اطلاع از قوانین کشور مالزی فقط برای کسانی نیست که قصد تحصیل یا زندگی در مالزی را دارند، دانستن قوانین این کشور حتی برای آنها که قصد سفر و گشت و گذار به مالزی دارند هم ضروری است. برای آگاهی از قوانین کشور مالزی همراهمان شوید، تا سفری راحت و خاطرهانگیز به این کشور را تجربه کنید.
می خوای از کشور مالزی بیشتر بدونی؟
آشنایی با قانون اساسی کشور مالزی
قوانین کشور مالزی، مطابق قانون اساسی در سال 1957 پس از استقلال این کشور تصویب شد. قانون اساسی مالزی سندی جامع است که حقوق و وظایف شهروندان و ساختار حکومت مالزی را تعیین میکند.
قانون اساسی مالزی به زمینه های مختلف حقوق مدنی، حقوق کیفری، حقوق اقتصادی، حقوق اجتماعی و حقوق سیاسی پرداخته است. این قوانین توسط دادگاه های مالزی اجرا میشود. باید بدانید دادگاه های مالزی مستقل از دولت بوده و بر اساس قانون اساسی مالزی فعالیت میکنند.
مشاوره شریف در این مقاله قوانین کشور مالزی را از جنبههای مختلف بررسی کرده و تقدیمتان میکند.
قوانین مربوط به مسلمانان در مالزی
در کشور مالزی اقوام مختلفی با دین و آیینهای متفاوت زندگی میکنند. اسلام دین مردم مالزی است و حدود 60 درصد از جمعیت آن مسلمان هستند. قوانین مربوط به مسلمانان بر اساس شریعت اسلامی، قرآن و سنت پیامبر اسلام نگاشته شده است. قانون شریعت به مسائلی مانند ازدواج، طلاق، ارث، وصیت و جنایت توجه بیشتری دارد. جالب است بدانید قوانین حقوقی شرعی به طور عمده برای مسلمانان اعمال میشوند. با این قوانین بیشتر آشنا شوید:
- بر اساس قانون شرعی، زنان مالزی که مسلمان هستند باید حجاب داشته باشند.
- احکام فقهی مانند حج، روزه و نماز نیز با جدیت در این کشور دنبال میشوند.
- مردم مسلمان باید نماز پنج وقت بخوانند و در ماه رمضان روزه بگیرند.
- اکثر مواد غذایی در مالزی حلال هستند و بر اساس قوانین اسلامی تهیه میشوند.
- تمامی رستورانها و فروشگاههای غذایی باید مجوز حلال داشته باشند و محصولات حاوی گوشت خوک یا الکل ممنوع هستند.
- بچههای مسلمان باید درسهای دینی را در مدارس بخوانند.
قوانین کشور مالزی برای اقوام غیر مسلمان
در میان مردم مالزی اقوام غیر دینی و غیرمسلمان زیادی هستند که به قوانین خود پایبند هستند. بخش عمدهای از جمعیت غیر مسلمانان مالزی مسیحیان، بودایی ها، هندوها و غیره هستند. در قانون اساسی مالزی آزادی مذهب برای همه شهروندان تضمین شده است. برخی از مهم ترین قوانین مربوط به اقوام غیر دینی مالزی عبارتند از:
- اقوام غیر دینی مالزی می توانند آزادانه مذهب خود را انتخاب کنند و از دین خود پیروی کنند و آزادانه مراسم مذهبی خود را برگزار کنند.
- اقوام غیر دینی مالزی مجبور به مسلمان شدن نیستند.
- مطابق قوانین کشور مالزی غیرمسلمانان حقوق و امتیازات مساوی با مسلمانان برخوردار هستند.
- غیرمسلمانان در مالزی حق دارند مواد غذایی حاوی الکل یا گوشت خوک را مصرف کنند. رستورانهای خاص غیرمسلمانان، مواد غذایی حاوی الکل یا گوشت خوک را ارائه میدهند.
- غیرمسلمانان در مالزی میتوانند با استفاده از قوانین مدنی، ازدواج کنند. اگر یکی از طرفین مسلمان باشد، ازدواج باید با رعایت قوانین شرعی انجام شود.
- غیرمسلمانان در مالزی از آزادی بیشتری در فعالیتهای اجتماعی و تفریحی برخوردارند. برای مثال، آنها میتوانند به کافیشاپها یا رستورانهایی که الکل سرو میکنند بروند.
- با اینکه مالزی دین اسلام را محافظت میکند، اما افراد غیرمسلمان حق دارند از آزادی بیان به شیوهی خود بهرهمند شوند، تا زمانی که این بیان باعث توهین یا آزار دیگران نشود.
قوانین و آداب و رسوم محلی
پس از آشنایی با قوانین کشور مالزی باید به آنها احترام بگذارید. به طور مثال مراقب آداب و رسوم مردم در ماه مبارک رمضان و سایر اعیاد مذهبی باشید. مسافران خارجی غیر مسلمان مجاز به غذا خوردن در ماه مبارک رمضان هستند. با این حال بهتر است از خوردن، آشامیدن یا سیگار کشیدن در ملاء عام در طول روز خودداری شود، به ویژه در اطراف افراد روزه دار.
در برخی مناطق لازم است که لباس ساده و پوشیده بپوشید، به ویژه در مناطق محافظه کار و روستایی و هنگام بازدید از عبادتگاه ها و ساختمان های دولتی. در برخی مکانها لازم است که کفشهایتان را دربیاورید وگرنه جلوی ورود شما گرفته میشود. مکانهای مذهبی همیشه دارای یک سری قوانین خاص هستند که معمولاً روی تابلویی در ورودی به وضوح قابل مشاهده است.
مجموعه قوانین بسیار ظریفتری نیز وجود دارد که مربوط به ابراز محبت عمومی است. بوسیدن در ملاء عام بسیار ناپسند است ولی منجر به جریمه نمیشود، اما ممکن است شما را در معرض نگاههای سنگین قرار دهد. در مالزی هرگز نخواهید دید که یک زوج محلی در ملاء عام همدیگر را ببوسند. با این حال، در آغوش گرفتن یا گرفتن دست خوب است.
قوانین کشور مالزی برای ورود و خروج در فرودگاه
مالزی یکی از کشورهای پربازدید جهان است و به دلیل موقعیت جغرافیایی مناسب، فرهنگ متنوع و طبیعت زیبا، مقصد محبوب بسیاری از مسافران است. مطابق قوانین کشور مالزی برای ورود و خروج مسافران به مالزی قوانین خاصی وجود دارد که آگاهی از آن ضروری است. با قوانین کشور مالزی برای ورود و خروج در فرودگاه آشنا شوید:
- قوانین ویزا، برخی از کشورها برای سفر به مالزی به ویزا نیاز ندارند، در حالی که برخی دیگر باید قبل از سفر ویزا بگیرند.
- قوانین گذرنامه: گذرنامه باید حداقل 6 ماه از تاریخ ورود به مالزی اعتبار داشته باشد.
- دکلاراسیون گمرکی: مسافران باید موارد خاصی را در فرودگاه دکلاره کنند، یعنی در صورتی که ارز بیش از 10,000 دلار آمریکا و یا هرگونه کالای قابل توجه همراه داشته باشید باید به اداره گمرک فرودگاه اطلاع دهید.
- قرنطینه سلامتی، برای مقابله با بیماری های عفونی مثل کووید-19، ممکن است مسافران نیاز به رعایت قرنطینه داشته باشند.
- محدودیت ورود به برخی از مناطق، برخی از مناطق در مالزی، از جمله برخی از مناطق بومی و طبیعی، ممکن است محدودیت های ورود داشته باشند و برای دسترسی به آنها نیاز به مجوز خاص است.
- واردات سلاح گرم و مهمات غیرمجاز به مالزی ممنوع است و ممکن است مجازات اعدام در پی داشته باشد. این شامل مهمات مصرف شده و سوغاتی از موزه های جنگ است. اگر با مواد ممنوعه دستگیر شوید، ممکن است به حبس محکوم شوید یا از کشور اخراج شوید.
- در برخی موارد ممکن است افسر مهاجرت از شما مدارکی بخواهد که توانایی مالی شما برای زندگی در مالزی را نشان دهد.
قوانین اخذ ویزای مالزی
قوانین کشور مالزی برای مواد مخدر
مالزی رویه سختگیرانهای در برابر مواد مخدر اتخاذ کرده است. طبق قانون مالزی، هرگونه استفاده، تولید، خرید، فروش، حمل و نگهداری مواد مخدر غیرقانونی است. مجازات جرایم مواد مخدر در مالزی در حد اعدام است.
هر چند در سالهای اخیر دولت مالزی با کاهش مجازاتها، رویه متعادلتری در پیش گرفته و تلاش دارد راهکارهایی برای کاهش استفاده از مواد مخدر و بهبود فرهنگ مرتبط با آنان ایجاد کند. دولت مالزی برنامههای متعددی برای پیشگیری از مصرف مواد مخدر و درمان افراد معتاد اجرا کرده است. این برنامهها شامل مشاوره، درمان، بازگشت به جامعه و تربیت است. از سوی دیگر بازرسیهای منظم و سختگیرانه، جمعآوری اطلاعات و اجرای قوانین برای کنترل و نظارت بر تولید و توزیع مواد مخدر در این کشور راهی برای مبارزه با این گونه جرایم است.
با قوانین کشور مالزی برای مبارزه با مواد مخدر آشنا شوید:
- داشتن، توزیع، تولید یا مصرف مواد مخدر در این کشور قانوناً ممنوع است.
- مطابق قوانین مالزی در صورت اثبات اتهام مجازات اعدام در انتظار دستگیر شدگان است. برای مثال، اگر شخصی با مقدار بیش از 200 گرم هروئین یا کوکائین دستگیر شود، مجازات اعدام در انتظار اوست.
- برای مقادیر کمتر از مقدار ذکر شده، مجازاتهای دیگری مانند حبس طولانی مدت از 15 سال به بالا و همراه با جریمههای سنگین در نظر گرفته شده است.
- برای تمام جرایم مواد مخدر مجازات های شدیدی وجود دارد. این شامل محرک های نوع آمفتامین می شود. تصرف مستلزم مجازات حبس و شلاق احتمالی است.
- اگر مشکوک به مصرف مواد مخدر قبل از مراجعه به مالزی هستید، ممکن است از شما خواسته شود که در بدو ورود به مالزی آزمایش بدهید. اگر آزمایش مثبت باشد، ممکن است بازداشت، متهم و یا حتی اخراج شده و در لیست سیاه قرار بگیرید.
منبع:
www.wonderfulmalaysia.com/important-laws-and-legal-information-for-travelers-to-malaysia.htm