آب و هوای مالزی، تجربهی زندگی در اقلیم استوایی را برایتان رقم خواهد زد. ترکیبی از سواحل مرجانی پهناور، جنگلهای انبوه استوایی و فضای سبز بینظیر شهری؛ حاصل آب و هوای دلچسب مالزیست. اگر متقاضی زندگی در مالزی هستید، شما را به ادامهی این مطلب دعوت میکنیم. قرار است هر آنچه را که در پوسترهای جذاب طبیعت دیدهاید را در واقعیتهای مالزی کشف کنیم.
مالزی تخصص ماست؛ مشاوره شریف به پشتوانهی قریب به ۱۵ سال تلاش و تجربه در زمینهی اقامت مالزی، با بهروزترین اطلاعات کارشناسی و پیگیریهای مداوم، مفتخر به کسب آمار ۹۹% قبولی در پروندههای اقامتی مشتریان خود میباشد.
مختصری با معرفی موقعیت جغرافیایی مالزی
آب و هوای مالزی متأثر از موقعیت جغرافیایی این کشور در منطقه است. علاوه بر اینکه مالزی را روی نقشه در منطقهی استوا خواهید دید، واقعیت نهفتهای نیز در مالزی وجود دارد که آب و هوای آن را تحت تأثیر قرار میدهد. مالزی از 2 منطقه مجزا تشکیل شده است؛ منطقه Peninsular که در میان کشورهای سنگاپور و تایلند قرار گرفته و جزیره Borneo در شرق مالزی که در طول دریای چین جنوبی واقع شده است. با ترکیب زمینهای 2 منطقهی یاد شده، مالزی در حدود 330 هزار و 400 کیلومتر مربع وسعت دارد.
منطقه Peninsular که توسط ناحیهی Banjaran Titiwangsa به 2 ساحل شرقی و ساحل غربی تقسیم شده، از حاشیهی تایلند ـ مالزی در شمال تا ایالتهای جنوبی Negeri Sembilan امتداد دارد.
خاطرنشان میشود؛ شرق مالزی از نظر جغرافیایی، بسیار ناهموار است و نشیمنگاه رشتهکوههای متعددی است که هر دو ایالت را احاطه کرده است.
رشتهکوههای Crocker در ساباح که در امتداد کوههای Kinabalu قرار دارند، مقر بلندترین قله در جنوب شرق آسیاست. مرتفعترین قلهی آن در فاصله ۴،۰۹۳ متری بالاتر از سطح دریا قرار گرفته است.
سیل عظیم اروپاییها به مالزی
اگر تابحال به این فکر میکردید که اروپاییها برای سفر و گذراندن اوقات فراقت، کجا میروند؟ این مطلب را بخوانید.
تصاویر حیرتانگیزی از شاهکار طبیعت؛ همنشینی دریا و ساحل و جنگل و کوهستان در یک قاب، تمام آن چیزی است که مالزی را به مقصدی بینظیر برای تجدید قوا و روحیهی گردشگران و جهانگران تبدیل کرده است.
این شاهکار طبیعت از آب و هوای نسبتا گرم، بارانی و مرطوب مالزی نشأت میگیرد. به اعتقاد بسیاری از اروپاییها، مالزی؛ کشوری با آب و هوای مطبوع برای فرار از روزهای ابری دلتنگکننده و زمستانهای سرد و غمانگیز اروپاست.
بسیاری از آسیاییهای ساکن در اطراف این منطقه نیز، آب و هوای مالزی را تحسین میکنند؛ پس اگر همچنان برای زندگی در مالزی تردید دارید، دل را به دریا بزنید؛ اتفاقات خوبی در راه است!
آب و هوای مالزی را پیشبینی کنید!
جالب است بدانید؛ آب و هوای مالزی قابل پیشبینی است. خورشید هر روز در حدود ۱۲ ساعت در آسمان مالزی قرار دارد اما تنها در حدود ۶ ساعت در ارتفاعی قرار میگیرد که اشعهها و پرتوهای آن بسیار زیاد است.
در خصوص غالب دما نیز در این کشور باید گفت؛ با توجه به اوج موقعیت خورشید در ساعات یاد شده، درجهی حرارت به سرعت تا دمای ۳۲ درجه سلسیوس بالا خواهد رفت و تا بعدازظهر نیز باقی خواهد ماند.
در طول شبها نیز در مالزی؛ دما تا حدود ۲۳ درجه سلسیوس کاهش مییابد و این چرخه در سال ادامه دارد.
مالزی؛ کشوری با دو فصل
شاید ابتدا کمی تعجب کنید! چراکه تاکنون در کشوری چهارفصل زندگی کردیم و تجربهای از زندگی در کشوری با دوفصل را نداریم. البته باید در مالزی زندگی کنید، تا چنین تجربهای را لمس کنید.
همانطور که اشاره کردیم؛ مالزی کشوری با دو فصل مشخص است. این سرزمین در معرض بادهای موسمی بارانزاست. هجوم چنین ابرهای بارانی از سمت جنوب غربی ( آپریل تا اکتبر) و شمال شرقی ( اکتبر تا فوریه)، تعیین کنندهی آب و هوای غالب بر مالزیست.
ناگفته نماند؛ شدت نور خورشید به وسیلهی بادها و بارانهای موسمی از اقیانوس هند و دریای جنوبی چین به مقدار زیاد تعدیل میشود. در آپریل و نوامبر، میزان بارندگی به بالاترین میزان خود (بیش از ۲۵۰ میلیلیتر) میرسد.
باران در مالزی تقریبا همیشه به صورت طوفان، همراه با آذرخش و صاعقه است.
بارش باران در این کشور بیشتر در بعد از ظهر شروع شده و در حدود یک یا دو ساعت ادامه مییابد و پس از آن، آسمان آبی و خورشید نیز در آسمان دیده میشود.
تجربه آب و هوای بهاری در مالزی
جالبترین بخش این مبحث این است که؛ آب و هوای مالزی در هر منطقه به طور باورنکردنی متفاوت از بقیهی مناطق است.
از آنجا که آب و هوا در همه مناطق مالزی یکسان نیست، تفرجگاهها و اقامتگاههای کوهستانی با هوای خنک و بهاری میزبان شما خواهند بود.
خوشبختانه مناطقی با آب و هوای بهاری در سراسر کشور مالزی وجود دارد که مالزی را طور دیگری مینمایاند. از جملهی این مناطق میتوان به: تپه frasers، مناطق کوهستانی و سرسبز کامرون، سواحل زیبای پینانگ و جزایر لنکاوی اشاره کرد. مناطق یاد شده بسیار مشهور و مدرن بوده و دارای مناظر طبیعی چشمنواز و بینظیر است.
خاطراتی به یادماندنی با روزهای بارانی در مالزی
اگر تابحال تجربهی زندگی در مالزی را داشتهاید؛ حتماً با روزهای بارانی خاطرهها دارید. خاطراتی از قدم زدن در هوای پاک بعد از باران، بوی چمن خیس شده، فضای سبز شسته شده و خلاصه عطر نم خاک و در نهایت سواحلی آرام که زیاد نظارهگرش بودید. این تنها بخشی از خاطرهبازی در مالزی است.بیجهت نیست که مالزی به لحاظ آب و هوا در میان کشورهای دیگر رتبهی ششم را کسب کرده است.
آب و هوای مالزی تا دلتان بخواهد برایتان گفتنی دارد. تمام آنچه ذکر شد، آرامش بعد از طوفان است! بارندگیها اغلب دوساعته تمام میشود، پس اگر دلتان نمیخواهد در بارانهای طوفانی مالزی گیر کنید و شاهد آذرخش و ساعقههای خفن باشید، بهتر است در خانه بمانید. روزهای بارانی در مالزی، بخشی از روزمرگیهایتان خواهد بود؛ ولی نباید زیاد نگران آن بود، چراکه این بارندگیها به سرعت تمام میشود.
در رابطه با میزان رطوبت در مالزی بهتر است خودتان را برای زندگی در هوایی مرطوب آماده کنید. میزان رطوبت در مالزی را در حدود ۹۷% در روز و ۶۲% در شب، برآورد میکنند.
گفتنی است؛ اگر شما از یک منطقهی خشک به مالزی وارد میشوید، میزان رطوبت مالزی برای شما در ابتدا بسیار دلپذیر است و بعد از چند هفته نیز بدن شما به چنین رطوبتی عادت خواهد کرد.
T012221031639