تماس فوری
پیام از طریق واتساپ
دین مردم مالزی

دین مردم مالزی | آشنایی با ادیان کشور مالزی

زمان مطالعه: 5 دقیقه
4.9/5 - (232 امتیاز)

کشور مالزی جایگاه اکثر دین های اصلی جهان است، اما دین مردم مالزی اسلام و مالزی به عنوان یک کشور مسلمان در دنیا شناخته شده است. حدود 60 درصد مردم این کشور مسلمان هستند. دومین دین مردم مالزی پس از اسلام بودایسم با حدود 20 درصد طرفدار و مسیحیت سومین دین مردم کشور مالزی است. هندوها نیز 6 درصد از جمعیت مالزی را تشکیل می‌دهند. 

مشاوره شریف، با عنایت به 20 سال تجربه زندگی در مالزی از دین مردم این کشور برایتان می‌گوید.

دلت می خواد از مردم مالزی بیشتر بدونی؟

اینجا رو کلیک کن

دین و مذهب مردم مالزی

دین و مذهب مردم مالزی یکی از شگفتی‌های این کشور آسیایی است. در کمتر کشوری تا این اندازه تنوع ادیان دیده می‌شود. هر چند دین اصلی مردم مالزی اسلام است، اما گردشگران و توریست‌ها شاهد زندگی مسالمت آمیز و سازشکارانه اقوام و آیین‌های مذهبی در کنار یکدیگر هستید. 

پس از اخذ ویزای مالزی و ورود به خاک این کشور، چشم‌تان به زنان باحجابی می‍‌افتد که از فرودگاه تا کوچه و خیابان‌ها حضور پررنگی دارند. از سوی دیگر در فروشگاه‌ برندهای بین‌المللی، رستوران مک دونالد و کی اف سی افرادی را با پوشش متفاوت می‌بینید. از بلندگوهای مساجد در 5 نوبت صدای اذان شنیده می‌شود و در رسانه‌های رادیویی و تلویزیونی می‌توانید جدیدترین موزیک‌های خارجی و داخلی را بشنوید.

مالزی کشوری با شگفتی‌هایی از جنس دین است که مجموعه کاملی از ادیان با آداب و رسوم مختلف را در کنار همدیگر گردآوری کرده است.

از آنجا که زبان آمار و ارقام همیشه شیرین‌تر و جذاب‌تر از هر چیزی است، پس با آمار دین و مذهب مردم مالزی در این جدول آشنا شوید. 

توزیع مذهبی در مالزی  درصد جمعیت
اسلام 61 درصد
بودیسم  20 درصد
مسیحی 9 درصد
هندویی   6.5 درصد
آیین کنفوسیوس، تائوئیسم و ​​دیگر آیین‌های عامیانه چینی   1.5 درصد
ادیان دیگر  0.5 درصد
بدون دین   1.8 درصد

پوشش مردم مالزی

کلیک کنید

چرا دین های زیادی در مالزی وجود دارد؟ 

دلیل اصلی تنوع دینی کشور مالزی به دوران استعمار برمی‌گردد. در دوران استعمار مالزی توسط پرتغالی‌ها و هلندی‌ها تغییراتی در دین مردم مالزی ایجاد شد. کاتولیک و پروتستانتیسم توسط مبلغان پرتغالی و هلندی در مالزی رواج پیدا کرد. در آن دوران کلیساهای غیر مذهبی انجیلی در مالزی ایجاد شد. 

ورود اروپایی‌ها و تبلیغ دین مسیحیت، جمعیت دینی این کشور را دستخوش تغییراتی کرد. شاید بتوان گفت بریتانیایی‌ها بیشترین تأثیر را بر دین و مذهب مردم مالزی داشتند. هدف مبلغان بریتانیایی تبلیغ دین مسیحیت بود که موفق شدند تعداد زیادی از بومیان بت پرست را مسیحی کنند. 

