چه برای استخدام و چه برای ثبت نام در مدرسه و دانشگاه نیاز به رو کردن رزومه خود دارید؟ در حال حاضر افراد از طریق رزومه به هم اعتماد میکنند و طرف مقابل خود را میشناسند! پس نیاز است که به خوبی بلد باشید یک توضیح مختصر از خودتان را در قالب یک رزومه ارائه دهید.
میخوای یه رزومه جامع داشته باشی؟
رزومه چیست؟
شما این گونه برداشت کنید که رزومه یک نوع معرفی نامه است و جزو مدارکی است که برای تحصیل در مالزی باید آماده کنید. اگر بخواهید خلاصهای از اطلاعات فردی، سوابق تحصیلی و تواناییهای شخصی خود را ارائه دهید، نیاز به ساخت رزومه دارید.
رزومه شامل چه مواردی است؟
برای تهیه رزومه شیوه نگارشی خاصی وجود ندارد؛ ولی بهتر است اصولی که در ادامه به آن اشاره میکنیم را در ساخت رزومه رعایت کنید.
اطلاعات فردی (Personal Details)
اولین و مهمترین بخش هر رزومه، اطلاعات فردی شماست. این اطلاعات شامل نام، جنسیت، شماره پاسپورت، ملیت، تاریخ تولد و دیگر اطلاعاتی از این قبیل. برای ساختن یک روزمه عالی الزامیست که این قسمت را تکمیل کنید.
تحصیلات و موفقیت های علمی (Education And Qualifications)
در این بخش شما سوابق تحصیلیتان را از دوره دبیرستان تا آخرین مدرک تحصیلی اخذ شده وارد میکنید و حتماً توضیح دهید زمان ورود شما از چه سالی بوده و تا چه زمانی مشغول به تحصیل در آن مقطع خاص بودهاید. معدل بهتر است در این قسمت وارد شود؛ چراکه تکمیل کننده رزومه شماست.
سوابق شغلی (Work Experiences)
بخش سوابق شغلی از مهمترین قسمتهای یک رزومه کامل است. كل سوابق شغلی شما، اعم از تمام وقت یا پاره وقت، مدت زمان اشتغال و سِمتتان باید در این بخش ذکر شود. توجه داشته باشید که تنها از سوابقی نام ببرید که بتوانید گواهی معتبر از صحت گفتار خود، برای آن را ارائه دهید.
انتشارات و مقالات (Publications)
اگر موفق به چاپ کتاب یا مقاله شدهاید باید در این بخش وارد کنید. ضمیمه خلاصهای از مقالات به رزومه، فکر بدی نیست که به خواننده کمک میکند بیشتر با قلم و نگرش شما آشنا شود. البته کامل کردن این قسمت در رزومه الزامی نیست.
گواهی ها و مهارت ها (Certificates and Skills)
در صورت گذراندن دوره آموزشی خاص و یا اخذ گواهینامه معتبر آموزشی بهتر است این قسمت از رزومه را پر کنید. درست است که کامل کردن این قسمت ضروری نیست؛ با این حال سعی کنید کوچکترین مهارتهای خود را بنویسید تا رزومهای بهتر داشته باشید.
علائق (Interests)
به هر عملی که علاقه دارید مانند ورزش یا هنر، در این قسمت وارد نمایید. این بخش به مخاطب کمک میکند بیشتر شخصیت شما را بشناسد.
معرف ها (References)
دانشجویان مقطع ارشد و دکترا نیاز به تایید دو تن از اساتید و یا متخصصین دانشگاه دارند که میتوانند فرم توصیه نامه اساتید را از بخش فرمهای ضروری هر دانشگاه دانلود نمایند. در این بخش دانشجویان باید نام، رتبه، درجه تحصیلی، آدرس یا تلفن و دیگر اطلاعات مربوط به معرفین خود را ذكر نمایند.