کشور مالزی را کشف کنید، جایی که دو سرزمین شبه جزیره مالزی و مالزی شرقی با میانجیگری دریای چین جنوبی با هم متحد می شوند. کشوری بزرگ و جسور، به وسعت نیومکزیکو! اما آیا میدانید کشور مالزی کجاست؟ یا اینکه مردم مالزی چه فرهنگی دارند و به چه زبانی صحبت میکنند؟ آیا میدانید این مقاله یک دیکشنری کامل درباره کشور مالزی است که به تمام قسمتهای مالزی سرک میکشد و شما را با دانستنیهای کشور مالزی آشنا میکند؟ پس همراه ما در این لحظه به شبه جزیره مالزی سفر کنید، جایی که زیبایی با دریا ملاقات می کند! و عظمت شرق مالزی را کشف کنید، جایی که بورنئو متحد میشود!
مشاوره شریف، با 20 سال تجربه، مجزی و راهنمای شما در امور اخذ ویزای سوشیال، مهاجرت تحصیلی و اخذ اقامت مالزی است.
میخوای به مالزی بیای؟

اطلاعات کلی درباره کشور مالزی (malaysia)
![]() |
|
پایتخت مالزي | کوالالامپور |
پایتخت اداری | پوتراجایا |
جمعیت مالزی در سال 2023 | 33,365,999 |
نرخ تبادل ارز مالزی به دلار | 1 دلار= 4.4 رینگیت مالزی |
رئیس دولت | نخست ویز اسماعیل صبری یعقوب |
پادشاه | حاکم عالی: سلطان عبدالله پاهنگ |
نوع حکومت | سلطنتی فدرالی با دو مجلس قانونگذاری |
زبان رسمی | مالایی |
مساحت کل (کیلومتر مربع) | 330,241 |
واحد پول | رینگیت |
نسبت جمعیت شهری و روستایی | 76% شهری و 24% روستایی |
تراکم جمعیت در کیلومتر مربع | 99.3 نفر |
امید به زندگی | مردان: 72.6 سال، زنان: 77.6 سال |
کد کشور | 60 |
آب و هوا | گرمسیری همراه بادهای موسمی سالانه جنوب غربی |
خط ساحلی | 4675 کیلومتر |
کشور مالزی چگونه کشوری است؟
اگر میخواهید بدانید مالزی چگونه کشوری است باید برایتان بگوییم، کشور مالزی شبیه هیچ جا نیست! سرزمین تضادها! کشور هزاره سوم با ترکیبی از اسمان خراش ها و معماری استعماری، جنگل های استوایی و سواحل خیرهکننده و مناظری بینظیر پوشیده از مزارع چای! کشور مالزی را تبدیل به مکانی خاص و منحصر به فرد کرده است. اما این ظاهر ماجرا است! مالزی را کشور 72 ملت نیز مینامند؛ کشوری آمیخته از فرهنگهای مختلف، قومیتهای گوناگون و انسانهای متمدن که زیر یک پرچم در صلح و آرامش و صفا زندگی میکنند. به اذعان بسیاری از کسانی که این کشور را دیده و زندگی در مالزی را تجربه کردهاند، استاندارد زندگی و سطح رفاه در کشور مالزی از بسیای از کشورهای اروپایی بالاتر است. پس از آشنایی با مالزی نگاهتان به دنیا تغییر خواهد کرد و شبه جزیره مالایی جزو کشورهای محبوبتان خواهد شد.
7 دلیل برای اثبات مدرن بودن کشور مالزی
- کشور مالزي در 50 سال گذشته سرمایه گذاری زیادی برای توسعه و پیشرفت خود داشته و بسیاری از کسانی که برای بازدید از جاذبه های گردشگری مالزی به این کشور وارد شدهاند، به این شاهد رشد و توسعه آن هستند.
- در پایتخت این کشور کوالالامپور، مرتفعترین آسمان خراش های دنیا را میبینید که با جدیدترین تکنولوژی و معماری روز دنیا ساخته شده است.
- سیستم حمل و نقل ریلی، هوایی و جادهای این کشور بسیار مدرن و پیشرفته است.
- در شبه جزیره مالایی مراکز خرید مجللی وجود دارد که نظیر آنها را تنها در کشورهای صنعتی پیشرفته پیدا خواهید کرد.
- زیرساختهای جادهای و بزرگراههایی که در این مالزی میبینید، مایه حیرت و شگفتیتان خواهد شد.
- در جادههای مالزي ماشینهای گران قیمت بیشماری میبینید که در خدمت مردم است.
- کشور مالزی قطب برتر تحصیلی دنیا است و مفتخر به میزبانی 11 هزار دانشجو از سراسر دنیا است.
تاریخچه کشور مالزی
از آنجایی که تاریخچه کشور مالزی طول و تفصیل زیادی دارد، مختصری به برجستهترین دوران و وقایعی که بر مالزی گذشته اشاره میکنیم.
در تاریخ این کشور، ملاکا نیز دوران پرفراز و نشیبی را گذرانده است. در قرن پانزدهم، ملاکا توسط پارامسوارا شاهزاده سوماترایی بنیانگذاری شد؛ طولی نکشید که پرتغالیها این منطقه را تحت تصرف خود درآوردند. در کشمکش قدرت بالاخره در قرن نوزدهم این کشور به انگلیسیها واگذار شد. سال 1946 پس از جنگ جهانی دوم برای این کشور اهمیت زیادی دارد. در این سال بود که مالزی با تشکیل اتحادیه ملی مالایا، علیه استعمار انگلستان مبارزات گستردهای را آغاز کرد. از آنجا که عمر ظلم ناپایدار است، مناطقی مانند صباح، ساراواک، سنگاپور و مالزی متحد شدند.
مالزی در سال 1957 برای اولین بار رنگ استقلال را به خود دید و با پیوستن کشور سنگاپور و ایالات ساراواک و صباح در جزیره بورنئو به فدراسیون مالایا تبدیل شد. مطابق آنچه در تاریخ ثبت شده است تا سال 1957 و پيش از استقلال این کشور اتحاديه مالايا ناميده میشد. تنكو عبدالرحمن كه مردم مالزي به او لقب ‘گاندي’ مالزي دادهاند، رهبری استقلال اين كشور را برعهده داشت. و تاکنون کشور مالزی به عنوان یک کشور مستقل از بیگانگان، مسیر پیشرفت و توسعه را بیش از پیش طی میکند. 31 اوت روز استقلال مالزی از انگلستان، روز ملی مالزی نامگذاری شده است.
رمزگشایی پرچم کشور مالزی
پرچم هر کشور نمادی از آداب و رسوم، سبک و خلق و خوی مردم آن کشور است. پرچم کشور مالزی اولین بار در ۱۶ سپتامبر ۱۹۶۳ به رسمیت شناخته شد. پرچم مالزی دارای ۱۴ راه قرمز و سفید دارد که یک هلال و ستاره با ۱۴ پر در دل آن نشسته است. خطوط و نقوش پرچم این نقطه از آسیا اینطور ارزیابی میشود:
- ۱۴ خط قرمزی که در عرض پرچم مالزیا دیده میشود، نشان دهنده سرزمینهای فدرال است.
- ۱۴ نقطه ستاره نشان دهنده وحدت بین سرزمینهای فدرال است.
- هلال ماه زرد رنگ پرچم مالزیا نماد دین اسلام مردم این کشور است.
- رنگ آبی پرچم کشور مالزی نشان اعضای وابسته به کشور انگلستان است.
- رنگهای سفید و قرمز از رنگهای سنتی مورد استفاده مردم جنوب شرق آسیا است.
- رنگ زرد پرچم کشور مالزی به معنای حکومت پادشاهی این کشور است.
کشور مالزی روی نقشه
اگر میخواهید از موقعیت جغرافیایی مالزی بیشتر بدانید، بد نیست نگاهی به نقشه این کشور بیندازید. کشور مالزی در نقشه را باید در شمال خط استوا و در قاره آسیا پیدا کنید. پس داشتن انتظار آب و هوایی مطلوب، جنگلهای انبوه و زیبا، میوهها و خوراکیهای کمیاب استوایی از مالزی چندان بیجا نیست!
واقعیت هم همین است، موقعیت جغرافیایی مالزی باعث جاذبههای گردشگری، طبیعی و تاریخی زیادی در این کشور شده، طوری که سالانه افراد زیادی با اخذ ویزای توریستی مالزی، برای بازدید از جاهای دیدنی مالزی راهی این کشور میشوند.
همان طور که میدانید شبه جزیره مالایی در جنوب شرقی قاره آسیا جاخوش کرده و دریای چین نیز مثل صدفی، مروارید مالزی را در آغوش گرفته است. به لطف دریای چین، این سرزمین به دو قسمت تقسیم شده است. این دو منطقه غیر پیوسته مالزی در قاره آسیا شامل:
- شبه جزیره مالزی (Semenanjung Malaysia) که مالزی غربی نامیده میشود.
- مالزی شرقی یا بورنئو که در جزیره بورنئو واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی مالزی روی نقشه
مساحت و مسافت دو ایالت malaysia
- کشور مالزی با وسعت 330,434 کیلومتر مربع در جنوب شرقی آسیا، سالها است که مقتدر و استوار ایستاده است.
- از حدود 330 هزار کیلومتر مساحت مالزی 0.3 آن از آب تشکیل شده است. علاوه بر این، کل مساحت کشور مالزی هم توسط آبهای دریای چین احاطه شده است.
- همان طور که میدانید، به لطف هم جواری با دریای چین، مساحت کشور مالزی به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم شده است و مسافت میان 2 بخش مالزی۶۴۰ کیلومتر است.
همسایگان کشور مالزي
همسایگان کشور مالزي سنگاپور، تایلند و اندونزی هستند. مرزهای مشترک همسایگان مالزی به این شرح است:
- جزیره بزرگ بورنئو با برونئی مالزی، همسایه کشور اندونزی است که مرز خشکی و دریایی مشترکی با هم دارند.
- همسایگان مالزی در شبه جزیره شرقی از شمال فیلیپین است که مرز دریایی با این کشور دارد.
- کشور تایلند از همسایگان مالزی در شبه جزیره غربی است که با این کشور مرز خشکی و دریایی دارد.
- سنگاپور، تایلند و اندونزی از همسایگان مالزی هستند که با این کشور مرز دریایی دارند.
مردم کشور مالزی
مردم کشور مالزی مثل همه شرقیها خونگرم و مهماننواز هستند. شما در فرهنگ و آداب و رسوم مردم مالزی، رفتار انساندوستانهای با خارجیها میبینید. این کشور استوایی با وجود مردمانی خونگرم و مهربان برای زندگی، تحصیل و سفر عالی است؛ آداب و رسوم مردم مالزی شرقی و آسیایی است و سازگاری زیادی با فرهنگ ایرانیان دارد.
ویژگی های مردم کشور مالزی
- مردم مالزی بسیار منظم هستند و یکی از دلایل پیشرفت آنها، همین موضوع است.
- مردم کشور مالزی، انسانهای پرتلاش و سختکوشی هستند.
- مالایی ها به تفریح و نشاط علاقه بسیاری نشان میدهند.
- در کشور مالزی به هر بهانهای یک مراسم جشن برپا میشود! بجز فستیوالها و جشنها، مراسم مذهبی فراوانی در این کشور میبینید، طوری که در تمام سال بهانهای برای برگزار جشن و فستیوال وجود دارد.
قومیت های مختلف malaysia
در میان مردم مالزی، پیچیدگی قومی، زبانی، فرهنگی و مذهبی زیادی میبینید. دلیل اصلی تنوع و وجود قومیتهای مختلف مردم مالزی، ورود مهاجران از چین و جنوب آسیا در دوره استعمار بریتانیا بود.
به اهالی بومی این کشور، بومی پوترا و جمعیت مهاجر را غیر بومی پوترا میگویند. در بین قومیتهای مختلف مردم مالزی، بومی غیر پوترا شامل این دسته اقوام میشود:
- چینیها، به افراد چینی تبار بدون توجه به کشور محل تولد یا شهروندی آنها گفته میشود.
- هندی ها، منظور از هندیها افرادی از شبه قاره هند مانند هندیها، پاکستانیها، بنگلادشیها و سریلانکاهایی هستند.
جمعیت کشور مالزی
مطابق آمار جهانی، جمعیت کشور مالزی در سال 2022 حدود 33/78 میلیون نفر اعلام شده است. میدانید سهم جمعیت مالزی از کل جهان چند درصد است؟
سهم جمعیت مالزی معادل 0.42% از جمعیت کره زمین است.
جایگاه کشور مالزی در جهان از نظر جمعیتی رتبه 45 است. 78.4% از جمعیت مالزی ساکن شهرها هستند و متوسط سن مردم این کشور 30.3 سال اعلام شده است. سلانگور عنوان پرجمعیتترین شهر این کشور را به دوش میکشد.
تراکم جمعیتی مالزی
مردم این کشور به طور نابرابر بین شبه جزیره و شرق پخش شدهاند، بیشتر مردم در شبه جزیره مالزی زندگی میکنند. بخش عمده ای از جمعیت مراکز شهری در این شبه جزیره از قومیتهای چینی و مالایی هستند و هندیها و پاکستانیها هم اقلیت کوچک اما برجستهای از جمعیت را تشکیل میدهند. در برخی مناطق، اندونزیایی هم جزو اکثریت قریب به اتفاق جمعیت شهری را تشکیل میدهند. از نظر تراکم جمعیتی وضعیت مالزی را این طور ارزیابی میکنند:
- بخش کمتری از مردم در دلتای رودخانه کلانتان و ترنگانو در شمال شرقی زندگی میکنند، که آنها هم بیشتر در امتداد سواحل و رودخانهها متمرکز هستند.
- جالب است بدانید ارتفاعات داخلی و قسمتهای شرقی مالزی جمعیت کمتری دارد.
- در ساراواک تراکم مردم در جنوب غربی منطقه آن را به مهمترین منطقه در شرق مالزی تبدیل کرده است.
- در صباح بیشتر جمعیت در سواحل متمرکز هستند.
دین مردم مالزی
دین مردم مالزی اسلام است. با این وجود این کشور یک جامعه چند دینی است. دین و مذهب مردم مالزی اسلام است و سه پنجم جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل میدهند. مطابق آمار چهار دین اصلی در کشور مالزی وجود دارد:
- دین اسلام در مالزی
- دین بودائیسم در کشور مالزی
- مسیحیان در مالزی
- هندوئیسم ها در مالزی
جالب است بدانید مردم ساکن در کشور مالزی شخصاً به اعتقادات مذهبی یکدیگر احترام میگذارند. راز زندگی توأم با آرامش در این سرزمین اسلامی همین احترام گذاشتن متقابل میان ادیان است.
زبان مردم مالزی
زبان مردم مالزی، مالایی است که بومیان آن را باهاسا مالایو میخوانند؛ البته بجز Bahasa Melau زبان انگلیسی هم در مالزی کاربرد بسیاری دارد و به عنوان زبان دوم این سرزمین شناخته میشود.
در این شبه جزیره همه مردم به زبان انگلیسی مسلطند؛ از راننده تاکسی گرفته تا دست فروشها و کارمند ادارات. دلیل اصلی محبوبیت این کشور برای مهاجرت، تحصیل و زندگی، مسلط بودن مردم کشور مالزی به زبان انگلیسی است.
در کشور مالزی یاد گرفتن زبان انگلیسی و زبانهای بینالمللی کار سختی نیست؛ خوشبختانه دولت اهمیت زیادی به یادگیری زبانهای بینالمللی میدهد و به همین خاطر در زبان مردم مالزی علاوه بر مالایی از انگلیسی هم استفاده میشود. حتی کودکان نیز از دبستان، زبان انگلیسی را میآموزند.
شاید زبان مردم مالزی در کوچه و بازارها زبان مالایی، هندی یا چینی باشد؛ ولی اکثریت مردم مالزی به زبان انگلیسی تسلط داشته و به راحتی میتوانید با آنها ارتباط برقرار کنید. چون دولت مالزی مردم خود را به تسلط بر سایر زبان های بین المللی به ویژه در گردشگری و تجارت بین المللی تشویق میکند.
سایر زبانهایی که نژادهای دیگر در این کشور استفاده میکنند، زبان ماندارین است که توسط چینیها، تامیلیها و هندیها استفاده میشود.
زبان کشور مالزی
پوشش مردم مالزی
تا اینجا اطلاعات زیادی از کشور مالزی به دست آوردهاید. شاید برایتان سؤال شده و دوست دارید بدانید پوشش مردم مالزی با وجود دینهای متفاوت چگونه است؟ اول از همه بگذارید بگوییم که هیچ اجباری برای پوشش کامل اسلامی در این کشور وجود ندارد؛ ولی به دلیل مسلمان بودن پوشش مردم مالزی اکثراً اسلامی و کامل است، مخصوصاً خانمها.
یعنی با سفر به مالزی و یا دیدن تصاویر این کشور به خوبی متوجه میشوید که حجاب یک اصل اختیاری بوده و پوشش مردم مالزی وابسته به دین، سنت و آداب و رسوم قومیتهای مختلف است.
در کشور هر کس با هر حجابی که دوست دارد از منزل خارج میشود البته باید بدانید برای ورود به برخی از مؤسسات و شرکتهای مالزی باید یک حجاب نسبی داشته باشید.
از پوشش مردم مالزی که بگذریم اگر میخواهید بدانید پوشش مسافرانی که با اخذ ویزای توریستی مالزی وارد این کشور شدهاند چگونه باید باشد؛ خدمتتان عرض کنیم اگر بخواهید در این کشور راحت به گشت و گذار بروید به دلیل جو آب و هوای مالزی بهتر است از لباسهای نخی استفاده کنید. استفاده از لباسهای نخی باعث میشود کمتر رطوبت و گرمای هوا را حس کنید.
برای پوشش مسافران در مالزی، یک بلوز و شلوار برای گشتن در شهر، کفایت میکند. اگر آدم راحت طلبی هستید که میتوانید به جای کفش از صندل و دمپایی کمک بگیرید.
نکته قابل توجه دیگر در مورد پوشش مردم مالزی، حفظ حجاب برای ورود به مساجد است. پوشش مسافران برای ورود به جاهای مقدس مالزی، حتما باید روسری با حجاب مناسب باشد. در ضمن یادتان نرود قبل از ورود به مسجد بخصوص مساجد بزرگی مانند مسجد جامع و مسجد پوترا جایا دمپایی و کفش خود را قبل از ورود دربیاورید.
یک نکته دیگر در مورد پوشش مسافران در مالزی به همراه داشتن چتر، کلاه و عینک آفتابی است که میتواند از شما در برابر تغییرات آب و هوایی مالزی محافظت کند. اگر دوست دارید آزادانهتر در کشور مالزی بگردید و تفریح کنید، پس از اخذ ویزای توریستی شهرهای کوالالامپور، پنانگ و لنکاوی را مقصد قرار دهید؛ چراکه نوع پوشش در این شهرها آزادتر است.
پوشش مردم مالزی
اقتصاد مالزی
در سال 1957 اقتصاد کشور مالزی نیز مانند سیاست آن دگرگون شد. کشور مالزی با برنامهریزیهای دراز مدت و پیش بینی شده موفق شد اقتصاد خود را از کشاورزی به بخشهای تولید و خدمات تغییر دهد. مالزی در هزاره سوم به سرعت تبدیل به صادرکننده پیشرو لوازم الکتریکی شد.
امروزه اقتصاد کشور مالزی تبدیل به یکی از پویاترین اقتصادهای جهان شده است. نسبت تجارت به تولید ناخالص داخلی کشور مالزی به طور متوسط از سال 2010 به بیش از 130 درصد رسیده است.
اقتصاد کشور مالزی از سال 2010 به طور متوسط رشد 5.4 درصدی داشته است و انتظار میرود تا سال 2024 از یک اقتصاد با درآمد متوسط بالا به یک اقتصاد با درآمد بالا تبدیل شود. بر اساس شاخص سرمایه انسانی بانک جهانی، اقتصاد کشور مالزی در بین 157 کشور دنیا رتبه 55 دارد. همین وضعیت اقتصادی رو به پیشرفت مالزی است که خیلیها را برای دریافت ویزای کار مالزی تشویق میکند.
واحد پول مالزی و تبدیل به ریال ایران
بهداشت، سلامت و درمان در مالزي
وقتی میگوییم کشور مالزی توسعه یافته است؛ یکی از دلایلمان وضعیت بهداشت و سلامت در مالزی است. بهداشت و سلامت در مالزی در میان کشورهای منطقه حرف اول را میزند، امکانات بهداشتی مالزی هم در آسیا حرفی برای گفتن دارد. تجهیزات پزشکی کشور مالزی در سطح استاندارد جهانی است، طوری که این کشور در شمار صادرکنندگان خدمات بهداشتی به شمار میرود.
بهداشت و سلامت در مالزی
- مالزی جزو بهترین کشورها در خدمات جراحی پلاستیک است!
- کشور مالزی در طب سوزنی، انعطافپذیری و ماساژ درمانی جزو برترینهای دنیا است.
- علاوه بر موارد گفته شده هزینه درمان در کشور مالزی بسیار پایین است و بیماران نگران تأمین هزینههای بهداشت و سلامت در مالزی نیستند.
بیمارستان ها و مراکز بهداشتی مالزی
کشور مالزی به دلیل آب و هوای استوایی همیشه شاهد بارندگیهای شدید است. مخصوصاً در ماههای پر بارش ممکن است با سیلابهای شدیدی روبرو شوید. داشتن پوشش مناسب، چتر و لباس اضافی مانع از بیمار شدن در این کشور خواهد شد. یکی از مشکلات شایع کشور مالزی پشه مالاریا و دنگی است. کسانی که با ویزای توریستی، سوشال و غیره وارد مالزی شدهاند، باید از تردد در اماکن آلوده و نزدیک مردابها و آبهای راکد خودداری کنند.
اگر قصد اقامت در مالزی را دارید بهتر است از بیمههای درمانی کشور مالزی استفاده کنید. با این حال بد نیست با هزینه بیمارستان های دولتی و خصوصی مالزی آشنا شوید:
معروفترین بیمارستانهای دولتی پایتخت مالزی | معروفترین بیمارستان های خصوصی پایتخت مالزی |
سردانگ | Gleneagles |
سلایانگ | Prince Court |
سونگای بلو | —– |
هزینه پیش پرداخت بیمارستان دولتی مالزی: 3,000 رینگیت | هزینه پیش پرداخت بیمارستان های خصوصی مالزی: 5,000 رینگیت |
از قلم نیفتد: مبالغ گفته شده به عنوان پیش پرداخت است و سایر هزینهها بر اساس نوع خدمات دریافت مانند آزمایش و دارو متفاوت است. هنگام مراجعه به بیمارستان های مالزی باید بدانید که دریافت هزینه خدمات به صورت نقدی است.
آب و هوای مالزی
آب و هوای مالزی با اقلیم استوایی هم حال و هوای خودش را دارد! رطوبت در این اقلیم نه تنها باعث باطراوت ماندن پوست؛ بلکه سبب جلا یافتن روح میشود. در حقیقت همین آب و هوای مالزی که طرفداران زیادی را با اخذ ویزای توریستی مالزی به دل جنگلهای این کشور را میکشاند. جنگلهایی که از دیدنشان سیر نمیشوید! به هر طرف که نگاه میکنید جز سبزی و طراوت چیز دیگری نمیبینید. این حس زیبا را فقط عاشقان طبیعت درک میکنند.
جالب است بدانید تغییرات آب و هوای مالزی بسیار تاچیز است و آب و هوای مالزی در روز، حدود ۳۰ درجه سانتی گراد تغییر میکند. در کشور مالزی به خاطر بارانهای فراوان در تمام سال رطوبت زیادی دجود دارد مخصوصاً در فصلهای گرم سال آب و هوای مرطوب را بیشتر حس میکنید. اگر دلتان باران میخواهد باید خودتان را به سواحل شرقی کشور مالزی برسانید تا شاهد شدیدترین بارندگیها از اواخر نوامبر باشید.
آشنایی با آب و هوای مالزی
بهترین زمان سفر به مالزی
- آب و هوای مالزی در بهار جان میدهد برای آبتنی و ساحلگردی! در بهار که هوا کمی گرم شده و دیگر از بارانهای شدید خبری نیست میتوانید نهایت لذت را از تفریحات آبی ببرید؛ چون آب و هوای مالزی در بهار نه آنقدر گرم است که آزردهخاطر شوید و نه آنقدر بارانی که بخواهید به دنبال چتر باشید!
- آب و هوای مالزی در تابستان مناسب جزیرهگردی است! اگر در شهرهای بزرگ مالزی مانند کوالالامپور و ملاکا ساکن هستید ممکن است گرمای هوا اذیتتان کند. پس بار و بندیل را ببنید و راهی جزایر ناب و هیجانانگیز این کشور شوید. آب و هوای مالزی در تابستان و جزایر مالزی آنقدر جذاب و دلپذیر است که تابستان برایتان مثل برق و باد تمام میشود.
- آب و هوای مالزی در پاییز هم که گفتن ندارد، پاییز در مالزی فصل جنون و عاشقی است. برگهای زرد، قرمز و نارنجی تمام شهر را پر میکند و باید آماده پیادهروی در خیابانهای بارانزده مالزی شوید. در آب و هوای پاییزی مالزی بهتر است صبر کنید تا باران کمی ملایمتر شود. چون برخی از بارانهای پاییزی کشور مالزی بسیار شدید بوده و با سیل همراه هستند.
- خبر خوش اینجاست که در آب و هوای مالزی در زمستان خانهنشین نخواهید بود! در واقع اکثر جشنها و فستیوالهای مالزی در این فصل برگزار میشود. پس لباس برای مهمانی کنار بگذارید و آماده رسیدن فصل زمستان شوید. باران هم که مهمان همیشگی آب و هوای مالزی در زمستان است، با این وجود هیچ خبری از سوز سرمای استخوان سوز نیست و شما میتوانید با چتر در مراسمات شرکت کنید.

آشنایی با شهرهای مالزی
در چند سال اخیر کشور مالزی برای گردشگران محبوبیت بیشتری پیدا کرده است و افراد بیشتری با اخذ ویزای مالزی، بازدید از جاهای دیدنی مالزی را در برنامههای تعطیلات خود قرار میدهند. میدانید چرا؟
چون مالزی کشوری مناسب برای همه گردشگران است. شهرهای مختلف کشور مالزی، مقصدی عالی برای سفرهای دوستانه، عاشقانه، خانوادگی، کاری و غیره است.
دیدنیهای شهرهای مختلف کشور مالزی تمام نشدنی است. گردش در شهرهای توریستی، شهرهای سنتی و مدرن، جزایر و طبیعت شگفتانگیز استوایی؛ سفر، اقامت، تفریح و حتی تحصیل در این کشور را دوست داشتنی و جذاب کرده است.
آشنایی بیشتر با شهرهای مالزی
شهرهای توریستی مالزی
شهرهای مالزی هر کدام از دیگری زیباتر و جذابتر برای توریست ها رخ مینمایند. درست مثل گلستانی که هر کدام از گلهایش عطر و بوی متفاوت و خاصی دارند. در شهرهای مهم و توریستی مالزی همه چیز برای تفریح، گردش و گذران اوقاتی مفرح برایتان فراهم است، اگر دلتان سواحل شنی میخواهد، شهر توریستی پنانگ مالزی بهترین مقصد برای شما است.
شهر کوالالامپور، بهترین شهر توریستی مالزی هم برای تحصیل هم برای زندگی است، مرتفع ترین آسمان خراش های مالزی هم در این شهر قد علم کردهاند و مرکز تجارت، خرید و آموزش هستند. مشاوره شریف در مقاله آشنایی با شهرهای مالزی، بهترین شهرها برای تحصیل، زندگی و اقامت را به شما معرفی کرده است. از جمله شهرهای مهم و توریستی مالزی میتوان به این موارد اشاره کرد:
شهرهای مهم مالزی | نام | ایالت |
سوبانگ جایا | Subang-nigh | سلانگور |
کوالالامپور | Kuala Lumpur | کوالالامپور |
کلانگ | Sultan-klang | سلانگور |
جوهور بهرو | Johorbahrub | جوهور |
آمپانگ | Ampang | سلانگور |
ایپوه | Ipoh | پراک |
شاه عالم | Shah Alam | سلانگور |
کوچینگ | Kuching | ساراواک |
کوتا کینابالو | Kota Kinabalu | صباح |
پتالینگ جایا | Kota Darul Ehsan | سلانگور |
جاذبه های گردشگری کشور مالزی
جاذبههای گردشگری کشور مالزی، بسیار شگفتانگیز و متفاوت با سایر نقاط دنیا است. تفاوت جاهای دیدنی مالزی در ترکیب آداب و رسوم، سنتها، فرهنگ باستانی همراه با مدرنیته است. تماشای انعکاس این تضاد در شهرهای مختلف مالزی تصویری است که هرگز از ذهنتان پاک نخواهد شد. جاذبههای گردشگری مالزی که حتماً باید پس از اخذ ویزای توریستی مالزی در لیست بازدیدهایتان بگذارید.
جاهای دیدنی مالزی
- برجهای دوقلوی پتروناس نماد ممتاز مالزی
- پارک ملی Gunung Mulu، طولانیترین غار آسیای جنوب شرقی
- جنگل بارانی بورنئو، قدیمیترین جنگلهای بارانی جهان
- کامرون هایلندز، قدم زدن در دامنه کوه شیب دار، جنگل خزه و مزارع چای
- تمن نگارا، جنگلپیمایی، تماشای غارهای آهکی و پرندگان خوش آواز
- باتو فرینگی، یک تعطیلات فراموش نشدنی زیر نور خورشید
- معبد کک لوک سی، معبد عالی سعادت با تصاویر بیشماری از بودا
- جورج تاون، پایتخت غذای مالزی
جاهای دیدنی مالزی
بهترین جزایر مالزی
در کشوری که از چهارطرف با آب احاطه شده است، انتظاری جز این نمیرود که جزایر رؤیایی با چشماندازی باورنکردنی ببینید. زیباییهای جزایر مالزی، جهانی از شگفتی و زیبایی است که فقط باید از نزدیک زیباییهای آن را دید، لمس کرد و لذت برد.
مالزی کشور شگفتیها است، جزایر مالزی نگین زیباییهای این کشور است. نام بهترین جزایر مالزی را به خاطر بسپارید و هر چه زودتر برای اخذ ویزای توریستی مالزی اقدام کنید تا فرصت طلایی برای گردش و تفریح در این جزایر برایتان فراهم شود.
بهترین جزایر مالزی
- جزیره لنکاوی مالزی، سرزمین آبهای لاجوردی
- جزیره پرهنتیان، مرجانهای رنگارنگ
- جزیره پنانگ؛ مروارید شرق در مالزی، بهتر از همه
- Kinabatangan، خانهای عجیب و غریب وحشی
- جزایر صباح و ساراواک، جزایری شگفت انگیز برای تعطیلاتی پرهیجان
- جزیره پانگکور مالزی، تجربه تکرار نشدنی آرامش
- جزیره سیپادان، سایت برتر غواصی
- Mantanani، زندگی دریایی عجیب و غریب
- جزیره ردانگ، خانهای به یک پارک دریایی
- جزیره مانوکان، ورزشهای آبی هیجان انگیز
- پولائو تیومن، مسیر کمتر دیده شده
بهترین هتل های کشور malaysia
اگر در فکر و خیال سفر به مالزی غرق شدهاید، باید جایی برای اقامت و اسکان هم در نظر بگیرید. خوشبختانه کشور مالزی جا برای ماندن به اندازه موهای سرتان دارد. هتل های لاکچری و لوکسی که تا به حال فقط عکس آنها را میدیدید، در مالزی قابل رزرو است. فقط باید ویزای توریستی مالزی را در دست داشته باشید تا بتوانید در یکی از هتل های زیبای مالزی اقامت کنید.
زیباترین و بهترین هتل های مالزی
- هتل مجلل 5 ستاره Grand Hyatt Kuala Lumpur مالزی
- هتل کاپری فریزر جوهور بارو مالزی
- هتل Le Méridien Kuala Lumpur مالزی
بهترین غذاهای کشور مالزی
بهترین غذاهای کشور مالزی را نمیتوان نام برد؛ چون غذا در مالزی آنقدر متنوع است که در انتخاب آن، هاج و واج میمانید! تنوع غذایی در مالزی بسیار بالا بوده و خوشبختانه بیشتر غذاهای این کشور حلال است؛ پس با خیال راحت به اقامت در مالزی فکر کنید و لیستی از خوشمزهترین غذاهای مالزی را که باید در سفر با ویزای توریستی مالزی، امتحان کنید به همراه داشته باشید.
وقتی صحبت از غذا میشود، یعنی پای طعم و مزههایی در میان است که فقط باید آنها را امتحان کنید، چون با حلوا حلوا کردن دهنتان شیرین نمیشود. گفتن و تعریف کردن از ما، چشیدن و امتحان کردن از شما!
بهترین غذاهای مالزی
- ناسی کرابو، غذای معروف و برنج مالزیایی
- کاری لاکسا، برای کسانی است که عاشق سوپهای خامهای هستند
- آپام بالیک، بهترین پنکیک مالزیایی
- ایام پریک، مرغی خوشمزه با سس پریک
- ناسی لمک، غذای یک ملت
- رندانگ، غذایی با گوشت گاو، مرغ یا بره
تقویم و تعطیلات رسمی مالایا
اگر عاشق تعطیلات هستید باید بدانید مالزی یکی از کشورهایی است که تعطیلات زیادی در تقویمش ثبت شده است. زندگی اقوام و ملیتهای مختلف در این کشور، آمار تقویم و تعطیلات رسمی مالزی را بالا برده است. در تقویم مالزی روزهای تعطیلی زیادی ثبت شده است، تعطیلات تاریخی، مذهبی، یادبود، زادروز پادشاهان، سلطان یا یکی از دولتمردان جزو تعطیلات این کشور است. جالب است بدانید برخی تعطیلات در این کشور، ایالتی هستند و در برخی ایالتها متفاوت است.
در میان تقویم تعطیلات رسمی مالزی 14 روز تعطیل ملی میبینید که به صورت سراسری است.
جدیدترین تعطیل رسمی که به تقویم مالزی اضافه شده، روز مالزی است. از سال 2010، روز 16 سپتامبر به مناسبت شکل گرفتن فدراسیون مالزی تعطیل اعلام شده است.
تقویم و تعطیلات رسمی مالزی 2023
قوانین ورود به کشور مالزی
- در هنگام عکاسی از مناظر زیبای مالزی حواستان را جمع کنید و از ساختمانهای خاص تصویربرداری نکنید.
- برای سوار شدن حیوانات از پلیس اجازه بگیرید تا در دردسر نیفتید.
- غذا خوردن در مالزی با دست راست بسیار مرسوم است؛ اگر میخواهید همرنگ جماعت باشید باید با دست راست غذا بخورید؛ حتی اگر چپ دست هستید!
- از جمع آوری گیاه در مالزی خودداری کنید، در قوانین کشور مالزی این کار بدون اطلاع و مجوز دولت این کشور، غیرقانونی است.
- از دیگر قوانین کشور مالزی پرهیز از لمس سر یا عبور دادن اجسام روی سر اشخاص است.
- در این کشور به هیچ وجه وارد دعوا یا درگیری نشوید!
- به همراه داشتن سلاح سرد و گرم مجاز نیست.
- به بانوان مالزیایی احترام بگذارید و حریم شخصی آنها را حفظ کنید.
- ورود هر گونه مواد مخدر به کشور مالزی ممنوع بوده و مطابق قوانین کشور مالزی مجازات سختی در پی دارد.
- برای ورود به مالزی میبایست ویزای شما حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
- ورود نوشیدنیهای الکلی و تنباکو مقدار مشخصی داشته و بیشتر از آن مجاز نیست.
- یکی از قوانین کشور مالزی برای توریستها این است که وجه نقد حداقل 1000 دلار به همراه داشته باشید.
- از دیگر قوانین کشور مالزی، عدم به همراه داشتن داروهای مسکن مانند مورفین، متادون، ترامادول و… است.
سؤالات متداول برای آشنایی با کشور مالزی
1- مالزی چگونه کشوری است و در کدام قاره قرار دارد؟
2- جمعیت مالزی چند نفر است و پرجمعیت شهر مالزی کدام است؟
3- دین مردم مالزی چیست؟
۴- همسایگان مالزی کدام کشورها هستند؟
مقالات مرتبط:
پنانگ؛ مروارید شرق در مالزی
در شمال غربی مالزی و دقیقا در تنگه ملاکا، جزیرهای به چشم میخورد که به پنانگ معروف است. این ایالت از شمال شرق به ایالت (کداح) و از جنوب به ایالت (پراک) ختم میشود. موقعیت جغرافیایی پنانگ عامل اصلی تنوع در فرهنگ، زبان و مذهب است. ساکنان شهر پنانگ آن را با نام پنانگیت نیز میشناسند.
جزیره لنکاوی مالزی
۱۰۰ جزیره در منطقه لانکاوی مالزی! عدد راضی کنندهای برای طبیعت دوستان است. ماجرای به وجود آمدن این مجمع الجزایر از برخورد تنگه مالاکا با آبهای دریای آندامان شروع شد.
پول کشور مالزی
واحد پول مالزی رینگیت است که با نماد اختصاری RM شناخته میشود. در کشور مالزی از نماد RM برای نشان دادن واحد پول و قیمت کالا و خدمات استفاده میشود. اگرچه رینگیت مالزی گاهی اوقات در مناطق مرزی با سایر کشورهای آسیایی مانند اندونزی و تایلند قابل استفاده است، اما به طور کلی رینگیت در خارج از خاک مالزی کاربرد چندانی ندارد.
سیاست و حکومت مالزی
سیاست و حکومت مالزی سلطنتی و پادشاهی است. بالاترین مقام مالزی حاکم عالی یا (Yang di-Pertuan Agong) معروف به پادشاه مالزی است.
دیدنی های مالزی
ما زیباترین و محبوبترین جاذبه های گردشگری مالزی را برایتان گلچین کردهایم تا اگر سفرتان به مالزی کوتاه مدت هم بود بتوانید نهایت لذت را از آن ببرید!
پوشش مردم مالزی
پوشش مردم مالزی ترکیبی آمیخته از سنتهای اقوام مختلفی است که در مالزی زندگی میکنند. جذابیت لباس مردم مالزی را میتوانید در پوششهای سنتی پرزرق و برق مردان و زنانی ببینید که به آداب و رسوم خود پایبند هستند.
چیزی که در نگاه اول در سفر به مالزی جلب توجه میکنه پیشرفت این کشور در مدت زمان بسیار کوتاهه… مردم هم طبیعتا ناچار خودشون رو با این پیشرفت هماهنگ میکنن که صددرصد به نفع خودشونه…
نوع برخورد در ارتباطات، صبر و احترام و پایبندی به قوانین در مردم مالزی برای من بسیار قابل توجه بود.
یک نکته که بنظرم به کسانی که قصد دارند به مالزی سفر کنن حتما باید تذکر داده بشه سیستم رانندگی این کشوره. سیستم رانندگی در مالزی برعکس ایرانه و این مساله بخصوص در رد شدن از خیابون میتونه برای ما چالش ایجاد کنه.. برای من که یکی دو روز طول کشید تا جا بیافته😉