حتما شنیدهاید که مالزی دارای 2 پایتخت است! اولین پایتخت آن شهر زیبای کوالالامپور بوده که به پایتخت ملی مالزی هم شهرت دارد و پایتخت بعدی مالزی شهر پوتراجایا بوده که به عنوان مرکز اداری این سرزمین شناخته میشود. در واقع کوالالامپور بزرگترین شهر مالزی و مرکز فرهنگی، تجاری و حمل و نقل این کشور است.
اگر تجربه سفر به پایتخت مالزی را ندارید، ما در این متن آن را به تصویر کشیدهایم…
می خوای از پایتخت مالزی کوالالامپور بیشتر بدونی؟
کوالالامپور: پایتخت مالزی
کوالالامپور (Kuala Lumpur)، پایتخت زیبای مالزی، یکی از مدرنترین و جذابترین شهرهای جنوب شرق آسیا است که به دلیل تنوع فرهنگی، معماری شگفتانگیز و امکانات گسترده گردشگری، مقصدی محبوب برای گردشگران از سراسر جهان محسوب میشود.
کوالالامپور پایتخت مالزی از فضاهای شهری چیزی از نیویورک کم ندارد. تا چشم کار میکند مراکز خرید تجاری با امکاناتی که هوش از سرتان میبرد! هیچ برندی نیست که در این مراکز یافت نشود، آن هم از نوع اورجینال! اصلا چیزی به اسم فیک وجود ندارد، حتی در غذاهای مالزی! اگر هوس همبرگر مک دونالد را کردید، میتوانید اصل این برند غذایی را در مالزی تهیه کنید. این شامل سایر برندهای غذایی از معروفترین غذاهای هندی گرفته تا غذاهای چینی و بینالمللی نیز میشود.
سالها بعد از سفر به پایتخت مالزی کوالالامپور آلبوم خاطراتتان را ورق میزنید! اول از همه عکسی را میبینید که در کنار برجهای دوقلوی پتروناس گرفتهاید! ذوق زده میشوید و به سراغ عکسهای بعدی میروید. دوست دارید باز هم به پایتخت مالزی کوالالامپور سفر کنید، یا اقامت مالزی را بگیرید تا بتوانید در این شهر رؤیایی بمانید!
معنی کوالالامپور چیست؟
در واقع کوالالامپور محل تقاطع 2 رود گومباک و کلانگ بوده و باید کوالاگومباک نامگذاری میشد؛ چراکه واژه کوالا معمولا به بعد از اینکه رودی به رود بزرگتری میپیوندد، گفته میشود! ولی پایتخت مالزی با این نام شناخته نشد و امروزه با نام کوالالامپور شهرت دارد!
کوالالامپور در زبان مالایی به معنی دهانه رودخانه گل آلود است. معنی کوالا را که دانستید و لامپور به معنی گل آلود است. البته باید بدانید در گذشته نام این شهر سانگای لامپور (رودگل آلود) نام داشته و در سال 1820 مهمترین محل تولید قلع در بالای رود کلانگ بوده است.
موقعیت جغرافیایی پایتخت مالزی، کوالالامپور
موقعیت مکانی و جغرافیایی کوالالامپور، پایتخت مالزی در غرب این کشور است. این منطقه به وسعت 243 کیلومتر بوده و با نام اختصاری KL نیز شناخته میشود. در میان همسایگان خود پیشرفت چشمگیری داشته و در زمینه اقتصاد سریعا رشد نموده است. ایالتهای همسایه کوالالامپور شامل پراک، پنانگ و نگری سمبیلان میباشد.
اکثر افرادی که در پی مهاجرت به مالزی هستند، کوالالامپور را محل اقامت خود میدانند! این شهر ترکیبی از معماری مدرن و سنتی است. سازههایی مانند آسمانخراشهای شیشهای و بتنی، مساجد زیبا، مغازههای چینی، کلبههای زیبایی که بوی غذا از آنها برمیخیزد. اسکلههایی در سواحلش به چشم میخورد که محل تفریح و خوشگذرانی اهالی شهر و توریستها است.
یک محله تجاری، به نام مثلث طلایی، در سمت شرقی رودخانه شهر کوالالامپور متمرکز است. در این شهر زیبا هم خانههای ییلاقی مدرن را خواهید دید هم آپارتمانهای آجری برای مردم معمولی! البته کوالالامپور خانههای مجلل هم کم ندارد. خانههایی که با سبک معماری زیبایشان هوش از سر آدم میبرند.
موقعیت جغرافیایی مالزی
آب و هوای کوالالامپور
آب و هوای پایتخت مالزی استوایی بوده و دما و رطوبت زیادی دارد؛ ولی در طول سال تغییر میکند. کوالالامپور منطقهای سرسبز و آباد است که سالانه حدود 95 اینچ باران به خود میبیند. ژوئن و جولای خشکترین ماههای سال در پایتخت مالزی هستند. از همین رو مسافران بسیاری برای اخذ ویزای سوشیال مالزی اقدام میکنند.
کوالالامپور آبوهوایی گرمسیری دارد:
- دما: معمولاً بین 25 تا 35 درجه سانتیگراد.
- بارندگی: فصل باران از نوامبر تا مارس است.
تاریخچه کوالالامپور پایتخت مالزی
کوالالامپور زیاد قدیمی نیست و دقیقا پیدایش آن به سال 1857 بازمیگردد. داستان پیدایش کوالالامپور از روزی آغاز میشود که 87 معدنچی چینی قلع سکونتگاهی را در حومه آمپانگ تأسیس کردند. این جامعه که از نظر استراتژیک هر دو دره رودخانه را اداره میکرد، برخلاف موقعیت جنگلی آلوده به مالاریا، به عنوان یک مرکز جمع آوری قلع شهرت پیدا کرد.
در سال 1880 کوالالامپور جایگزین کلانگ و پایتخت ایالت شد! پس از آن سریعا رشد کرد و راهی ترقی را در پیش گرفت. این شهر در جنگ جهانی دوم توسط ژاپنیها اشغال گردید. جمعیت کوالالامپور در سالهای پس از جنگ به شدت افزایش پیدا کرد و با یک برنامه اسکان مجدد، روستاهای جدیدی در حومه شهر ایجاد شد.
کوالالامپور در سال 1957 پایتخت فدراسیون مستقل مالایا و در سال 1963 پایتخت مالزی شد! رشد این شهر به سبب توسعه صنعتی ادامه یافت. جمعیت در اواسط دهه 1960 به نیم میلیون نفر رسید و در اوایل دهه 1980 از یک میلیون نفر گذشت! با این حال، رشد جمعیت باعث افزایش ازدحام شد که با پراکندگی ادارات دولتی مالزی در سطح شهر، مدیریت را با مشکل مواجه نمود.
در نهایت، بسیاری از دفاتر فدرال به شهر جدید پوتراجایا منتقل شدند. حدود 25 کیلومتری جنوب کوالالامپور! پوتراجایا عاقبت به مرکز اداری کشور تبدیل شد، در حالی که کوالالامپور پایتخت باقی ماند.
جاذبههای دیدنی کوالالامپور
جاهای دیدنی کوالالامپور تمام نشدنی است! به جرأت میتوان گفت بخش بزرگی از دیدنیهای مالزی در شهر کوالالامپور قرار دارد. از باغ دریاچههای زیبا گرفته تا موزههای ملی و برج های معروف مالزی در کوالالامپور قرار دارند. در ادامه گوشه ای دیدنی های پایتخت مالزی را معرفی میکنیم:
-
برجهای دوقلوی پتروناس
برجهای مشهور پتروناس، نماد مدرن مالزی هستند و از بلندترین برجهای دوقلوی جهان به شمار میروند.- ارتفاع: 452 متر
- فعالیتها: بازدید از پل هوایی و تماشای چشمانداز شهر.
-
میدان مردکا (Merdeka Square)
این میدان تاریخی محل اعلام استقلال مالزی در سال 1957 است و معماری زیبای اطراف آن چشمنواز است. -
خیابان بوکیت بینتانگ (Bukit Bintang)
بهشت خرید و سرگرمی کوالالامپور که پر از مراکز خرید، کافهها و رستورانهای متنوع است. -
غارهای باتو (Batu Caves)
مجموعهای از معابد هندو و غارهای طبیعی که در نزدیکی کوالالامپور قرار دارند و یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری هستند.
مراکز خرید کوالالامپور پایتخت مالزی
مالزی یکی از بزرگترین مقاصد خرید در جهان است. کوالالامپور، پایتخت آن جزو بزرگترین مراکز خرید آسیای جنوب شرقی میباشد. در کوالالامپور لازم نیست به دنبال مراکز خرید باشید! مراکز خرید جلوی چشمتان ظاهر میشوند. پاساژها و مغازههای لوکسی که در آنها انواع اجناس چینی و برند به راحتی یافت میشود.
علاوه بر این هر ساله یک مرکز خرید بزرگ در پایتخت مالزی افتتاح میشود که حتی مدرنتر و لوکستر از قبلیها است! مراکز خرید کوالالامپور بسیار وسوسهکننده هستند و هر فردی را مجاب به خرید کردن میکنند. اگر مدگرا هستید و دوست دارید طبق مد روز لباس بپوشید باید به مرکز شهر کوالالامپور و بوکیت بینتانگ بروید.
از جمله بهترین مراکز خرید کوالالامپور مالزی:
- Suria KLCC
- غرفه KL
- مرکز خرید پیرامید سان وی
- Mid Valley Megamall
- میدان تایمز برجایا
- Plaza Low Yat
- Sungei Wang Plaza
- Sunway Velocity Mall
- مرکز خرید MyTOWN
- Nu Sentral
تور مجازی کوالالامپور
دانشگاه های پایتخت مالزی، کوالالامپور
حتما شنیدهاید که مالزی یازدهمین مقصد محبوب تحصیلی است. پایتخت آن کوالالامپور سالانه میزبان بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان بین المللی میباشد. این شهر دانشگاههای معتبری داشته و بسیار هم مجهز و مدرن هستند. میخواهید با برخی از این دانشگاهها که رتبه جهانی هم دارند آشنا شوید! شاید روزی تحصیل در مالزی به سرتان زد و راهی یکی از این دانشگاهها شدید…
- دانشگاه مالایا: یکی از بزرگترین و قدیمیترین دانشگاه های مالزی که در کوالالامپور قرار دارد. این دانشگاه در سال 1962 تاسیس شده و امروزه رتبه 65 جهانی را از آن خود نموده است.
- کالج تونکو عبدالرحمن: یکی از دانشگاه های پایتخت مالزی، دانشگاه تونکو عبدالرحمن است. این دانشگاه در سال 1969 ساخته شده و در لیست بهترین دانشگاههای مالزی قرار دارد.
- دانشگاه بین المللی اسلامی مالزی: این دانشگاه نیز در شهر کوالالامپور بنا شده و سال ساخت آن به 1983 بازمیگردد.
وضعیت حمل و نقل در پایتخت مالزی
کوالالامپور با موقعیت مرکزی خود در شبه جزیره مالزی، مرکز سیستم حمل و نقل این شبه جزیره است و خطوط ریلی و جادههای اصلی تحت تأثیر آن هستند. خدمات هوایی نیز از طریق فرودگاه بینالمللی کوالالامپور، واقع در 50 کیلومتری جنوب در سپانگ انجام میشود.
همچنین پایتخت مالزی دارای شبکه گستردهای از جادههای چند خطه و بزرگراههای سریع السیر است، اگرچه اینها برای تعداد فزاینده خودروها و کامیونها کافی نیستند. علاوه بر این کوالالامپور مالزی دارای یک سیستم حمل و نقل عمومی یعنی مترو است. این مترو در سال 1996 افتتاح شد و اکنون از سه خط به هم پیوسته تشکیل شده است تا کمی ترافیک شهری را کاهش دهد.
سؤالات متداول درباره پایتخت مالزی کوالالامپور
1-شهر کوالالامپور از چه سالی پایتخت مالزی نامیده شد؟
2- آیا کوالالامپور بزرگترین شهر مالزی است؟
3- چرا به پایتخت مالزی کوالالامپور میگویند؟
مرکز خرید پاویلیون کوالالامپور خیلی قشنگ و شیک هست، ما کریسمس اونجا بودیم و کلی اونجارو قشنگ کرده بودن. همچنین کوالالامپور کافه ها و غذاهای حیابونی خیلی خوب و متنوعی داره که کلی خوراکی های خوشمزه توشون پیدا میشه.
هتل ما در کوالالامپور نزدیک برجهای دوقلو پتروناس بود و با ۱۰ دقیقه پیاده روی میتونستیم به اونجا برسیم… ولی برای رفتن به مجتمع های تجاری براحتی میشد از وسایل نقلیه عمومی مثل مترو استفاده کرد… بنظرم یکی از جذابیت های کوالالامپور مجتمع های تجاریش بود که حسابی آدم رو سرگرم میکرد و البته برای خلاص شدن از خستگی خرید، مراکز ماساژ همه جا در دسترس بود….