از سوی دیگر در اواخر قرن نوزدهم، استعمارگران بریتانیایی با صادرات مقادیر زیادی قلع و لاستیک مالزی را به یک نیروگاه اقتصادی تبدیل کردند. ورود چینی‌های بودایی برای کار کردن در معادن قلع و هندوها برای مزارع چای بود که مالزی را تبدیل به جامعه چند قومیتی کرد. 

آزادی ادیان در مالزی

آزادی ادیان در مالزی

هر چند جمعیت زیادی از مردم مالزی مسلمان هستند ولی آزادی ادیان در مالزی امری بدیهی است، برای همین است که اقامت در مالزی جذابیت زیادی دارد.

طبق قانون این کشور، هر شخص اجازه دارد اعمال دینی خود را به طور آزادانه انجام دهد. رویکرد دولت مالزی ایجاد هماهنگی مذهبی میان اقوام مختلف مالزی است. از سوی دیگر گروه‌های دینی در مالزی تلاش می‌کنند تا درک دینی میان گروه‌های مختلف را ارتقا دهند. مالزی پر است از کلیساهای زیبا، مساجد رنگارنگ و معابد تاریخی و شگفت‌انگیز! چون مطابق قانون اساسی فدرال مالزی «هر فردی حق دارد که دین خود را اظهار و عمل کند». 

ادیان مختلف مردم مالزی 

  • اسلام دین رسمی مردم مالزی است.
  • چینی‌ها در مالزی مذاهب مختلفی مانند بودیسم ماهایانا و ادیان سنتی چینی از جمله تائوئیسم دارند.
  • دین هندی‌ها در مالزی هندوئیسم است.
  • دین مسیحیت نیز در برخی از جوامع به ویژه در شرق مالزی رواج بیشتری داشته و به هیچ قومیت خاصی وابسته نیستند. 

دین رسمی مالزی

پس از استقلال مالزی در سال 1957 قانون اساسی این کشور اسلام را به عنوان دین رسمی مالزی اعلام کرد. قانون اساسی مالزی آزادی مذاهب را تصویب کرده و همه اقوام در این کشور آزادانه مشغول زندگی هستند.

مطابق قانون اساسی کشور مالزی اسلام به عنوان «مذهب فدراسیون» معرفی شده است. بد نیست بدانید دین اسلام در مالزی شافعی و سنی بوده و اکثر مردم مالزی اهل سنت و پیرو مکتب و شریعت شافعی هستند.  

حکومت و سیاست مالزی

کلیک کنید

دین اسلام و مسلمانان در مالزی

قدمت دین اسلام در مالزی به قرن دوازدهم برمی‌گردد. برخی معتقدند دین اسلام توسط بازرگانان هندی وارد مالزی شد. اولین پادشاه مالزی که اسلام را پذیرفت، پادشاه کداه، مدظفر شاه بود که در حدود 900 سال پیش مسلمان شد و پادشاهی هندو خود را به اولین سلطنت مالزی تبدیل کرد. پس از آن دین اسلام در سرتاسر مالزی رواج پیدا کرد و در عصر طلایی قرن پانزدهم تحت سلطنت مالاکا به اوج خود رسید و امروزه نزدیک به دو سوم جمعیت مالزی مسلمان هستند.

دین اسلام در مالزی در جنبه‌های مختلف فرهنگی جامعه بروز دارد. غذاهای حلال، رعایت هنجارهای اسلامی در فعالیت مؤسسات پزشکی، آموزشی و مالی، برگزاری جشن ها و رویدادهای خاص مسلمانان در تعطیلات ملی مانند پایان ماه رمضان، پایان حج و میلاد حضرت محمد (ص) همگی نمادهای اسلامی در این کشور آسیایی هستند.

دین بودیسم در مالزی

دین بودایی دو هزار سال پیش توسط بازرگانان هندی وارد مالزی شد. دین بودایی از تایلند به بخش شمالی شبه جزیره مالایی گسترش یافت. بودیسم به ویژه تحت امپراتوری سریویجایا در قرن 7 تا 13 به شدت شکوفا شد اما نفوذ این دین با معرفی اسلام کاهش یافت. تا این که با ورود مهاجران از چین و سریلانکا در دوران استعماری بریتانیا دین بودایی در اواخر قرن نوزدهم تا قرن بیستم به مالزی بازگرداند. امروزه، بودیسم دومین دین مردم مالزی است. 

جالب است بدانید اکثر پیروان بودیسم ماهایانا چینی مالزیایی هستند، در حالی که بیشتر پیروان بودیسم تراوادا هندی مالزیایی یا از تبار تایلندی یا سریلانکا هستند.

مسیحیان مالزی

دین مسیحی از قرن هفتم به مجمع الجزایر مالایی وارد شد. دین کاتولیک توسط مبلغان پرتغالی در قرن شانزدهم به مالزی وارد شد، در حالی که استعمارگران هلندی پروتستانتیسم را در قرن هفدهم معرفی کردند. مأموریت‌های پروتستان از فرقه‌های مختلف در طول بریتانیا رونق گرفت و قرن 19 تا قرن 20 کلیساهای غیر مذهبی و انجیلی زیادی در مالزی شکل گرفت. 

تخمین زده می شود که 9 درصد از جمعیت مالزی مسیحی باشند که اکثر آنها بومی پوترا غیرمالایی، چینی مالزیایی و هندی مالزیایی هستند. 

دین هندوئیسم در مالزی

دین هندوئیسم در مالزی

دین هندوئیسم دو هزار سال پیش به مالزی وارد شد. اگرچه دین هندوئیسم در سراسر مالزی رواج داشت اما با معرفی اسلام از این نفوذ کاسته شد. جمعیت هندوهای فعلی مالزی (6.3٪) است که بیشتر آنها نوادگان مهاجران منطقه تامیل نادو در هند هستند که در اواخر قرن نوزدهم برای کار در مزارع لاستیک زیر نظر بریتانیا وارد این کشور شدند. 

تاریخچه و خاستگاه متنوع کارگران مهاجر هندو باعث شده است که این آیین در مالزی تحت تأثیر تصاویر، خدایان و آداب و رسوم مختلف محلی قرار گیرد. جشنواره‌های زیادی در سراسر کشور مالزی برگزار می‌شود که به روایات و خدایان هندو مانند تایپوسام، ناواراتری و دیوالی اختصاص دارد.

دلت می‌خواد از کشور مالزی بیشتر بدونی؟

اینجا رو کلیک کن

ترکیب جغرافیایی دین مالیزیا

  • مالایی‌های قومی که در قانون اساسی فدرال به‌عنوان مسلمانان از بدو تولد تعریف شده‌اند، تقریباً 60 درصد از جمعیت را تشکیل می‌دهند.
  • مناطق روستایی مالزی به ویژه سواحل شرقی شبه جزیره ای کشور عمدتاً مسلمان هستند.
  • ایالت های صباح و ساراواک در جزیره بورنئو دارای تعداد نسبتاً بالاتری از غیرمسلمانان هستند.
  • دو سوم جمعیت مسیحی این کشور در ایالت های صباح و ساراواک شرق مالزی ساکن هستند.  [/cta7]

ترکیب دینی مردم مالزی بر اساس ایالت و فدرال

همان طور که تا اینجا بارها اشاره شد هرچند دین رسمی مردم مالزی اسلام است ولی آزادی ادیان یکی از جذابیت‌های این کشور برای گردشگران و توریست‌ها است. در این جدول با ترکیب جمعیتی ادیان در مالزی و ایالت‌ها آن آشنا شوید.

ایالت ها  

اسلام

بودیسم

مسیحیت

هندوئیسم

آیین کنفوسیوس

 تائوئیسم و ​​دیگر آیین های سنتی 

جوهور    59.7 28.7  3.0 7.1 0.8  0.7
کداه  78.5 12.4 0.8 5.9 0.8 2.0
کلانتان  95.5  2.8 0.4 0.2 0.2  0.9
مالاکا   68.9  19.2 2.6 5.3 0.5  3.5
نگری سمبیلان 62.6  19.9 2.6  13.1 0.5  1.0
پاهنگ  76.5 13.6 1.5 3.7 0.7 4.1
پنانگ 45.5  37.6  4.3 8.4 2.4  1.7
پراک  57.9  24.2 3.0 9.7 1.3  4.0
پرلیس  87.8 9.2 0.6 1.3 0.2  1.0
صباح   69.6  5.1 24.7 0.1 0.1 0.4
ساراواک     34.2 12.8  50.1 0.2 0.5  2.2
سلانگور   61.1  21.6 4.9 10.3 1.3 0.8
ترنگانو     97.3 2.0 0.3 0.2 0.0  0.1

جغرافیای مالزی

کلیک کنید

ترکیب جمعیتی ادیان در سرزمین های فدرال مالزی

ترکیب جمیعتی ادیان در سرزمین‌های فدرال مالزی نیز قابل توجه است. در پوتراجایا بیشترین تعداد مسلمان دیده می‌شود.  

مناطق فدرال اسلام بودیسم مسیحیت هندوئیسم کنفوسیوس   تائوئیسم و ​​دیگر آیین های سنتی 
کوالالامپور    45.3 32.3 6.4 8.2 6.0 1.8
لابوان    77.2 8.1  13.8 0.6 0.1 0.2
پوتراجایا  97.2 0.5 0.8 1.1 0.4  0.1

حقایقی درباره دین کشور مالزی

  • مالزی کشوری چند مذهبی است که دین رسمی آن اسلام است. 
  • انجام اعمال اسلامی به هر شکل دیگری از مذهب مانند شیعان به شدت توسط دولت محدود شده است. 
  • ایالت های ساراواک ، پنانگ و قلمرو فدرال کوالالامپوراکثریت غیر مسلمان دارند.
  • قانون اساسی مالزی را یک کشور سکولار و با آزادی مذاهب می‌داند.
  • دین اسلام “دین فدراسیون” برای جامعه مالزی تثبیت شده است.  
  • روابط بین گروه‌های مذهبی مختلف عموماً کاملاً تساهل‌آمیز است، حتی اگر اعضای گروه‌های قومی مختلف بر اساس قومیت و مذهب روابط شخصی همگن‌تری داشته باشند.
  • اعیاد قوم‌های مختلف مانند وساک ، کریسمس ، سال نو قمری و دیپاوالی به عنوان تعطیلات ملی مالزی اعلام شده‌اند. 

سؤالات متداول درباره مذهب مردم مالزی

خرید و فروش الکل در مالزی مجاز است؟

در برخی از ایالت های مالزی مانند کلانتان و ترنگانو  در مناطق شمال شرقی شبه جزیره مالزی خرید و فروش الکل ممنوع است. 

دین اکثریت مردم مالزی چیست؟

همه مردم مالایی مالزی طبق قانون مسلمان هستند. اکثر چینی های مالزی پیرو آیین بودایی ماهایانا یا مذهب سنتی چینی (شامل تائوئیسم ، کنفوسیوس و پرستش اجداد ) هستند.

دین مسیحیت در کدام بخش مالزی بیشتر هستند؟

مسیحیت دین غالب جامعه بومی پوترای غیرمالایی است بسیاری از قبایل بومی مالزی شرقی به مسیحیت گرویده اند، اگرچه مسیحیت کمتر به شبه جزیره مالزی نفوذ کرده است. 

اخذ ویزای مالزی با مشاوره شریف

‌مشاوره شریف بهترین راهنما برای مهاجرت به مالزی است. مشاوره شریف؛ پس از دو دهه تجربه‌ی فعالیت و ارائه‌ی خدمات در خصوص اخذ ویزای مالزی، بی‌شک به عنوان قوی‌ترین و حرفه‌ای‌ترین شرکت ایرانی ارائه‌دهنده‌ی خدمات اقامتی در این حوزه می‌باشد.
همین حالا تماس بگیرید۲۲۸۴۰۱۴۰ – ۰۲۱

منبع:

https://culturalatlas.sbs.com.au/malaysian-culture/malaysian-culture-religion

https://en.wikipedia.org/wiki/Religion_in_Malaysia

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *