تماس فوری
پیام از طریق واتساپ
سیستم ارزشیابی QS

سیستم ارزشیابی QS

زمان مطالعه: 6 دقیقه
5/5 - (1 امتیاز)

سیستم ارزشیابی QS و رتبه بندی دانشگاه های دنیا، نقطه شروعی برای دانشجویانی است که می‌خواهند دانشگاه برگزیده خود را کشف کنند. به عبارت بهتر QS Stars برای کمک به دانشجویان آینده نگری است که به دنبال انتخاب بهترین‌ها هستند. وبسایت QS Stars از طریق دستاوردهای آموزشی، علمی، بین‌المللی، میزان اشتغال فارغ التحصیلان و غیره وضعیت دانشگاه را ارزیابی کرده و بهترین دانشگاه دنیا برای تحصیل را به شما معرفی می‌کند. اگر قصد تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا را دارید، این نوشتار برای شما است…

مشاوره شریف، با ۲۰ سال تجربه در یازدهمین مقصد تحصیلی محبوب دنیا، همراه شما برای انتخاب بهترین دانشگاه ها است.

می خوای با رتبه دانشگاه های مالزی آشنا بشی؟

اینجا رو کلیک کن

آشنایی با سیستم ارزشیابی QS 

QS که مخفف Quacquarelli Symonds است در واقع نوعی سیستم رتبه‌بندی دانشگاهی است. در این سیستم ارزشیابی دانشجویان می‌توانند دانشگاه‌هایی با رتبه‌بندی بالا در حوزه‌های مختلف را جستجو کرده و بهترین نتیجه را دریافت کنند. رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهانی QS توسط TopUniversities از منظر تعداد زیادی از کارشناسان کیفیت آموزشی، دانشگاه ها را از جهات مختلف بررسی می‌کند.  

سیستم QS علاوه بر انتشار سبد رتبه‌بندی دانشگاه‌های پیشرو جهان، نظرسنجی دانشجویان خارجی را نیز جمع آوری می‌کند، برای همین این سایت بزرگترین منبع نظرسنجی دانشجویان بین‌المللی به شمار می‌رود. 

جالب است بدانید آمار ارائه شده از این مؤسسه، محبوب ترین منبع مقایسه‌ای عملکرد دانشگاه های سراسر جهان است. وب سایت www.TopUniversities.com که به طور خاص به رتبه بندی دانشگاه های سراسر جهان می‌پردازد، در سال 2019 حدود 149 میلیون بازدید داشته است و بیش از 94,000 کلیپ رسانه ای با اشاره به منبع QS در سراسر جهان در سال منتشر شده است.

چگونگی رتبه بندی دانشگاه های در سیستم QS 

سیستم ارزشیابی QS هر دانشگاه را از چندین نظر مورد بررسی قرار می‌دهد و رتبه‌های متفاوتی به دانشگاه ها اعطا می‌کند، دانشجویان می‌توانند در این سیستم به سرعت نقاط قوت دانشگاه ها را شناسایی کنند. 

چگونگی رتبه بندی دانشگاه های دنیا در سیستم ارزشیابی QS، این گونه است که دانشگاه‌های مطرح دنیا در طیف وسیعی از زمینه‌ها مانند آموزشی، پژوهشی، امکانات، برنامه‌های موجود و اثرات زیست‌محیطی بررسی و تعیین سطح می‌شوند. 

در سیستم ارزشیابی QS به دانشگاه های دنیا درجه پنج ستاره تا یک ستاره داده می‌شود. در واقع هدف QS Stars این است که به دانشجویان کمک کند تا تصویری عمیق از نقاط قوت، برنامه‌های تخصصی و پیشرفته دانشگاه های مختلف دنیا به دست بیاورند.

دسته بندی اطلاعات سیستم ارزشیابی QS 

در وبسایت TopUniversities رتبه‌بندی کامل دانشگاه های دنیا را می‌توانید به صورت آنلاین مورد بررسی قرار دهید. دسته بندی اطلاعات سیستم ارزشیابی QS یا فیلتر این وبسایت براساس موقعیت مکانی دانشگاه ها، سال تحصیلی و رشته‌ها است. علاوه بر آن که دسته بندی‌های متعدد دیگری برای انتخاب دانشگاه ها وجود دارد. حتی می‌توانید امتیاز هر دانشگاه را برای تلاش‌ در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDGs) ببینید.

در یک دسته بندی دیگر شما می‌توانید دانشگاه مورد نظر خود را از نظر کیفیت تدریس، جمعیت دانشجویی، میزان اشتغال فارغ التحصیلان، تنوع تحقیقات و غیره بررسی کنید. به طور کلی در رده بندی QS Stars دانشگاه های دنیا در 11 دسته ارزیابی می‌شوند.

  1. رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS بر اساس موضوع
  2. رتبه بندی دانشگاه براساس تجارت بین المللی QS
  3. رتبه بندی پایداری QS
  4. رتبه بندی کارشناسی ارشد کسب و کار QS
  5. رتبه بندی جهانی MBA QS
  6. رتبه بندی اشتغال فارغ التحصیلان QS
  7. رتبه بندی دانشگاه QS آمریکا
  8. رتبه بندی دانشگاه QS بر اساس منطقه
  9. رتبه بندی بهترین شهرهای دانشجویی QS
  10. سیستم رتبه بندی ستاره های QS
  11. سیستم رتبه بندی QS IGAUGE

3 مورد از این دسته بندی اجباری هستند که شامل حوزه‌های اصلی آموزش، وضعیت اشتغال‌ و تعداد دانشجویان بین‌المللی‌ است. دانشگاه هایی که این 3 گزینه را دارند، در جدول تحقیق و توسعه دانشگاهی قرار گرفته و محیط آموزشی آنها بر اساس امکانات پردیس یا آموزش آنلاین و از راه دور ارزیابی می‌شود.

در سال 2021 مقوله جدید به نام Environmental Impact به سایر دسته بندی های دانشگاهی افزوده شد. دسته بندی جدید فرصتی برای دانشگاه ها است تا تلاش‌های خود را در راستای پایداری محیط زیست به نمایش بگذارند.

سیستم ستاره دهی وبسایت QS

سیستم ستاره دهی وبسایت QS

همان طور که گفته شد در سیستم ارزشیابی QS برای امتیازدهی و رتبه بندی دانشگاه ها از ستاره استفاده می‌شود. رتبه ها از یک ستاره شروع شده و تا پنج ستاره به حد اعلای خود می‌رسد. با امتیازات و ستاره‌های در این سیستم آشنا شوید:

  1. امتیاز 5 ستاره پلاس
  2. رتبه 4 ستاره
  3. رتبه 3 ستاره
  4. امتیاز 2 ستاره
  5. امتیاز 1 ستاره

1) امتیاز پنج ستاره پلاس (Five Stars Plus) 

رتبه بندی دانشگاه های پنج ستاره پلاس نشان از اعتبار جهانی دانشگاه است. دانشگاه های 5 ستاره مقصدی مطلوب برای دانشجویان نخبه است. دانشگاهی که در سیستم ارزشیابی QS موفق به اخذ رتبه 5 ستاره شده است، همان دانشگاه رؤیایی است که بهترین دانشجویان و اساتید سراسر جهان، آرزوی رسیدن به آن را دارند. نام هر کس در این دانشگاه ثبت شود، به معنای تحصیل در برندی معتبر با رزومه‌ای درخشان خواهد بود. 

دانشگاه های دارای رتبه بندی 5 ستاره پلاس، مجهز به آخرین تجهیزات پیشرفته تکنولوژیکی برای تسهیل آموزش هستند. با تحصیل در این دانشگاه ها 100 درصد فارغ التحصیلان به صورت تضمینی و مستقیم وارد بازار کار می‌شوند. فارغ التحصیلان این دانشگاه ها نوعی برند معتبر و شناخته شده جهانی هستند که توسط معتبرترین سازمان های جهان به عنوان رهبران و مدیران صنعت استخدام و جذب می‌شوند. 

دانشگاهی با رتبه پنج ستاره در همه دسته ها در کلاس جهانی و با عملکرد «عالی» است و در سطح بین المللی نیز از شهرت بالایی برخوردار است. امکانات پیشرفته این دسته از دانشگاه ها در کنار دانشجویان نخبه به آنها کمک می‌کند تا پروژه های تحقیقاتی پیچیده‌ای در سطوح ملی و بین المللی انجام دهند. 

حتماً برایتان جالب است که بدانید دانشگاه پوترای مالزی و دانشگاه um دارای رتبه 5 ستاره از سیستم ارزشیابی QS در آموزش، مشارکت، اشتغال، همکاری بین المللی هستند.

2) رتبه چهار ستاره (four Stars) 

رتبه بندی دانشگاه های 4 ستاره، به معنای داشتن استانداردهای بین المللی و رسمی است. دانشجویان و اعضای هیئت علمی این دانشگاه ها نیز در سطح جهانی مطرح و شناخته شده و به داشتن امکانات نسبتاَ پیشرفته معروف هستند. 

این مراکز دانشگاهی نقش مهمی در سیستم آموزشی ملی و بین المللی ایفا می کنند. محیط مطلوب دانشگاه های 4 ستاره برای یادگیری، پتانسیل دانشجویان این مراکز علمی را برای رشد و پیشرفت افزایش داده است. عملکرد دانشگاه های چهار ستاره در سیستم ارزشیابی QS «بسیار خوب» است. دانشگاه APU مالزی در زمینه همکاری های بین المللی دارای رتبه ۴ ستاره است.

3) رتبه سه ستاره (three stars) 

دانشگاهی با رتبه سه ستاره در سیستم ارزشیابی QS در سطح ملی به خوبی شناخته شده است؛ ضمن آن که دارای درصدی از دانشجویان بین المللی است. در رتبه بندی دانشگاه های 3 ستاره، دانشگاه هایی که دارای سطح تدریس معتبر هستند و فارغ التحصیلان جذابی برای کارفرمایان دارند دسته بندی می‌شوند. 

این دانشگاه ها پتانسیل مطلوبی برای دستیابی به استانداردهای آموزشی بین‌المللی داشته و دانشجویان و اساتید آنها فعالیت‌های پژوهشی پیچیده‌ای را انجام می‌دهند. عملکرد چنین دانشگاه هایی با رتبه 3 ستاره در سیستم ارزشیابی QS «خوب» در نظر گرفته می‌شود.

جهت اطلاع: دانشگاه UKM مالزی در زمینه فعالیت های اجتماعی، فرهنگ و هنر دارای رتبه 3 ستاره است.

4) رتبه دو ستاره (two stars)

در رتبه بندی دانشگاه های 2 ستاره، دانشگاه هایی که شهرت داخلی معتبر و تحقیقات گسترده‌ای دارند دسته بندی می‌شوند. این دسته از دانشگاه ها بخش کلیدی جامعه ملی هستند. عملکرد دانشگاه ها با رتبه 2 ستاره در سیستم ارزشیابی QS  «متوسط» ​​در نظر گرفته شده است.

5) رتبه بندی یک ستاره (one star)

دانشگاهی با رتبه بندی یک ستاره تمام اجزای کلیدی مورد نیاز برای ارائه خدمات باکیفیت به دانشجویان را دارد و در بسیاری از موارد دارای شهرت ملی و داخلی خوبی است. دانشگاه های یک ستاره غالباً در طول بیست سال گذشته تأسیس شده‌اند و دارای قدرت و انگیزه فزاینده‌ای برای توسعه و پیشرفت خود هستند. عملکرد این گونه موسسات در سیستم ارزشیابی QS «رضایت بخش» است.

شاخص های سیستم ارزشیابی QS در سال 2022

شاخص های سیستم ارزشیابی QS در سال 2022 را می توان در موارد زیر جستجو کرد. به عبارت بهتر در سال 2022 دانشگاه ها بسته به عملکردشان در حداقل 10 دسته زیر ارزیابی و ستاره دار شده‌اند:

    1. پژوهش و آموزش
    2. اشتغال‌زایی
    3. تعداد دانشجویان و اساتید بین‌المللی‌
    4. میزان توسعه و پیشرفت دانشگاه
    5. تجهیزات و امکانات
    6. استفاده از شیوه‌های آموزشی آنلاین
    7. خلاقیت و نوآوری
    8. استفاده از هنر و فرهنگ، شمولیت و مسئولیت اجتماعی
    9. تأثیر زیست محیطی و معیارهای تخصصی
    10. شبکه تحقیقات بین المللی

شاخص های سیستم ارزشیابی QS در سال 2023

علاوه بر مواردی که تا اینجا ذکر کردیم، شاخص های دیگری که در سال 2023 در سیستم ارزشیابی QS برای رتبه بندی دانشگاه ها تأثیرگذار بوده را خدمت‌تان اعلام می‌کنیم:  

  1. شهرت علمی و آکادمیک، 40 درصد از نمره کلی رتبه بندی سیستم ارزشیابی QS مربوط به شهرت علمی، کیفیت تدریس و تحقیق در دانشگاه های جهان است. 
  2. شهرت فارغ التحصیلان دانشگاه در میان کارفرمایان، از آنجا که فارغ التحصیلان می‌خواهند با مهارت‌ها و دانش فراگرفته شده وارد بازار کار شوند، در ارزشیابی QS بررسی می‌شود که چگونه دانشگاه ها دانشجویان را برای ورود به بازار کار و کسب جایگاه های شغلی موفق آماده می کنند و کدام دانشگاه های خلاق‌ترین، مبتکرترین و مؤثرترین فارغ التحصیلان را به جامعه تحویل می‌دهند
  3. نسبت استاد به دانشجو، این شاخص برای ارزیابی تعداد اساتید به ازای هر دانشجو است که میزان بار علمی کلاس‌ها و تجربه دانشجویی را مشخص می‌کند. این شاخص نشان دهنده میزان دسترسی دانشجویان به اساتید در هر دانشگاه است. 
  4.  مستندات و مقالات هر دانشکده، کیفیت تحقیقات دانشگاه با معیار مقالات تولید شده در دوره‌های پنج ساله به ازای هر دانشکده اندازه‌گیری می‌شود. 
  5.  نسبت دانشجویان و اساتید بین‌المللی، سنجش توانایی جذب دانشجویان و کارکنان باکیفیت از سراسر جهان نشان‌دهنده چشم‌انداز وسیع دانشگاه ها در سیستم ارزشیابی QS است.
  6.  H-index، روشی برای محاسبه بهره وری و تأثیر کار منتشر شده یک دانشمند یا محقق است. شاخص h برای اندازه گیری بهره وری و تأثیر گروهی دانشمندان یک بخش، دانشگاه یا کشور و تأثیر نشریه علمی مورد استفاده قرار گیرد. شاخص H-index توسط Jorge E. Hirsch، فیزیکدان دانشگاه UCSD، به عنوان تکنیکی برای سنجش کیفیت نسبی فیزیکدانان نظری پیشنهاد شد.
  7. – شبکه تحقیقات بین المللی، در شاخص IRN که در سال 2022 معرفی شد، توانایی دانشگاه ها برای تنوع بخشیدن به جغرافیای شبکه تحقیقاتی بین المللی با ایجاد روابط پژوهشی با سایر دانشگاه ها را اندازه گیری می‌کند. 

بهترین دانشگاه های دنیا 2023

کلیک کنید

10 دانشگاه برتر دنیا در سیستم ارزشیابی QS 

10 دانشگاه برتر جهان بر اساس رتبه بندی دانشگاه های جهانی QS در سال 2022 را در این جدول ببینید:

نام دانشگاه

محل

رتبه بندی جهانی

موسسه فناوری ماساچوست (MIT)

ایالات متحده

 

1

دانشگاه آکسفورد

انگلستان

2

دانشگاه استنفورد

ایالات متحده 3

دانشگاه کمبریج

انگلستان 4

دانشگاه هاروارد

ایالات متحده 5

موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech)

ایالات متحده 6

امپریال کالج لندن

انگلستان 7

ETH زوریخ – موسسه فناوری فدرال سوئیس

سوئیس 8

UCL (دانشگاه کالج لندن)

انگلستان  9

دانشگاه شیکاگو

ایالات متحده 10

سایر سیستم های رتبه بندی دانشگاه های دنیا 

بخش آموزش عالی در دنیا به طور فزاینده‌ای رقابتی است و تعداد دانشگاه های باکیفیت به طور مداوم در حال افزایش است. هر دانشگاه در تلاش برای بهبود کیفیت آموزشی به منظور جذب ذهن‌های برتر است. بنابراین دانشجویان در تعیین اینکه کدام دانشگاه به بهترین وجه با علایق آنها مطابقت دارد، دچار مشکل می‌شوند.

اگر به دنبال سایر سیستم های رتبه بندی دانشگاه های دنیا، علاوه بر سیستم ارزشیابی QS هستید باید بدانید سیستم های قابل اطمینان دیگری نیز وجود دارند. به طور مثال 3 سازمان زیر جزو مراکزی هستند که با معیارهایی شبیه QS Stars وضعیت علمی دانشگاه های دنیا را بررسی می‌کنند.

  1. Times Higher Education که به عنوان Times معروف است، رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهانی توسط آموزش عالی تایمز، مراکز علمی را از نظر تحقیقات انجام‌شده، تعداد دفعات نقل قول‌های مقالات تولید شده مورد ارزیابی قرار می‌دهد.
  2. رتبه بندی آکادمیک دانشگاه های جهان که توسط دانشگاه شانگهای جیائو تونگ انجام می‌شود، بر تعداد دارندگان و برنده های جوایز، بیشترین پژوهشگران مورد استناد از دانشگاه ها و سهم آنها در جامعه علمی تمرکز دارد.
  3. رتبه بندی دانشگاه های جهانی که توسط US News & World Report انجام می شود براساس نرخ فارغ التحصیلان و تعداد دانشجویانی که در سال دوم تحصیل خود ثبت نام کرده اند آنها را بررسی می‌کند. 

تفاوت سیستم های ارزشیابی QS با سایر سیستم ها

تفاوت سیستم های ارزشیابی QS با سایر سیستم ها

می‌دانید چرا با وجود سیستم های مختلف رتبه بندی موجود در دنیا، سیستم ارزشیابی QS از بقیه معتبرتر و پرطرفدارتر است؟ تفاوت این سیستم با سایر روش های ارزیابی را می‌توان در این موارد پیدا کرد: 

  1. سیستم رتبه‌بندی ستاره‌های QS ارزیابی بسیار عمیق‌تری نسبت به سایر روش های رتبه بندی دانشگاهی ارائه می‌دهد.
  2. در سیستم رتبه بندی QS Stars برخلاف بقیه روش‌های رتبه بندی دانشگاهی، به طور ریز و دقیق به جزئیات پرداخته شده و از داده‌های گسترده‌تری استفاده می‌شود.
  3. در سیستم QS Stars به جای دریافت رتبه مانند رتبه اول، دوم یا سوم به دانشگاه ها ستاره داده می‌شود، رتبه ستاره از پنج و رتبه کلی تا 5+ ستاره است. 

بهترین دانشگاه های آسیا

کلیک کنید

بهترین دانشگاه های مالزی در ارزشیابی آسیایی QS 

در سال 2022 وبسایت QS تعداد 305 دانشگاه را در آسیا رتبه بندی کرد. در این رتبه بندی دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) بالاترین رتبه را کسب کرد.  

دانشگاه های مالزی با 22 مرکز آموزشی برتر در آسیای جنوب شرقی، بالاترین رتبه ارزشیابی QS را از آن خود کردند. پس از آن اندونزی با 16 دانشگاه برتر صاحب دومین کشور آسیایی با دانشگاه های برتر شد

بهترین دانشگاه های مالزی در رتبه بندی بین المللی

در این جدول وضعیت دانشگاه های مالزی را در سیستم های ارزشیابی مختلف مورد بررسی قرار داده و بهترین دانشگاه های مالزی در رتبع بندی بین المللی را به شما معرفی می‌کنیم.

جهت اطلاع: رتبه بندی‌ها براساس سیستم آموزش عالی تایمز (2022)، دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (2022) و رتبه بندی اخبار و گزارش جهانی ایالات متحده (2021) است. 

نام دانشگاه

رتبه بندی آموزش عالی تایمز 2022

رتبه بندی دانشگاه جیائو تونگ شانگهای (2022) 

رتبه بندی دانشگاه های برتر QS

(2022)

رتبه بندی اخبار و گزارش جهانی ایالات متحده (2021) 

دانشگاه مالایا  301 301 65 205
دانشگاه صنعتی پتروناس 501 1106
دانشگاه ملی مالزی  601 401 653
دانشگاه پوترا مالزی 601 701 143 626
دانشگاه علوم مالزی 601 501 580
دانشگاه فناوری مالزی  601 701 191 486
دانشگاه تیلور  332
دانشگاه UCSI  347

پذیرش تضمینی دانشگاه های مالزی با مشاوره شریف

ماحصل 20 سال تجربه‌ی کاری مشاوره شریف؛ کسب نمایندگی بیش از هفتاد دانشگاه، کالج و مدارس بین‌المللی مالزی است. برای تحصیل در مالزی و انجام کارهای زیر با ما در تماس باشید:

  • اخذ ویزای تحصیلی مالزی
  • اخذ پذیرش از بهترین دانشگاه های مالزی
  • انجام امور مربوط به سفارت مالزی و اخذ نوبت
  • اقدامات لازم برای سفر به مالزی

صفر تا صد تحصیل در مالزی را از ما بخواهید! 

همین حالا تماس بگیرید۲۲۸۴۰۱۴۰ – ۰۲۱

منبع:

https://www.topuniversities.com/qs-stars/qs-stars/qs-stars-ratings-explained

https://www.topuniversities.com/university-rankings-articles/world-university-rankings/top-universities-world-2022

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *