تحصیل در خارج، تجربهای متفاوت از درس خواندن در محیطی خارج از محل زندگی شما است. تحصیل در خارج از کشور، مثل ورود به یک اقیانوسی وسیع، جایی که قرار است با چالشها و فرصتهای بیشماری روبرو شوید! شروع یک ماجراجویی هیجانانگیز برای رویایی با فرهنگ، زبان، دانش و شخصیتهای جدید! جایی که جهانبینی و دیدگاه شما به صورت چشمگیری تغییر پیدا خواهد کرد. درس خواندن در خارج از محیط اصلی زندگیتان، همراه با تجربههای متفاوت و چشمگیری در زندگی شما است. برای کسب دستاوردهای بزرگ در حرفه و زندگیتان فرصت را از دست ندهید.
دلت می خواد مالزی تحصیل کنی؟
چرا تحصیل در خارج از کشور
اگر دوست دارید دستاوردهای بزرگی در حوزه تحقیقات و پژوهش داشته باشید، با افرادی با تجربه و دانش بالا از سراسر جهان آشنا شوید؛ برای تحقیق و پژوهش به منابع تخصصی و سمینارهای علمی دسترسی داشته باشید، برای درس خواندن در خارج از کشور پیشقدم شوید.
تحصیل در خارج با فرصتها و تجربیات جدیدی همراه است. برقراری ارتباط با افراد از فرهنگها و زبانهای مختلف، و رویایی با شرایط و چالشهای جدید!
درس خواندن در خارج از محل زندگی میتواند به افزایش مهارتهای زبانی، فرهنگی و اجتماعی شما افزوده و شرایط و نیازهای بینالمللی بازار کار را به شما نشان میدهد، طوری که به فرصتهای شغلی جهانی بیشتری دسترسی خواهید داشت.
تحصیل در مالزی
مزایا و معایب تحصیل در خارج از کشور
هر کاری مزایا و معایب خودش را دارد. با مزایا و معایب درس خواندن در کشورهای دیگر آشنا شوید.
مزایای تحصیل در خارج از کشور
- دسترسی به دانشگاههای معتبر با رنکینگ و رتبه جهانی بالا
- تجربه زندگی در فضای اینترنشنال که منجر به یادگیری زبان، فرهنگ و ارتباطات فعال با افراد از سراسر جهان میشود.
- افزایش شانس فرصتهای شغلی ممتاز و جهانی
- توسعه مهارتهای شخصی و فردی.
معایب تحصیل در خارج از کشور
- صرف هزینههای بالاتر نسبت به درس خواندن در داخل کشور
- دوری از خانواده و تحمل فشار روانی دلتنگی
- رویایی با موانع فرهنگی، دینی و اجتماعی
- چالش و مشکلات امنیتی
- سختی تأمین مکانی برای زندگی
11 مرحله برای اخذ پذیرش از دانشگاه های خارج
مراحل تحصیل در خارج از کشور با توجه به مقصد انتخابی شما ممکن است شرایط متفاوتی داشته باشد. ضمن آن که مقطع و دوره تحصیلی شما نیز ممکن است این چرخه را کمی تغییر دهد. با این وجود مراحل عمومی درس خواندن در خارج از کشور به این شرح است:
- قدم اول جستجوی کشور و دانشگاه مورد نظر است.
- قدم بعدی انتخاب دوره تحصیلی مانند کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا.
- بررسی شرایط پذیرش
- جمعآوری مدارک لازم شامل مدارک تحصیلی، مدارک زبان و … .
- ثبت نام اولیه و تأیید اطلاعات شخصی و تحصیلی.
- اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی شامل تأیید اطلاعات مالی و پرداخت هزینههای مربوطه.
- پرواز به کشور مقصد و تأمین مسکن و سایر نیازهای زندگی
- ثبت نام در دانشگاه و شروع دوره تحصیلی.
