با اخذ ویزای مالزی همه چیز تمام نمیشود! نکات مهمی است که باید در مورد ورود به کشور مالزی بدانید. قطعا با داشتن اطلاعات کافی، بدون هیچ دردسری به مقصد رسیده و همه امورتان را به درستی پیش میبرید.
دوس داری خیلی راحت ویزای تحصیلی بگیری؟
مراحل ورود دانشجویان به مالزی
- دانشجویان بینالمللی باید از طریق ورودی KLIA و KLIA 2 وارد مالزی شوند. در کنار سالن ترمینال مرکز خرید کوچکی قرار دارد که میتوانید از آنجا هر آنچه که نیاز دارید را بخرید.
- در همین سالن نیز میتوانید سیم کارت موبایل هم خریداری کنید و یا به صرافی رفته و مقداری از پول خود را تبدیل نمایید. باید بدانید در مالزی نمیتوان با دلار معامله کرد؛ پس لازم است در ابتدا پول خود را به رینگت تبدیل کنید.
- دانشجویان نیز مانند افراد دیگر باید فرم ورودی یا Arrival Card را تکمیل نمایند که این فرم قبلاً در هواپیما به شما تحویل داده میشود. اگر بنا بر هر دلیلی در هواپیما فرم را نگرفتهاید، قبل از صف کنترل پاسپوت، نمونهی فرم را تهیه کرده و تکمیل نمایید.
اطلاعات خواسته شده در فرم ورودی
- نام (Full Name)
- شماره پاسپورت (Passport Number)
- آخرین مرز خروجی (برای مثال ایران) (Port of Embarkation)
- تاریخ خاتمه اعتبار پاسپورت (Passport Expiry Date)
- دلیل سفر به مالزی (Purpose of Journey)
- محل اقامت در مالزی (Address in Malaysia)
- اگر ویزای دانشجویی شما آماده نشده و با ویزای اجتماعی سه ماهه سفر میکنید، هدف از سفر به مالزی را تعطیلات (Holidays) و محل اقامت در مالزی را هتل، قید نمایید؛ در غیر این صورت مامور گذرنامه شما را بابت آماده نبودن ویزای دانشجویی نگه خواهد داشت و حداقل پنج الی شش ساعت، جهت انجام امور قانونی در فرودگاه خواهید ماند.
مدارک مورد نیاز در زمان کنترل پاسپورت
- اصل گذرنامه
- بلیط رفت و برگشت که تاریخ برگشت آن حتماً باید قبل از 90 روز باشد.
- فرم ورودی (Arrival Card)
- به هیچ عنوان کپی پذیرش تحصیلی یا مدارک دانشجویی را در این مرحله ارائه نکنید.
- با توجه به بیماری همهگیر کویید 19، رعایت قرنطینه اجباری به مدت 7 الی 10 برای دانشجویان الزامی است. این موضوع منوط به ارائهی نتایج تست غربالگری COVID-19 در زمان ورود به مالزی است. دانشجویان بینالمللی که قادر به ارائهی نتایج تست غربالگری COVID-19 نیستند و نتایج آزمایش آنها توسط وزارت بهداشت، قابل قبول نباشد، باید یک دورهی قرنطینه به مدت 10 روز را طی کنند.
- توجه داشته باشید که کلیهی هزینههای اعمال شده توسط دولت مالزی از جمله هزینهی آزمایش تشخیص COVID-19، هزینهی قرنطینه و هزینهی پذیرش بیمارستان (در صورت نیاز)، باید توسط دانشجوی بینالمللی پرداخت شود.
- پس از اتمام دورهی قرنطینه، از طرف آژانس ملی مدیریت بلایا (NADMA) برای دانشجویان اجازهی خروج صادر میشود.
- در نهایت هم مؤسسات آموزش و پرورش باید دانشجویان را از ایستگاه قرنطینهی مربوطه پذیرش کنند.
ثبت نام در دانشگاه های مالزی
- ثبت نام در دانشگاه، گام بعدی شماست. همهی دانشگاه های مالزی قسمت خاصی به عنوان International Office برای دانشجویان خارجی دارند که تمامی امور مربوط به تحصیل در مالزی اعم از ثبت نام، خوابگاه، ویزا، بیمه و غیره، در این دفاتر انجام میشود.
- برای ثبت نام در دانشگاه ارائه اصل پاسپورت و برگه پذیرش الزامی است؛ با این حال اگر برای دورههای زبان ثبت نام میکنید ابتدا باید در آزمون تعیین سطح شرکت نموده و شهریه کلاس را بپردازید.
- توجه داشته باشید کلیه دانشجویان باید یک حساب بانکی برای خود ایجاد نمایند که برای افتتاح این حساب نیاز به یک نامه بانک دارید که این نامه باید توسط International Office یک هفته پس از واریز وجه شهریه صادر شود. سپس با در دست داشتن این نامه و پاسپورت خود میتوانید برای افتتاح حساب پس انداز (Saving Account) اقدام نمایید. البته پیش از آن باید پول خود را به رنیگت تبدیل کرده باشید؛ چون بانک تنها از شما رینگت قبول میکند.
- از به همراه داشتن پول نقد به مقدار زیاد، بپرهیزید! سعی کنید هر وقت به پول نقد نیاز داشتید به دستگاه خودپرداز مراجعه نمایید.
- در مورد صدور و تمدید ویزای دانشجویی، International Office به طور کامل در این زمینه فعالیت دارد؛ فقط شما باید حداقل 6 هفته قبل از پایان مهلت ویزای دانشجوییتان به دانشگاه اطلاع دهید تا نسبت به تمدید ویزا اقدام شود.
- در مورد بیمه دانشجویی، دانشگاه های مالزی، چه خصوصی و چه دولتی، به لحاظ قانونی ملزم به تهیه بیمه برای دانشجویان خود میباشند. بدان معنا که هر دانشجوی خارجی پیش از هر کاری باید از طرف دانشگاه بیمه شده باشد. در نتیجه شما نیازی به پیگیری شخصی و خرید بیمه نخواهید داشت و این پروسه به طور خودکار از طرف دانشگاه پیگیری خواهد شد. ضمن اینکه داشتن دو بیمه از یک نوع و به طور همزمان در مالزی امکان پذیر نیست.
- سعی کنید در انتخاب افرادی که با آنها ارتباط برقرار میکنید، محتاطانه عمل کنید و صرف ایرانی بودن با کسی باب آشنایی را باز نکنید!
- در دانشگاه های مالزی بحث حضور و غیاب کاملاً جدی است و کلاسها با حد نصاب 80 درصد به طور رسمی تشکیل میشود. ضمن اینکه با توجه به انگلیسی زبان بودن اساتید و متون درسی و سرعت نسبتاً بالای کلاسها، غیبت در کلاسها، عواقب خوبی برایتان ندارد!
- نکته دیگر اینکه معمولا هر درس همراه با یک پروژه پایانی ارائه میشود که موضوع این پروژه در ابتدای ترم مشخص میگردد و نیاز به مطالعه و دقت فراوان دارد. بنابراین بهتر است کار روی پروژه را از همان ابتدای ترم آغاز کنید.
- دانشجویان بر مبنای پروپوزالی که قبل از ورود به دانشگاه ارائه دادهاند، باید پایان نامه تحویل دهند. برای موفقیت بهتر در این زمینه سعی کنید بعد از ورود به مالزی جلسات مفصلی با استاد راهنمای خود داشته باشید و موضوع پژوهش را به طور کامل برای ایشان شرح دهید. قبل از این جلسه خودتان را برای چند سال پژوهش واقعی آماده کنید.