تماس فوری
پیام از طریق واتساپ
اقتصاد کشور مالزی
اقتصاد کشور مالزی

اقتصاد مالزی | رتبه اقتصادی مالزی در جهان

زمان مطالعه: 6 دقیقه
4.8/5 - (235 امتیاز)

اقتصاد مالزی به سرعت در حال رشد است. ساخت ماشین آلات پیشرفته، لوازم خانگی، مواد شیمیایی، منسوجات و تجهیزات الکترونیکی و غیره مالزی را به ببر اقتصادی آسیا، سومین اقتصاد بزرگ جنوب شرقی این قاره و سی و ششمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل کرده است. کشور مالزی مالک بیش از 24 درصد تجارت جهان و اقتصاد کشور مالزی جزو پایدارترین اقتصادهای دنیا است. برای کسب اطلاعات جامع از وضعیت اقتصادی مالزی شما را به خواندن این نوشتار دعوت می‌کنیم.

مشاوره شریف، از تجربیات زندگی در کشور مرفه مالزی برایتان می‌گوید. 

دوس داری از وضعیت اقتصادی مالزی بیشتر بدونی؟

اینجا کلیک کن

اقتصاد مالزی (malaysia economy)

اقتصاد مالزی (malaysia economy) یکی از بهترین‌ها در دنیا است. مردم مالزی در مقایسه با بسیاری از همسایگان خود در جنوب شرقی آسیا، سبک زندگی نسبتاً مرفهی دارند. ساخت و تولید در مالزی، از دهه 1970 با هدف تولید کالاهای صادراتی و فاصله گرفتن از واردات، رشد عجیبی پیدا کرده است.  اوضاع اقتصادی مطلوب مردم کشور مالزی، مرهون رشد سریع اقتصاد صادرات محور در این کشور است.

عوامل مؤثر بر رشد اقتصادی مالزی

  • مالیات بر درآمد ملی نسبتاً پایین در مالزی
  • هزینه سوخت و حمل و نقل بسیار مقرون به صرفه
  • سیستم مراقبت های بهداشتی مناسب و ارزان 
  • در دسترس بودن امکانات و تجهیزات مورد نیاز 
  • زیر ساخت های قوی شهری 
  • وجود منابع انرژی تجدید پذیر 

وضعیت اقتصاد مالزی (malaysia economy)

واحد پول کشور مالزی رینگیت (MYR)
منابع طبیعی کشور مالزی  قلع، نفت، الوار، مس، سنگ آهن، گاز طبیعی، بوکسیت
 صنایع عمده مالزی

شبه جزیره مالزی: پردازش و تولید لاستیک و روغن نخل، صنایع تولیدی سبک، الکترونیک، معدن و ذوب قلع، چوب بری، پردازش چوب.

ایالت صباح: چوب بری، تولید نفت

ایالت ساراواک: فرآورده های کشاورزی، تولید و پالایش نفت، چوب

شرکای اصلی واردات کشورهای چین، سنگاپور، ژاپن، ایالات متحده آمریکا، تایلند، اندونزی، کره جنوبی 
  الکترونیک، ماشین آلات، فرآورده های نفتی، پلاستیک، وسایل نقلیه، محصولات آهن و فولاد، مواد شیمیایی
شرکای اصلی صادرات

کشورهای سنگاپور، چین، ژاپن، ایالات متحده آمریکا، تایلند، هنگ کنگ، هند، استرالیا 
کالاهای صادراتی

تجهیزات الکترونیکی، نفت و گاز طبیعی مایع، چوب و محصولات چوبی، روغن پالم، لاستیک، منسوجات، مواد شیمیایی
سهم بخش های مختلف در اقتصاد مالزی کشاورزی، صنعت و خدمات

درآمد ناخالص ملی 

941.7 میلیارد دلار PPP (2021) بانک جهانی
تولید ناخالص داخلی سرانه  11371.10 دلار (2021) بانک جهانی
تولید ناخالص داخلی  372.7 میلیارد دلار (2021) بانک جهانی
نرخ رشد تولید ناخالص داخلی   3.1٪ تغییر سالانه (2021) بانک جهانی
GNI سرانه  28730 دلار PPP (2021) بانک جهانی

رتبه اقتصادی مالزی در جهان

رتبه اقتصادی مالزی در جهان

برای شما که به دنبال رتبه اقتصادی مالزی در جهان هستید: 

  • کشور مالزی از نظر تولید ناخالص داخلی، صاحب رتبه سوم اقتصاد بزرگ جنوب شرقی آسیا است.
  • رتبه اقتصادی مالزی در جهان قابل تأمل است و این کشور دارای سی و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان است.
  • در میان کالاهای صادراتی کشور مالزی، روغن پالم بیشترین سهم را دارد و این کشور پس از اندونزی دومین کشور صادر کننده محصولات روغن پالم در سطح جهان است.
  • بهره‌وری نیروی کار مالزی در سال 2018 به ازای هر کارگر 55,360 دلار بین‌المللی اندازه‌گیری شد. این میزان نشان دهنده سومین و بالاترین میزان در ASEAN است.
  • در گزارش رقابت پذیری جهانی 2021، اقتصاد کشور مالزی به عنوان بیست و پنجمین اقتصاد رقابتی کشور جهان معرفی شد. 

برای آشنایی با کشور مالزی

کلیک کنید

تولید ناخالص داخلی در اقتصاد مالزی

مالزی یک کشور غنی از منابع طبیعی است. نفت و گاز، سهم قابل توجهی در تولید ناخالص داخلی و اقتصاد مالزی دارند. هر چند از تأثیر کالاهای فلزی مانند آلومینیوم، مس، آهن و قلع در تولید ناخالص داخلی مالزی نمی‌توان حرفی نزد. 

منابع قلع کشور مالزی در امتداد دامنه‌های غربی شبه جزیره مالزی و معدن مس کشور مالزی نیز غرب صباح است. منابع گاز و طلای سیاه یعنی نفت در سواحل شمال شرقی ساراواک و ساحل غربی صباح است.  

اگرچه سهم لاستیک در تولید ناخالص داخلی مالزی به طور قابل توجهی از اواسط قرن بیستم کاهش یافته است، تولید لاستیک همچنان در صدر بوده و ارتباط نزدیکی با تولید داخلی دارد. 

نسخه پیشرفت اقتصاد کشور مالزی 

از مهم‌ترین استراتژی‌های دولت که از اوایل دهه 1970 اجرایی شد، استراتژی تجدید ساختار اجتماعی و اقتصادی در این کشور بود. با برنامه‌ای که به نام سیاست توسعه جدید یا NDP معروف شد، میان رشد اقتصادی و توزیع مجدد ثروت تعادل معناداری برقرار کرد. نسخه پیشرفت و رشد اقتصاد کشور مالزی، تبیین استراتژی توسعه مهارت‌های مدیریتی و استفاده از نیروهای کارآفرین بومی بود.

اجزای اصلی این سیاست، خصوصی‌سازی فعالیت‌های عمومی مانند شرکت‌های هواپیمایی، خودروسازی، مخابرات، شرکت‌های برق و راه‌ آهن بود. یک راهکار دیگر در نسخه پیشرفت اقتصادی کشور مالزی، استفاده از نیروی کار تحصیل کرده است. رشد و توسعه دانشگاه های مالزی و ورود دانشجویانی از سایر کشورهای جهان، مالزی را تبدیل به قطب آموزشی برتر آسیا کرده است. همین مسئله باعث افزایش تربیت نیروی کار ماهر و متخصص در این کشور شده است.

علاوه بر این سیاست‌هایی دولت مانند جلوگیری از افت ارزش پول و توسعه زیرساخت‌های مدنی نیز در رشد اقتصاد کشور تأثیر بسزایی داشته است. دلیل اصلی اقبال سرمایه گذاران خارجی؛ همین نسخه رشد و پیشرفت تاین کشور بوده است.

پول رایج کشور مالزی

کلیک کنید

نقش صادرات در اقتصاد مالزی

نقش صادرات در اقتصاد مالزی

کشور مالزی دارای اقتصاد صنعتی نسبتاً باز و دولت محور است. اقتصاد مالزی بسیار قوی و متنوع است، طوری که ارزش صادرات محصولات با فناوری پیشرفته این کشور در سال 2020 به 92.1 میلیارد دلار آمریکا رسید.

از سال 1970 این کشور با صادرات مواد خام مانند قلع و لاستیک پیش رفت؛ تا اینکه رفته رفته تبدیل به یک تولیدکننده بزرگ روغن پالم و لاستیک در جهان شد. البته عمده صادرات بر پایه نفت، گاز و چوب‌های سخت تجاری است. 

صادرات منابع طبیعی و کشاورزی نیز نقش مهمی در اقتصاد مالزی دارد. باید بدانید رشد اقتصادی این کشور ناشی از صادرات 3 کالای اصلی یعنی قلع، کائوچو و خرمای روغنی است. صادرات چوب و محصولات چوبی، کاکائو، فلفل، آناناس و تنباکو از عوامل مؤثر در موفقیت اقتصاد مالزی است.  

شرکای تجاری و اقتصادی کشور مالزی 

کشور مالزی معاملات تجاری زیادی با کشورهای دنیا دارد. شرکای تجاری و اقتصادی کشور مالزی در سال‌های اخیر این کشورها بوده‌اند:

  1. بزرگترین شریک تجاری کشور مالزی چین است. مالزی از سال 2008 به مدت پنج سال متوالی بزرگترین شریک تجاری چین در ASEAN بوده است. حجم تجارت دو طرفه بین چین و مالزی در سال 2013 به 106 میلیارد دلار رسید و مالزی را به سومین شریک تجاری بزرگ چین در آسیا تبدیل کرد.
  2. دومین شریک تجاری بزرگ مالزی، سنگاپور است. 
  3. سومین شریک تجاری بزرگ مالزی، ژاپن است. عمده صادرات مالزی به ژاپن گاز طبیعی مایع (LNG)، برق و الکترونیک و همچنین محصولات شیمیایی است. 
  4. چهارمین شریک تجاری در اقتصاد مالزی، ایالات متحده است. مالزی دهمین شریک تجاری ایالات متحده و دوازدهمین بازار بزرگ صادراتی ایالات متحده است. 

برای آشنایی با حکومت و سیاست مالزی

کلیک کنید

منابع طبیعی و معدنی مؤثر در malaysia economy

منابع طبیعی و معدنی مؤثر در اقتصاد مالزی

به خاطر جغرافیای مالزی منابع طبیعی و معدنی مؤثر زیادی در malaysia economy وجود دارد. منابع معدنی، طبیعی، جنگل‌ها و غیره از ثروت‌های این کشور است که نقش زیادی در رشد اقتصاد مالزی ایفا کرده است. دولت نیز توجه زیادی در این امر داشته و با سرمایه گذاری درازمدت، شاهد رونق این بخش بوده است. منابع طبیعی دیگر مالزی شامل محصولات کشاورزی، جنگلداری و مواد معدنی است.

1) منابع معدنی در اقتصاد مالزی

قلع و نفت دو منبع معدنی مهم در اقتصاد مالزی هستند. در قرن هفدهم، ذخایر بزرگی از قلع در چندین ایالت این کشور پیدا شد. از آن زمان به بعد مالایا به عنوان بزرگترین تولیدکننده قلع جهان شهرت یافت؛ تا اینکه بازار قلع در اوایل دهه 1980 فروپاشید.

سایر مواد معدنی با اهمیت مالزی عبارتند از مس، بوکسیت، سنگ آهن و زغال سنگ همراه با مواد معدنی صنعتی مانند خاک رس، کائولن ، سیلیس ، سنگ آهک، باریت، فسفات و سنگ هایی مانند گرانیت و همچنین بلوک ها و اسلب های مرمر و مقدار کمی طلا است. در سال 2019 کشور مالزی با این آمار رکورددار جهان بود:

  • یازدهمین تولیدکننده بزرگ منگنز در جهان
  • یازدهمین تولیدکننده بزرگ قلع در جهان
  • دوازدهمین تولیدکننده بزرگ بوکسیت دنیا
  • نوزدهمین تولیدکننده بزرگ آهک در جهان 

2) منابع انرژی در اقتصاد مالزی

مالزی به دلیل موقعیت جغرافیایی مطلوب، دارای منابع انرژی تجدیدپذیر قابل توجهی است. مالزی کشوری خودکفا در تولید انرژی شناخته شده است! از آنجایی که بارندگی در مالزی فراوان بوده و شیب‌های مناسبی در رودخانه‌ها وجود دارد، این کشور به راحتی می‌تواند انرژی برق تولید کند.

در منطقه ساراواک سد بزرگی بر روی رودخانه بالوئی ساخته شده که مکان مناسبی برای تولید انرژی برق مالزی است. کشور مالزی پتانسیل بالایی برای توسعه انرژی خورشیدی در مقیاس بزرگ دارد. حتماً برایتان جالب است که بدانید مالزی دارای چارچوب های قانونی پیشرفته‌ای در منطقه ASEAN برای ترویج انرژی های تجدید پذیر است. تولید انرژی در مالزی مبتنی بر نفت و گاز طبیعی است که به دلیل ذخایر نفت و ذخایر گاز طبیعی مالزی است. 

چشم انداز اقتصاد مالزی، بهروری 20 درصدی از منابع تجدید پذیر انرژی تا سال 2025 است. بد نیست بدانید مالزی یکی از تولیدکنندگان عمده پنل های خورشیدی در بازار بین المللی است.

موقعیت جغرافیایی مالزی

کلیک کنید

3) جنگل های انبوه؛ عاملی تاثیرگذار در اقتصاد مالزی

جنگل های انبوه، عاملی تأثیرگذار در اقتصاد مالزی است. مالزی وسعت بی‌نهایت سرسبزی است که سراسر پوشیده از جنگل است. مناطق صباح و ساراواک بخش بزرگی از تولید چوب و الوار مالزی را به خود اختصاص داده‌اند. از طرفی دولت برای سرسبز ماندن این کشور شروع به راه اندازی طرح درخت کاری نموده است. جنگل های وسیع شبه جزیره شرقی به شدت برای تولید چوب مورد بهره برداری قرار دارند. 

نقش حمل و نقل در اقتصاد کشور مالزی

نقش حمل و نقل در اقتصاد کشور مالزی

یکی از نکات جالب در اقتصاد مالزی نقش زیرساخت ها در رشد این کشور است. بخش زیرساخت های مالزی تحت سلطه Tenaga Nasional، بزرگترین شرکت برق جنوب شرقی آسیا با بیش از 99.03 میلیارد رینگیت دارایی است. ما در این بخش زیرساخت های مالزی و نقش حمل و نقل در اقتصاد کشور مالزی را از 4 جهت مورد ارزیابی قرار می‌دهیم:

  1. بخش حمل و نقل جاده‌ای
  2. شبکه حمل و نقل ریلی مالزی
  3. فرودگاه های کشور مالزی
  4. بنادر مالزی

1) شبکه جاده‌ای مالزی

شبکه جاده ای مالزی یکی از جامع ترین شبکه های آسیا است و در مجموع 144،403 کیلومتر (89728 مایل) را پوشش می‌دهد. دارندگان ویزای مالزی که برای تحصیل یا زندگی در این کشور به سر می برند به خوبی با زیرساخت های جاده‌ای آشنا هستند.

شبکه اصلی راه های ملی، سیستم راه های فدرال مالزی است که بیش از 49935 کیلومتر (31028 مایل) را در بر می‌گیرد. اکثر جاده‌های فدرال در مالزی جاده های 2 بانده هستند که در مناطق شهری به جاده های 4 خطه تبدیل می‌شوند تا مانع از ایجاد ترافیک سنگین شوند.

طولانی ترین بزرگراه مالزی بزرگراه شمال-جنوب است که بیش از 800 کیلومتر (497 مایل) در ساحل غربی شبه جزیره مالزی امتداد داشته و مراکز شهری بزرگ مانند کوالالامپور و جوهور بارو را به هم متصل می کند.

2) حمل و نقل ریلی در مالزی

حمل‌ونقل ریلی مالزی نیز شامل ریل سنگین ( KTM )، حمل‌ونقل سریع سبک و مونوریل و خط راه‌آهن فونیکولار، راه‌آهن پنانگ هیل، است. شبکه راه آهن مالزی 11 ایالت شبه جزیره مالزی را به طور کامل پوشش می‌دهد. 

3) فرودگاه های مالزی

تعداد زیاد فرودگاه ها نیز نقش مهمی در اقتصاد مالزی داشته و خدمات هوایی بین المللی و داخلی برای حمل نقل بار و مسافرین را ارائه می‌دهد.

فرودگاه بین المللی کوالالامپور اصلی ترین و شلوغ ترین فرودگاه مالزی است. این فرودگاه در سال 2014، سیزدهمین فرودگاه شلوغ جهان از نظر ترافیک مسافری بین المللی بود که بیش از 25.4 میلیون مسافر بین المللی را ثبت کرد. این فرودگاه همچنین بیستمین فرودگاه شلوغ جهان از نظر ترافیک مسافری بود که بیش از 48.9 میلیون مسافر را به ثبت رساند.

4) بنادر مالزی

مالزی از نظر استراتژیک در تنگه مالاکا، یکی از مهم ترین خطوط کشتیرانی جهان قرار دارد. حمل و نقل دریاییرا نیز می‌توان از نقاط عطف اقتصاد مالزی دانست. مالزی دارای دو بندر است که در لیست 20 بندر پرتردد جهان قرار دارند، بندر کلانگ و بندر تانجونگ پلپاس که به ترتیب دومین و سومین بندر شلوغ جنوب شرقی آسیا پس از بندر سنگاپور هستند.

صنعت خودروسازی در Malaysia Economy

صنعت خودروسازی در اقتصاد مالزی

صنعت خودروسازی در اقتصاد مالزی نیز سهم درخوری دارد. این کشور با تولید سالانه بیش از 500,000 خودرو صاحب سومین صنعت بزرگ جنوب شرقی آسیا است. رتبه جهانی صنعت خودرو مالزی در دنیا، بیست و سومین صنعت بزرگ جهان است.

صنعت خودروسازی در اقتصاد مالزی 4٪ یا 40 میلیارد رینگیت به تولید ناخالص داخلی مالزی کمک کرده و بیش از 700,000 نیروی کار را به استخدام در آورده است. 

مالزی تنها پیشگام شرکت‌های خودروسازی بومی جنوب شرقی آسیا، یعنی پروتون و پرودو است. در سال 2002 بود که تولید خودرو پروتون مالزی را تبدیل به یازدهمین کشور جهان تبدیل کرد که توانایی طراحی، مهندسی و ساخت کامل خودروها را دارد.

سؤالات متداول درباره اقتصاد کشور مالزی 

1- آیا اقتصاد کشور مالزی قوی است؟

اقتصاد کشور مالزی در جایگاه محکم و باثباتی قرار دارد. این کشور صاحب سومین اقتصاد بزرگ جنوب شرقی آسیا و سی و ششمین اقتصاد بزرگ جهان است. 

2- آیا وضعیت اقتصادی مالزی به سرعت در حال رشد است؟

 
رشد اقتصادی مالزی در سال های اخیر بسیار چشمگیر بوده و در میان شش کشور آسیایی آسه سریع‌ترین رشد را داشته است. 

۳- اقتصاد مالزی در سال ۲۰۲۲ چگونه بوده؟

اقتصاد مالزی در سه فصل اول سال ۲۰۲۲ رشد ۹.۳ درصدی را تجربه کرده است. 

اخذ تضمینی ویزای مالزی با مشاوره شریف

‌مشاوره شریف، بال‌های پرواز شما به سوی مالزی است. دو دهه تجربه‌ی فعالیت و ارائه‌ی خدمات در خصوص اخذ ویزای مالزی، این ادعای ما را اثبات می‌کند. برای اخذ هر کدام از ویزای مالزی با ما تماس بگیرید:

  • ویزای توریستی مالزی
  • ویزای تحصیلی دانشجویی و دانش آموزی
  • ویزای سوشال مالزی
  • ویزای خانه دوم من MM2H 
    همین حالا تماس بگیرید۲۲۸۴۰۱۴۰ – ۰۲۱

منبع: 

a5078400=””>https://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF_%D9%85%D8%A7%D9%84%D8%B2%DB%8C

https://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Malaysia
https://www.britannica.com/place/Malaysia/Agriculture-forestry-and-fishing

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *