تحصیل در مالزی با وجود تمام مزیتهایی که دارد برای اغلب متقاضیان با دغدغههایی همراه است که مهمترین آنها دوری از خانواده میباشد. بسیاری از دانشجویان و مراجعه کنندگان مشاوره شریف، فکر تنها بودن در کشور بیگانه و دوری از والدین خود را به شکل ترسی نهفته همراه خود دارند. به عبارتی پای رفتن دارند ولی دلِ کندن ندارند. اگر خودتان را آماده میکنید تا دیر یا زود با چنین تفکراتی مواجه شوید، حتماً این مطلب را بخوانید. ما به شما این مژده را میدهیم که با اخذ ویزای همراه مالزی برای عزیزانتان، دیگر در مالزی تنها نخواهید بود.
ویزای همراه مالزی چیست؟ و چه فرقی با ویزای تحصیلی یا ویزای دانشجویی دارد؟ چطور میتوانم ویزای همراه بگیرم؟ اگر بدنبال پاسخ این قبیل سؤالات هستید، این مقاله برای شماست…
ویزای همراه مالزی Dependent Pass چیست؟
همراهی مسافر تا فرودگاه جدا از بحث شگون و … دلگرمی بزرگی است؛ بخصوص اگر یک سفر تحصیلی باشد که در این خصوص چند سالی را باید به انتظار مسافرتان بنشینید. خبر خوش اینکه؛ اگر دلبندتان را برای تحصیل در مالزی راهی میکنید؛ میتوانید برای خودتان هم ویزای همراه مالزی بگیرید و مسافرتان را تا خود مالزی بدرقه کنید! ولی آیا میدانید که با اخذ ویزای همراه مالزی شما نیز میتوانید همزمان با اقامت تحصیلی فرزند یا همسرتان در مالزی همراهش باشید.
ویزای همراه مالزی (Dependent Pass)، نوعی مجوز اقامت است و فقط به همراهان افرادی که قصد تحصیل در مالزی دارند، تعلق میگیرد.
انواع Dependent Pass
- ویزای همراه دانش آموزی
- ویزای همراه دانشجویی
شرایط اخذ ویزای مالزی برای ایرانیان
۱- ویزای همراه دانشآموزی مالزی
در این نوع از ویزای همراه، دانش آموز میتواند برای مادرش درخواست Dependent Pass بدهد.
در موارد خاص مانند متارکهی والدین، درصورتیکه حضانت فرزند با پدر باشد با ارائهی حکم قانونی حضانت فرزند و همچنین موافقتنامهی کتبی از طرف مادر وی این ویزا به پدر تعلق میگیرد.
چگونگی اخذ ویزای همراه دانش آموزی
- ابتدا همراه دانش آموز باید برای اخذ ویزای سوشیال اقدام کند تا بتواند وارد خاک مالزی شود.
- در خاک مالزی پس از اینکه دانش آموز ویزای تحصیلی مالزی خود را دریافت کرد، پاسپورت همراه وی را به مدرسهی محل تحصیل دانشآموز ارائه میکنند.
- مدرسهی فوق تمام کارهای صدور ویزای همراه دانش آموزی را انجام میدهد؛ بنابراین نیازی به مراجعه به ارگان خاصی ندارید.
راهنمای جامع دریافت ویزای دانش آموزی مالزی
۲- ویزای همراه دانشجویی مالزی
ویزای همراه دانشجویی مالزی به افرادی تعلق میگیرد که فرزند یا والدینشان در حال تحصیل کارشناسی در مالزی یا گذراندن تحصیلات تکمیلی در دانشگاه های مالزی میباشد.
دانشجویان درحال تحصیل در مالزی طبق قوانین و ویژگیهای زیر، میتوانند نسبت به صدور این ویزا در مالزی اقدام کنند.
چگونگی اخذ ویزای همراه دانشجویی مالزی
- در صورت مجرد بودن، میتوانند برای والدین خود Dependent Pass بگیرند.
- در صورت متأهل بودن، میتوانند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود ویزای همراه بگیرند.
- در صورت متأهل بودن، امکان اخذ همزمان ویزا برای والدین و همسر و فرزندان وجود ندارد.
- امکان دریافت Dependent Pass برای خواهر و برادر وجود ندارد.
شرایط اخذ ویزای همراه دانشجویی
- برای گرفتن ویزای همراه باید جزو وابستگان درجه یک فردی باشید که دارای ویزای تحصیلی در مالزی است.
- فردی که ویزای تحصیلی مالزی دارد حتماً باید دانشجوی مقطع کارشناسی یا تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد یا دکتری) در دانشگاههای مالزی باشد.
- دانشجویان ایرانی میتوانند در مقطع کارشناسی برای خانواده ویزای همراه بگیرند و البته این منوط به موافقت اداره مهاجرت است.
- تمام دانشگاههای مالزی (دولتی و خصوصی) در مقطع تحصیلات تکمیلی برای خانوادهی دانشجویان (همسر و فرزندان زیر سن قانونی) روادید صادر میکنند.
مراحل اخذ ویزای همراه دانشجویی
1- فرد دانشجو در ایران میبایست برای گرفتن ویزای دانشجویی مالزی اقدام کند.
2- دانشجو پس از گرفتن اپروال ویزا (نامهی تأییدیه) میتواند برای اخذ ویزای سوشیال برای خود و همراهانش اقدام کند تا بتوانند وارد خاک مالزی شوند.
3- دانشجو با مراجعه به دانشگاه محل تحصیل در مالزی و ارائهی پاسپورت خود، برای دریافت ویزای دانشجویی و ویزای وابسته به آن باید از طرف دانشگاه اقدام کند.
4- پس از اینکه دانشجو موفق به دریافت ویزای خود شد میبایست از دانشگاه نامهی اشتغال به تحصیل بگیرد. (گرفتن نامهی اشتغال به تحصیل برای گرفتن ویزای همراه الزامی است.)
5- همراهان میتوانند با مراجعه به ادارهی گذرنامه و ارائهی نامهی اشتغال به تحصیل دانشجو و مدارک ترجمهی شناسنامه و پاسپورت خود نسبت به صدور این نوع روادید اقدام کنند.
اخذ ویزای دانشجویی مالزی
قوانین جدید ورود به مالزی برای دارندگان Dependent Pass!
دارندگان Dependent Pass نیز از اقشاری بودند که محدودیتهای ورود به مالزی در دوران کرونا را تجربه کردند. با اولین تصمیمات دولت پیرو بازگشایی مرزهای مالزی، دارندگان ویزای همراه میبایست تحت مراقبها و قوانین پیشگیرانهای وارد مالزی میشدند!
خوشبختانه با نزول بیماری کرونا در مالزی، خبر بازگشایی کامل مرزهای مالزی از اول آوریل و رفع محدودیتهای قرنطینه برای مسافران خارجی را از رسانههای مالزی دنبال کردیم. اول آوریل مصادف با 12 فروردین 1401 و همزمان با آغاز ماه مبارک رمضان است و بهترین زمان ممکن برای ورود به مالزی!
همزمان با بازگشایی مرزهای مالزی از 12 فروردین 1401، دارندگان ویزای همراه مالزی نیز مشروط بر واکسیناسیون کامل (حداقل دو دوز) و همراه داشتن تست پی سی آر منفی (برای فرودگاه)، میتوانند بدون نیاز به اخذ مجوز ورود به مالزی و بدون قرنطینه در فرودگاه کوالالامپور، وارد مالزی شوند.
البته این قوانین مربوط به دوران اوج بیماری بود و در حال حاضر دیگر هیچ نیازی به رعایت قوانین گفته شده وجود ندارد. بیانیه مورخ 4 آگوست 2022 مدیر کل وزارت بهداشت مالزی حاکی از رفع این قوانین است.
- مسافران و دانشجویان دیگر نیازی به تست تشخیص کرونا (کووید 19) قبل از خروج و هنگام ورود به مالزی ندارند.
- هیچ دستور قرنطینهای برای مسافران ورودی به فرودگاه کوالالامپور یا سایر شهرهای مالزی وجود ندارد.
- برای ورود به مالزی نیاز به ارائه واکسیناسیون نیست و باید تابع الزامات شرکت های هواپیمایی باشند.
- مسافران برای ورود به مالزی نیازی به تکمیل اطلاعات کارت مسافر در برنامه ی MySejahtera نیستند.
فردی که ویزای همراه داره راحت میتونه کار کنه؟