- حضور در کلاسهای درسی و انجام فعالیتهای علمی، آموزشی
- انجام تحقیق و پژوهش و ارائه پایاننامه در پایان دوره تحصیلی.
- دریافت مدرک معتبر و پایان دوره تحصیل در خارج از کشور
هزینه تحصیل در خارج
پرداخت هزینه تحصیل در خارج از کشور بستگی به کشور و دانشگاهی دارد که از آن پذیرش گرفتهاید. هر چند معیارهای زیادی مانند نوع دوره تحصیلی، مدت زمان تحصیل و سطح زندگی د رتعیین هزینه تحصیل در خارج از کشور دارد با این حال، برای اطلاعات بیشتر به طور خلاصه هزینههای مربوط به تحصیل در برخی از کشورهای پرطرفدار را برایتان لیست میکنیم.
پردرآمدترین رشته های تحصیلی مالزی
هزینه تحصیل در کشورهای پرطرفدار
- هزینه تحصیل در ایالات متحده و دانشگاه های آن بسیار متفاوت است و میتواند بین 20,000 تا 70,000 دلار در سال متغیر باشد.
- هزینه تحصیل در دانشگاه های کشور کانادا به طور معمول بین 15,000 تا 35,000 دلار در سال است.
- هزینه تحصیل در انگلستان و دانشگاههای بریتانیایی بین 15,000 تا 30,000 دلار در سال است.
- هزینه تحصیل در دانشگاههای استرالیایی میتواند بین 20,000 تا 37,000 دلار در سال برایتان تمام شود.
- هزینه تحصیل در دانشگاههای فرانسه معمولاً بین 2,000 تا 10,000 دلار در سال است.
تحصیل در خارج از کشور به صورت رایگان
بسیاری از دانشجویان در ایران و سراسر جهان به دنبال فرصتهایی هستند تا بتوانند تحصیلات خود را در کشورهای دیگر ادامه دهند. با این حال، هزینه تحصیل در خارج از کشور یکی از موانع اصلی برای بسیاری از آنها است. خبر خوب این که کشورهای بسیاری هستند امکان تحصیل رایگان برای دانشجویان بین المللی فراهم کردهاند. البته باید توجه داشته باشید که پرداخت هزینههای زندگی و سایر هزینههای مربوط به تحصیل برعهده دانشجو است.
راههایی برای تحصیل ارزان در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور با هزینههای اندک از چندین روش امکانپذیر است. با روشهای کاهش هزینه درس خواندن آشنا شوید:
- انتخاب دانشگاههایی که به دانشجویان خارجی تخفیف شهریه میدهند.
- شرکت در برنامههای تبادل دانشجو و انتقال اعتبار
- اشتفاده از بورسیههای تحصیلی
- کار کردن در حین درس خواندن در حوزه تخصصی خود
بهترین کشورها برای تحصیل رایگان
- آلمان، تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان رایگان است.
- فنلاند، با پرداخت حداقلی شهریه در برخی مقاطع تحصیلی میتوانید تحصیل ارزان داشته باشید.
- دانمارک، تحصیل در مقطع دکتری و فوق دکتری با حداقل هزینهها امکان پذیر است.
- نروژ، برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس و دکتری میتوانید تحصیل رایگان در نروژ را تجربه کنید.
شما میتوانید کشورهای بیشتری را در مطلب تحصیل رایگان بخوانید.
تحصیل در خارج از کشور بدون کنکور
خیلی از دانشجویان هستند که رد شدن از سد کنکور برایشان معضل است. کشورهای زیادی در دنیا هستند که به دانشجویان اجازه میدهند بدون شرکت در کنکور یا آزمون ورودی درس بخوانند. برای مثال برخی از دانشگاههای مالزی، آلمان، فرانسه و هلند برای پذیرش دانشجویان خارجی در مقطع لیسانس یا کارشناسی نیازی به قبولی در کنکور ندارند.
برخی شرایط تحصیل در دانشگاه های بدون کنکور
- سابقه تحصیلی
- رزومه
- قبولی در مصاحبه
- شرط معدل
- شرکت و قبولی در دوره پیش دانشگاهی
کشورهایی که امکان تحصیل بدون کنکور در آن فراهم است
- آلمان، برخی دانشگاه های کشور آلمان، برای پذیرش دانشجویان جدید تنها به اخذ مدارک تحصیلی و کسب حداقل شرایط آموزشی اکتفا میکنند.
- هلند، برخی دانشگاه های هلند برای پذیرش در بعضی از رشتهها از رزومه و سوابق تحصیلی قبلی دانشجویان استفاده میکنند.
- فرانسه، برای ورود به برخی دانشگاههای فرانسه نیاز به شرکت در آزمون کنکور نیست! برای پذیرش به تحصیل در دانشگاههای فرانسه، باید مدارک تحصیلی و رزومه مرتبط با رشته تحصیلی خود را ارائه دهید.
- سوئد، بعضی از دانشگاههای کشور سوئد برای پذیرش دانشجو به جای آزمون کنکور، از شاخصهای مانند معدل دبیرستانی، سوابق کاری و تحصیلی قبلی و همچنین نامه توصیه استفاده میکنند.
- مالزی، در بسیاری از دانشگاه های مالزی شرط پذیرش معدل و رزومه تحصیلی دانشجو است و نیازی به شرکت در کنکور ندارید.
تحصیل در خارج از کشور بدون مدرک زبان
اگر نداشتن مدرک زبان انگلیسی مهمترین مانع شما برای تحصیل در خارج از کشور است، باید بدانید در برخی از کشورها میتوانید بدون مدرک زبان انگلیسی تحصیل کنید. با این پیش شرط که پس از پذیرش دانشگاه یادگیری زبان انگلیسی را شروع کرده و مدارک لازم را تهیه کنید.
در واقع برخی دانشگاهها برای پذیرش از شما مدرک زبان آیلتس یا تافل نمیخواهند. هرچند این به معنای عدم نیاز به یادگیری زبان انگلیسی برای تحصیل نیست! در واقع برای تحصیل در برخی رشتههای دانشگاهها باید تست تعیین سطح بدهید؛ یا به حداقل سطح زبان انگلیسی تسلط داشته باشید.
در نهایت باید بدانید، با توجه به اینکه زبان انگلیسی به عنوان زبان بین المللی و تخصصی بسیاری از رشتههای تحصیلی دنیا است؛ برای زندگی و تحصیل در دانشگاههای خارجی نیاز به یادگیری زبان انگلیسی دارید؛ ولی در برخی کشورها داشتن مدرک زبان معیاری برای پذیرش دانشگاه نیست.
کشورهایی که بدون مدرک زبان می توان در آن درس خواند
تقریباً در همهی کشورهای دنیا، برای پذیرش به دانشگاهها نیاز به آیلتس یا تافل دارید. با این حال، در برخی کشورها، دانشگاههایی هستند که شرایط تحصیل بدون مدرک زبان را فراهم نمودهاند؛ از جمله:
- کشور کانادا، در بعضی از دانشگاههای کانادا، به جای آیلتس یا تافل، میتوانید مدارک دیگری مانند CAEL (Canadian Academic English Language) ارائه دهید.
- کشور آمریکا، در بعضی از دانشگاههای آمریکایی، به جای آیلتس یا تافل، میتوانید مدرک TOEIC (Test of English for International Communication) بدهید.
- دانشگاههای بریتانیا مانند دانشگاه بریستول، مدارک دیگری مانند “IELTS Indicator” و “Duolingo English Test” را میپذیرند.
- کشور مالزی؛ بسیاری از دانشگاه های مالزی پس از پذیرش فرصت یک سالهای به دانشجویان میدهند تا مدرک زبان مورد نیاز را کسب کنند.
تحصیل در خارج بدون پایان خدمت
یکی از چالشهای پیش روی پسران، معافیت تحصیلی و عدم داشتن کارت پایان خدمت است. و چالش بعدی معضل خروج از کشور است. برای همین بسیاری از پسران به دنبال تحصیل در کشورهایی هستند که نیازی به کارت پایان خدمت نداشته باشند.
مسئله پایان خدمت بستگی به قوانین و مقررات کشور مورد نظر برای پذیرش دانشجویان بینالمللی دارد. در برخی کشورها مثل ایران، داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت سربازی به عنوان شرط لازم برای پذیرش ورود به دانشگاه است.
اما هستند کشورهایی که نیازی به این مدرک نداشته و شما میتوانید دوران تحصیل خود را بدون دغدغه از دوران پایان خدمت سپری کنید.
به طور مثال در صورتی که دانشجوی دوره تحصیلی PhD در کشورهایی مانند آلمان، فرانسه و … باشید، میتوانید بدون داشتن کارت پایان خدمت به تحصیل ادامه دهید. در این کشورها، برای پذیرش به برنامههای PhD، عموماً نیاز به کارت پایان خدمت ندارید و با توجه به سابقه تحصیلی و تجربه شغلی خود میتوانید به دوره تحصیلی PhD پذیرفته شوید.
تحصیل در خارج از کشور با مدرک دیپلم
در بسیاری از کشورها، میتوان با مدرک دیپلم درس خواندن در مقطع کارشناسی را شروع کرد. در صورت نداشتن مدرک دیپلم میتوانید با شرکت در دوره های پیش نیاز مانند پیش دانشگاهی، شرایط اخذ پذیرش دانشگاه را کسب کنید.
برای تحصیل در کشورهای اروپایی مانند فرانسه، آلمان، اسپانیا و ایتالیا، کانادا، استرالیا، نیوزلند و برخی کشورهای آسیایی مانند ژاپن و کره جنوبی علاوه بر داشتن مدرک دیپلم باید شرایط خاصی را رعایت کنید.
در بعضی از کشورها، مثل آمریکا و انگلستان، داشتن مدرک دیپلم به تنهایی کافی نیست و برای ورود به دانشگاههای این کشورها باید ابتدا آزمونهایی مانند SAT و TOEFL را با موفقیت گذرانده و حداقل نمرهی لازم را کسب کنید.
بهترین ویزا برای تحصیل در خارج از کشور
برای تحصیل در هر کدام از کشورهای دنیا نیازمند اخذ ویزا هستید. نوع ویزای مورد نیاز برای تحصیل در خارج از کشور، به کشور مبدأ و مقصد شما بستگی دارد. در اکثر کشورها، دانشجویان بینالمللی باید یک ویزای تحصیلی دریافت کنند تا بتوانند در آن کشور به تحصیلات خود ادامه دهند.
در بسیاری از کشورها، ویزای تحصیلی به عنوان یک ویزای موقت برای دانشجویان صادر میشود و برای مدت مشخصی، معمولاً بین چند ماه تا چند سال، اعتبار دارد. ویزای تحصیلی معمولاً به شرطی صادر میشود که دانشجویان به شیوه قانونی در حال تحصیل باشند و از دانشگاه مورد نظر پذیرش داشته و تأیید اطلاعات مالی داشته دارند.
سؤالات متداول برای تحصیل در خارج از کشور
1- چگونه میتوان با مدرک دیپلم در خارج از کشور تحصیل کرد؟
2- آیا برای تحصیل در خارج از کشور نیاز به مدرک زبان انگلیسی هست؟
3- هزینه درس خواندن در دانشگا های خارجی چقدر است؟
هزینه تحصیل در خارج از کشور بستگی به کشور مورد نظر و دورهی تحصیلی شما دارد. هزینههای درس خواندن شامل شهریه دانشگاه، هزینه زندگی و هزینههای دیگر مانند بلیط پرواز و بیمه است.