ماه رمضان در مالزی یک فستیوال مذهبی و سنتی است. شور و نشاطی غیر قابل وصف در ماه مبارک رمضان در کشور مالزی جاری است، حتی اگر ندانسته در این ماه وارد مالزی شوید متوجه تفاوت در سبک زندگی مردم خواهید شد. در واقع رمضان در مالزی فرصتی برای افزایش همدلی و همبستگی جامعه اسلامی است، اگر قصد سفر به مالزی در رمضان دارید، این نوشته برای شما است.
می خوای بدونی برای ورود به مالزی چه ویزایی می خوای
رمضان در مالزی!
نهمین ماه از تقویم اسلامی ماه رمضان است که توسط مسلمانان در سراسر جهان به عنوان ماه روزه شناخته میشود. در ماه رمضان در مالزی مردم از طلوع فجر تا غروب آفتاب از خوردن غذا، نوشیدن مایعات، استعمال دخانیات و رفتارهای گناه آلود مانند دروغ گفتن و غیره خودداری میکنند. مسلمانان کشور مالزی نیز در طول 30 روز ماه مبارک از طلوع آفتاب تا غروب از خوردن و آشامیدن امساک میکنند.
دعا و تفکر معنوی بخش مهمی از ماه رمضان در مالزی است. بسیاری از مردم در این ماه بیشتر وقتشان را صرف تلاوت قرآن میکنند و تلاش دارند در طول یک ماه قرآن را به طور کامل تلاوت کنند.
آداب روزه داری در مالزی
روزه در مالزی نیز مانند همه جای دنیا آداب و ترتیب خودش را دارد. در مالزی روزه با سحری خوردن شروع شده و در غروب آفتاب و با خوردن افطار به پایان میرسد. با آیین روزهداری مردم مالزی در ماه رمضان آشنا شوید:
SAHUR یا غذای قبل از سحر
مسلمانان برای این که انرژی کافی داشته باشند قبل از طلوع آفتاب یک وعده غذا میخورند. در مالزی روزها چندان طولانی نیست و طول مدت روزه داری چندان بلند نیست.
گردشگران میتوانند سحور یا سحری خوردن را در هر مسجدی تجربه کنند. در دل شب و قبل از اذان صبح، بسیاری از رستورانها باز هستند و وعده سحری دارند. سحور یا سحری میتواند غذاهای مختلفی مانند پنکیک نارگیل یا بال مرغ باربیکیو یا ماکارونی پخته ساده یا پودینگ و نارگیل ذرت باشد.
BUKA PUASA یا افطار
روزهای ماه رمضان در مالزی با افطار که دقیقا مقارن با غروب آفتاب است به پایان میرسد. افطار بهترین زمان روزه داری است. مسلمانان همزمان با غروب آفتاب غذا میخورند و به اصطلاح روزهشان را افطار میکنند.
خرما اولین چیزی است که مسلمانان برای افطار آن را میخورد. پس از آن، عموماً برای نماز مغرب، چهارمین نماز از نمازهای پنج گانه، جمع میشوند و بعد از آن غذای اصلی سرو می شود.
افطار در زبان محلی به نام بربوکا پواسا شناخته میشود. در زمان افطار، مردم مالزی کار و برنامههای خود را تعطیل کرده و برای صرف افطار راهی خانه میشوند. یکی از جذابیتهای ماه مبارک رمضان در مالزی سفرههای افطار است. در این ماه مقارن به غروب آفتاب شاهد سفرههایی خواهید بود که به طور همزمان در همه جا گسترده شده است. از آداب افطار در مالزی این است که مردم در کنار دوستان و آشنایان و اقوام روزه خود را افطار میکنند.
از آنجا که رمضان ماه بخشش است، همه چیز برای غیر مسلمانان نیز فراهم است و هیچ محدودیتی برای شرکت در افطار برای غیر روزه داران و سایر اقوام و ادیان وجود ندارد. بنابراین اگر در تعطیلات با خانوادهای مسلمان ملاقات کردید، تعجب نکنید اگر بعد از غروب آفتاب از شما دعوت کنند با آنها غذا بخورید.
اخذ ویزای توریستی برای سفر کوتاه مدت به مالزی
آداب افطار بوکا پواسا “افطار” در مالزی
- افطار با خرما: به طور معمول، مردم مالزی با خوردن خرما، آب یا آب نارنگی افطار خود را شروع میکنند.
