یا عبور دادن اشیا استفاده نمیکنند.
شیوه صدا زدن افراد در مالزی
- مطابق آداب و رسوم مردم مالزی برای صدا زدن دوستانتان باید هویتشان را بدانید.
- حتماً برای شما هم تازگی دارد که بدانید در فرهنگ مردم کشور مالزی نام خانوادگی جایی ندارند! در عوض، مردان نام پدر خود را با عبارت «بن» به معنای «پسر» به نام خود اضافه میکنند. به طور مثال روسلی بن سلیمان یعنی روسلی پسر سلیمان! در مورد زنان از اصطلاح «بنتی» استفاده میکنند، بنابراین عایشه بنتی سلیمان یعنی عایشه دختر سلیمان.
- در آداب و رسوم مردم مالزی و اقوام چینی به طور سنتی سه نام وجود دارد، به خاطر داشته باشید برای صدا زدن دوستان چینیتان ابتدا نام خانوادگیاش را بگویید و پس از آن دو نام شخصی را صدا بزنید. البته بسیاری از چینیها در مالزی، نامهای غربی برای خود انتخاب میکنند و ممکن است از شما بخواهند که به جای آن از آن استفاده کنید. به هر حال باید بدانید که خودشان ترجیح میدهند با عنوان چینی آنها را خطاب کنید یا این که از نام خانوادگیشان استفاده کنید.
- بسیاری از هندیها از نام خانوادگی استفاده نمیکنند. در عوض حرف اول نام پدرشان را جلوی نام خودشان می گذارند.
زبان کشور مالزی
سبک معماری در مالزی
حضور گروه های قومی مختلف، طیف خیره کننده ای از آداب و رسوم مردم مالزی در معماری را به رخ توریست ها و گردشگران میکشد. سبک معماری مالزی از سازه های چوبی مالایی قبل از استعمار و مساجد اسلامی گرفته تا بناهای تاریخی ویکتوریایی و هلندی و آسمان خراش های بینظیری است که چشم هر بینندهای را خیره میکند.
جذابیت آداب و رسوم و سبک معماری مالزی در تضادهای آشکاری است که در گوشه و کنار این کشور به چشم میبینید، در حالی که در کوالالامپور پایتخت مالزی بزرگترین برجهای دنیا را خواهید دید که با آخرین تکنولوژی روز دنیا ساخته شدهاند، از دیدن خانههای روستایی مالزی که از چوب و برگ خرما ساخته شده شگفت زده میشوید. تعجب نکنید، در مالزی این کار نه تنها برای حافظت از خانه در برابر سیل و هجوم حیوانات وحشی یا خزندگان مؤثر است، بلکه تأثیر زیادی در خنک نگه داشتن خانه در طول روزهای گرم استوایی دارد.
در سبک معماری کشور مالزی میتوانید معابد دراویدی، صومعههای چینی، مساجد گلدستهمانند و کلیساهای بلند در خیابانها با مغازهها و کلبههای مالایی را در کنار هم ببینید.
در کوالالامپور پایتخت مالزی، برجهای بلند با نماهای شیک و شیشهای میبینید که از معماری مدرن و تکنولوژیهای پیشرفته در ساخت آن حکایت دارد. برج های پتروناس، بلندترین برجهای دوقلوی جهان گرفته تا برج مردکا که بینظیرترین سازه دنیا است، ردی از تکنولوژی روز دنیا در سبک معماری مالزی است.
هنر و صنایع دستی مردم کشور مالزی
هنر و صنایع دستی کشور مالزی، آن بخش از فرهنگ است که ذوق و قریحه هنری مالاییها را نشان میدهد. رد هنر و صنایع دستی در آداب و رسوم مردم مالزی را میتوانید با خرید این سوغاتیها پیدا کنید:
- برای خرید صنایع دستی از جمله کارهای بافندگی، گلدوزی، نجاری و آهنگری میتوانید به قبایل بومی مالزی سربزنید چون آنها در این هنر سرآمد هستند.
- مجسمههای نقرهای و برنزی که با ظرافت انگشتان هنرمندان مالزی ساخته میشود در آداب و رسوم مردم مالزی ریشه دارد.
- حکاکیهای چوبی زینتی خدایان و حیوانات که به دست هنرمندان مالایی ساخته میشود، به طرز خیرهکنندهای زنده و جاندار هستند.
- در فرهنگ مالزی پارچههای گلدوزی شده، فرشها و منسوجات، هدایا و سوغاتیهای ارزندهای برای مسافران و توریستها به شمار میرود.
- ماسکهای سنتی، مرکز زیبایی بیبدیلی در مالزی محسوب میشود.
- سفال و سرامیک لعابدار هم جزو هنر و صنایع دستی است که در این کشور زیاد به چشم میخورد.
- گالریهای هنری و موزههای کوالالامپور، پنانگ و مالاکا بینش خوبی از آداب و رسوم و هنرهای متنوع شبه جزیره را به توریست ها ارائه میدهند.
آداب و رسوم تجارت بین الملل در مالزی
آداب و رسوم مردم مالزی در تجارت بین الملل کمی متفاوت با سایر نقاط است، در این مورد مالاییها و هندیها با هم فرق دارند. چینی ها دوست دارند قبل از تجارت با شما آشنا شوند و برای همین باید برای تجارت با آنها کمی صبور باشید. پرسیدن سؤالات زیاد در اولین ملاقات بی ادبانه تلقی می شود.
با تمام تجار مالزیایی با احترام رفتار کنید و مراقب باشید در برخورد با آنها عصبانی نشوید یا عصبانی به نظر نرسید. در مالزی تجار در سطح بین الملل به خوبی با آداب و رسوم تجارت آشنا هستند و شما باید با همان احترامی که با سایر همکاران تجاری سرتاسر دنیا برخورد دارید، از آنها استقبال کنید.