- احترام به زمان: مردم مالزی به دقیقاً در زمان غروب خورشید افطار کردن اهمیت میدهند.
- دعا: پیش از افطار، مردم معمولاً دعا میکنند.
- مشارکت در افطار جمعی: بازارهای افطار یکی از اجزای مهم فرهنگی مالزی در ماه رمضان است که در آن افراد مختلف با هم افطار میکنند.
- میزبانی از دیگران: بسیاری از خانوادهها و کسب و کارها از دیگران برای افطار دعوت میکنند.
- صدقه دادن: بسیاری از مردم مالزی در این ماه به صدقه دادن بیشتر اهمیت میدهند، خصوصاً قبل از افطار.
- رعایت سلامتی: تمایل زیادی وجود دارد که افطار با غذاهای سالم و تازه ترکیب شود.
- خوردن غذاهای شیرین محلی: بسیاری از غذاهای محلی که در افطار سرو میشوند، نشانگر فرهنگ مالزی هستند.
مساجد در ماه مبارک رمضان
ماه رمضان در مالزی مسجدها پررونقتر از همیشه است. دیدن مسجدهای شلوغ و مملو از روزه داران، برای بسیاری از گردشگران مایه شگفتی است. واقعیت این است که در این ماه مردم بیشتر وقت خود را صرف دعا و تلاوت قرآن میکنند و کجا بهتر از مساجد مالزی!
پس از برگزاری نماز و دعا، معمولاً سخنرانی مذهبی برگزار می شود که برای عموم نیز آزاد است. اگر در ماه رمضان از یکی از مساجد زیبا دیدن می کنید، حتی ممکن است از شما دعوت شود تا در میهمان سفره های افطار شوید.
آشنایی با کشور مالزی
سه بخش اصلی ماه مبارک رمضان
ماه رمضان در مالزی سه بخش اصلی دارد. هر کدام از این سه مرحله در مالزی ملاحظات و معانی خاص خود را دارند.
- شروع ماه رمضان
- شب قدر
- و عید فطر یا هاری رایا
شروع ماه رمضان
ماه رمضان در مالزی به طور معمول حدود یک روز پس از ماه نو آغاز می شود. زمان شروع ماه رمضان ثابت نیست و دانشمندان اسلامی هر سال باید روز دقیق آن را براساس مطالعات نجومی محاسبه کنند. توجه داشته باشید: در جوهور، کداه و مالاکا، شروع ماه رمضان یک تعطیل رسمی است و برای عموم مردم یک روز تعطیل است. مدارس و اکثر مشاغل نیز تعطیل هستند. با تقویم ماه رمضان در مالزی آشنا شوید:
سال | تاریخ |
2018 | 17 می |
2019 | 6 می |
2020 | 24 آوریل |
2021 | 13 آوریل |
2022 | 3 آوریل |
2023 | 23 مارس |
2024 | 11 مارس |
2025 | 1 مارس |
شب قدر
شب قدر مقدسترین شب در طول سال برای مسلمانان است. بر اساس اعتقادات اسلامی، شب قدر شبی است که در آن قرآن بر حضرت محمد (ص) نازل شده و مسلمانان معتقدند که این شب «بهتر از هزار ماه است»،در این شب مسلمانان به عبادت خدا و راز و نیاز میپردازند.
می خوای به مالزی مهاجرت کنی؟
جشن هاری رایا و پایان ماه رمضان
پس از پایان ماه رمضان در مالزی و در اولین روز شروع ماه جدید، مسلمانان روز عید فطر را جشن میگیرند. هاری رایا آیدیلفیتری یکی از دو جشن مهم مسلمانان است که پایان ماه مبارک را نشان میدهد. در این زمان جشنهای زیادی در مالزی برپاست و فرصت بسیار خوبی برای معاشرت با مردم محلی است.
بودن در مالزی هنگام جشن هاری رایا نوعی خوش شانسی است. چون تجربهای متفاوت از جشن های مسلمانان را خواهید دید. تهیه غذاهای خوشمزه و لذیذ بهترین بخش این جشن است. مسلمانان لباس نو میپوشند، به عزیزانشان هدیه میدهند، همه به مسجد رفته و نماز می خوانند و در کنار هم شاد و خوشحال هستند.
برای غیر مسلمانان، هاری رایا یک زمان هیجان انگیز برای پیوستن به دوستان مسلمان است که نشان دهنده پایان ماه رمضان است.
به طور سنتی، سه روز اول هری رایا باید با اقوام و دوستان نزدیک سپری شود، با این حال بسیاری از خانوادهها در طول ماه خانههای خود را باز میکنند تا هر کسی، مسلمان یا غیر مسلمان، بیاید و از غذا، تفریح و خنده با آنها لذت ببرد.
به خاطر تعطیلات هاری رایا در دین مالزی، شهرها ممکن است کمی خلوت به نظر برسند زیرا بسیاری از مسلمانان برای دیدار با خانواده خود به زادگاهشان سفر می کنند.
غذاهای مالزی در جشن هاری رایا
غذاهای مالزی که در جشن هاری رایا میبینید را به هیچ قیمی از دست ندهید! چون این خوراکیهای خوشمزه را فقط در این زمان میتوانید پیدا کنید:
- کتپوت
کتپوت یکی از مواد غذایی است که همه مشتاقانه منتظر آن هستند و صادقانه بگوییم، بدون آن شرکت در جشن هاری رایا ممکن نخواهد بود. کتپوت برنج فشرده ای است که در برگ های نارگیل به شکل الماس پیچیده شده و پخته می شود.
این غذا معمولاً با گوشت گاو (گوشت پخته شده با شیر نارگیل و ادویههای مالایی) و ساتای (گوشت کبابی سیخشده) با برشهای خنک خیار سرو میشود.
- لمانگ
یکی دیگر از غذاهای خوش طعم هاری رایا در مالزی لمانگ است. لمانگ نوعی برنج نارگیلی چسبناک است که در برگ های موز معطر پیچیده شده، سپس در چوب های توخالی بامبو پر شده و روی آتش برشته می شود. ماه رمضان در مالزی با این غذا رنگ و بوی دیگری پیدا میکند.
- دودول
مواد تشکیل دهنده دودل شیر نارگیل، شکر نیشکر و آرد برنج است. از هر محلی که بپرسید این حرف را خواهید شنید: «درست کردن دودل کار سختی است.»
چندین ساعت باید روی آتش این غذا را هم بزنید تا محصول نهایی به دست آید. خوردن این غذای خوشمزه را در ماه رمضان در مالزی از دست ندهید.
- بوبور لامبوک
بوبور لامبوک نوعی سوپ است که در ماه رمضان در مالزی و در جشن هاری رایا بسیار محبوبیت دارد. انیسون، هل، دارچین و فلفل سیاه، و ادویهجات محلی! با توجه به منطقهای که در آن هستید دستور پخت این غذا متفاوت است. رسپی اصلی این غذا سبزیجات و گوشت پخته شده است.
- لونتانگ
Lontong یک غذای شگفت انگیز هاری رایا است که ریشه در اندونزی دارد. این غذا نوعی سوپ نارگیل است که ترکیبی از ناسی، سبزیجات و گوشت است. این غذای خوشمزه در پایه شیر نارگیل سرو میشود. برخی از آشپزها از سس بادام زمینی برای تهیه این سوپ خوشمزه استفاده میکنند، برخیها هم تمپه یا یک تخم مرغ آب پز را اضافه کرده و با کیک برنجی آن را سرو میکنند.
بازار رمضان در مالزی
اگر ماه رمضان را برای سفر به مالزی انتخاب کردید، حتما سری به بازارهای رمضان بزنید. بازار یک ماهه در بسیاری از شهرها و جوامع مسلمان در همه جای مالزی، راه اندازی شده و مواد غذایی مورد نیاز مسلمانان را به فروش میرسانند.
بازارهای رمضان در مالزی بسیار بزرگ و متنوع است و هر چیزی را که تصور کنید در این بازار پیدا خواهید کرد. انواع مختلف برنج، غذاهایی مانند کرابو، برنج داگانگ، ناسی لماک، ناسی بریانی و ناسی آمبنگ را حتماً امتحان کنید.
بازار ماه مبارک فقط مختص مسلمانان نیست و هر کسی می تواند از غذاهای خوشمزهای که در این بازار ارائه میشود وارد شود و غذا بخورد. یادم می آید سال گذشته یک گروه توریستی برای صبحانه هر روز از بازار بازدید کردند. دلیلی برای رفتن به یک رستوران وجود نداشت، هر چیزی که آنها می خواستند همانجا بود.
در بازارهای رمضان خودتان را مهمان غذاهای لذیذ محلی از شیرین تا شور کنید و طعمها و مزههای جدید را بچشید. popia goreng، kuih puteri mandi، pulut panggang غذاهایی هستند که در زمانهای عادی در مالزی اثری از آنها پیدا نخواهید کرد. از نوشیدنی های سرد نیز غافل نشوید که ترکیبی از میوههای استوایی مالزی است. بازارهای رمضان معمولاً ساعت 4:30 صبح باز می شود و حدود ساعت 7:30 صبح بسته می شود. از ساعت 4 بعدازظهر دوباره باز می شود تا مردم بتوانند آنچه را که برای افطار نیاز دارند تهیه کنند.
برای اقامت در مالزی
تأثیر ماه رمضان برای سفر به مالزی
ماه رمضان در مالزی به خاطر آداب و آیینهایی که وجود دارد؛ تغییرات زیادی در سبک زندگی و رفتار مردم خواهید دید. ساعت ورود و خروج به مکانهای گردشی هم تغییر کرده و حتی برخی از رستورانها در طول روز به خاطر روزه داری سرویس ارائه نمیدهند.
نه این که فکر کنید در روزهای ماه رمضان هیچ غذایی در مالزی پیدا نمیشود، رستورانهای چینی و سایر رستورانهای غیرمسلمان تقریباً در همه جا باز هستند. البته در برخی ایالتها مثل Kelantan، Kedah، Kuala Terengganu غذاخوریهای کمتری پیدا خواهید کرد.
از سوی دیگر جاذبهها، فروشگاهها و حتی بارها و کلوپ های شبانه در ماه رمضان در مالزی در اکثر شهرها و شهرکها باز هستند، در حالی که شهرها و روستاهای کوچکتر معمولاً در طول روز ساکتتر و خاموشتر هستند،
در ماه مبارک رمضان مالزی، بازارهای ویژه غذا در اکثر شهرها و محلهها برپا است و شما شاهد مجموعهای از غذاهای سنتی مالزیایی خواهید بود که در زمانهای دیگر پیدا نخواهید کرد. غذاهایی مانند لاکسا جوهور نوعی غذای خانوادگی محسوب میشود. لاکسا غذایی است که به ندرت در رستورانها فروخته می شود.
نکاتی برای سفر به مالزی در ماه رمضان
اگر در ایام مذهبی مانند ماه مبارک رمضان، قصد سفر به مالزی را دارید به این نکات توجه کنید تا خاطرات فراموش نشدنی در دفتر زندگیتان ثبت کنید:
- برای سفر به مالزی در ماه رمضان باید به حریم روزه داران احترام بگذارید.
- سعی کنید لباس های غیر رسمی و کوتاه که بدن را زیاد نشان می دهند نپوشید.
- برای احترام به مسلمانان مالزی، پیشنهاد می شود که در فضای عمومی سیگار نکشید.
- به خاطر بازگشت بسیاری از مسلمانان به خانهها برای افطار، جریان ترافیک ممکن است افزایش یابد. پس بهتر است برنامههای تفریحی خود را برای قبل یا بعد از زمان افطار برنامه ریزی کنید.
- نکته جذاب دیگر در ماه رمضان مالزی، بازارهایی است که به فروش غذاهای محلی متنوع می پردازند. حتما از این فرصت استفاده کنید و چندین نوع از این غذاهای تازه و لذیذ را امتحان کنید!
سؤالات متداول
1- آیا در ماه رمضان میتوان به مالزی سفر کرد؟
2- چه زمانی روزه مردم مالزی شروع و پایان مییابد؟
3- آیا کسانی که روزه ندارند باید در مالزی به قوانین خاصی در ماه رمضان توجه کنند؟
4- در ماه رمضان، ساعت کاری در مالزی تغییر می کند؟
بله، بسیاری از شرکت ها و موسسات در ماه بسیاری از شرکت ها و موسسات در ماه رمضان ساعات کاری خود را کاهش می دهند تا به کارمندان فرصت دهند تا بتوانند نماز عصر را به جا آورده و برای افطار آماده شوند.
https://simplyenak.com/traveling-during-fasting-month
https://www.timeanddate.com/holidays/malaysia/ramadan-start